- BNB
- 0,00036255
Dünya 'nın Gözü Ukrayna ve Rusya arasındaki gerileme kilitlenmiş durumda. Önceki akşam Putin yaptığı ulusa sesleniş konuşması ile SSCB ruhunu geri kazanmaları gerektiği konusunda konuşmalar yaparken Ukrayna hükümeti ve halkına tehditlerini açık bir dille savurdu. Ardından AB ülkeleri ve ABD bir dizi yaptırım kararı aldıklarını açıkladı. Putin bu gece itibari ile de Ukrayna 'nın Donbas bölgesine askeri hareket başlattı.
İşte bu hareket ile Putin Ayısına binerek kripto paraları tek tek ezmeye başladı. Gün içerisinde artı bir hareket göstermeye başlayan Bitcoin 39.000 $ üzerine kendini atmayı başarmıştı. Ancak gelen askeri operasyon haberi sonrasında hızla değer kaybetmeye başladı. 34.555 $ seviyelerine kadar gerileyen bitcoin yazı esnasında 35.115 $ seviyelerinden işlem görüyor.
Peki altın ve dolar gibi Fiat paralar değer kazanırken bunlardan kat ve kat daha değerli olan bitcoin ve Ethereum gibi coinler neden değer kaybediyor? Kendi yorumun olarak söylüyorum. Çünkü yatırımcıların çoğu bu işte yeni özellikle 2020 pandemi düşüşü ve 2017 gibi büyük ayı sezonlarını görenler korkuyor. Tabiki birde büyük abilerimiz var kendilerine balina diyoruz her düşüş onlar için alım fırsatı ve küçük yatırımcıyı yok etme fırsatı taşıyor.
Aslında olması gereken olası bir savaş ve kriz durumunda bitcoin ve özellikle büyük coinlerin yükselmesi dolar, euro gibi fiat paraların ise değer kaybetmesidir. Ancak hem mazisinin olmaması hemde gerçekten yatırımcıların tecrübesiz olması durumları olumsuz etkiliyor. Peki ne olcak? Yine kendi görüşüm şuanda tüm piyasalar da bir kaos yaşanıyor korkan satıyor yüksekten girenler ise ortalama düşürmek için alım yapıyor. Bir kaç gün yada hafta daha piyasa yoracak sonrasında ise pandemi başında olduğu gibi olacak. Bana göre bitcoin bu gerilimin devam etmesi ile 28.000 seviyelerine kadar inebileceğini ve ardından yeni rekorlara doğru koşacağını düşünüyorum.
Not: Yatırım tavsiyesi değildir kendi şahsi görüşlerimdir.