Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

ÖSYM Sınav Ücretlerine Neden Enflasyonun Üzerinde Zam Yapıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Taiga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Biraz önce YDS-1'e başvurumu yaptım. Geçen sene 490 olan sınav ücreti bu sene 750 TL'ye yükselmiş. Bu da demek oluyor ki %53 gibi bir zam gelmiş. Türkiye'nin 2024 yılı enflasyonu ise %44,38. Zaten Japonca'dan gireceğim için sınav Ankara haricinde bir yerde olmuyor. Yol parası ve Ankara'da yapacağım harcamalar da olacak. Şu an hayatı mümkün olduğunca minimum tüketimle yaşıyorum. Bir de böyle yüksek sınav parasını görünce sinirlerim tepeme zıpladı. Madem zam yapacaksınız enflasyon oranında yapın zammı. Bu sene KPSS, KPSS Alan sınavları ve Yökdil derken binlerce lirayı ÖSYM'ye bayılacağım.

Siz sınav ücretleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Tamam yüksek bir mebla değil ama genellikle bu ücretleri ödeyenler öğrenci veya yeni mezun işsiz kimseler. KPSS, YDS, ALES gibi sınavlara girerek kendilerine kariyer yaratmaya çalışan kişiler. Bu kadar yüksek oranlarda zam yapılması bana haksız geliyor.

Forum istatistikleri

Konular
13.992
Kullanıcılar
6.996
Son üye
mascotwar
Geri