Neler yeni

Pancakeswap ne kadar güvenilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ateş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam, bu konuyu epey araştırdım ama soruma cevap olacak bir kaynak bulamadım. Konu içerisinde bi hata olursa kusura bakmayın.

Pancakeswap üzerinden yanlışlıkla yüklü miktarda alım yaptım, aldığım para henüz 11 mayısta ön satışa sunulan 3500 civarı holders ı olan bir token. İsmini söylememde sakınca varmı bilmiyorum ama yatırım tavsiyesi olmamakla beraber BTCGOAT. Şimdi burada sormak istediğim soru şu, ürünün delist olması durumunda pancakeswap ın kullanıcılara sağladığı bir güvence var mı? Ya da buna benzer dolandırıcılık hack benzeri olumsuzluklar karşısında pancakeswap ın ne gibi bir uygulaması var.

Aldığım ürüne tam olarak güvenmeyince ister istemez bu tip sorular akla geliyor. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bildiğim kadarı ile borsalarda bir coin delist olmadan önce kullanıcılara bildiriliyor. Ama PancakeSwap'ta uyarı veriliyor mu bilmiyorum.
Bu süre zarfında delist olacak coine ait yatırımı ilgili borsadan başka bir cüzdana veya destekleyen bir borsaya çekebiliyorsunuz.
Burada yapmanız gereken piyasayı çok iyi takip edip delist haberi geldikten sonra belirlenen sürede o coini elden çıkartmaktır.
Belirlenen süre dolduktan ve delist işlemi gerçekleştikten sonra yatırımınızı başka para birimine çevirmeniz veya çekmeniz mümkün olmuyor.
PancakeSwap bu tarz coinler için bir garanti sunmuyor. Swap işlemi yaparken ilk adımda tam güvenilirlik konusunda bir uyarı veriyor ve bu uyarıyı anladığınızı onaylamanızı istiyor. Böylece tüm sorumluluk size ait oluyor.

Yatırım yada alım-satım tavsiyesi değildir.

Bildiğim kadarı ile borsalarda bir coin delist olmadan önce kullanıcılara bildiriliyor. Ama PancakeSwap'ta uyarı veriliyor mu bilmiyorum.
Bu süre zarfında delist olacak coine ait yatırımı ilgili borsadan başka bir cüzdana veya destekleyen bir borsaya çekebiliyorsunuz.
Burada yapmanız gereken piyasayı çok iyi takip edip delist haberi geldikten sonra belirlenen sürede o coini elden çıkartmaktır.
Belirlenen süre dolduktan ve delist işlemi gerçekleştikten sonra yatırımınızı başka para birimine çevirmeniz veya çekmeniz mümkün olmuyor.
PancakeSwap bu tarz coinler için bir garanti sunmuyor. Swap işlemi yaparken ilk adımda tam güvenilirlik konusunda bir uyarı veriyor ve bu uyarıyı anladığınızı onaylamanızı istiyor. Böylece tüm sorumluluk size ait oluyor.

Yatırım yada alım-satım tavsiyesi değildir.
Teşekkür ederim. Artık beklicez.

Hocam şu anda borsalar bile listeledikleri tokenden sorumlu değiller. PancakeSwap size bu güvenceyi vermez. Sonsuz arzlara yatırım yaparsanız ne kadarının ekibe ayrıldığını bilmezseniz ekip elindeki tokenleri sattığında dip yapabilir. Risk var her yerde.

Hocam şu anda borsalar bile listeledikleri tokenden sorumlu değiller. PancakeSwap size bu güvenceyi vermez. Sonsuz arzlara yatırım yaparsanız ne kadarının ekibe ayrıldığını bilmezseniz ekip elindeki tokenleri sattığında dip yapabilir. Risk var her yerde.
Yapacak bir şey yok, şu an satsam bile değişen çok bir şey olmıcak.

Şuda var, MEME tokenlar böyle saçma salak şekilde piyasaya giriyorlar. Bu da onlardan biriyse kotarırız yok değil, dlandırıcı falansa da sağlık olsun der yolumuza devam ederiz.

PancakeSwap'te delist işlemi yok hocam. Şöyle ki swap bölümünde gördüğünüz kripto paralar sözleşme adresleriyle birlikte platform tarafından eklenmiş kripto paralar. Bahsettiğiniz BTCGOAT da muhtemelen öyle. Şayet o token listede artık görünmese bile siz kendi elinizle bu tokenın sözleşme adresini ekleyerek işlem yapabilirsiniz. Bu, BSC ağında 5 dakika önce oluşturduğunuz bir token için bile geçerlidir.

Forum istatistikleri

Konular
13.683
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri