Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Rapora Göre Bitcoin Ekim'de 300.000 Dolar

bitcoin-3090250_640.webp

GMI’nin uyguladığı tahmin metodu, Metcalfe Değeri üzerinden işliyor. Bu değere göre, Bitcoin henüz oldukça düşük bir seviyede. Böylesi büyük bir hedef için 9 aylık sürenin yeterli olup olmayacağı tartışılabilir. Piyasada, geçmiş dönemde gerçekleşen döngüsel hareketler bu konuda fikir verebilir.

GMI Raporuna Göre BTC 300 Bin Dolar Olacak

Uzun süreli yatırım tecrübesi olan Raoul Pal, Bitcoin’in uzun vadede ne gibi hareketler sergileyeceği hakkında periyodik şekilde görüş bildiren bir isim. Pal'ın, 2020’nin sonunda gösterdiği olağan üstü performans öncesinde, Bitcoin’in yükseleceğine dair tespitleri olmuştu.

Ünlü ismin tahminleri doğrultusunda Bitcoin değerinde artış meydana gelmiş olsa da, Metcalfe Değeri’ne göre düzenlenen GMI raporu, yükseliş hareketlerinin yeni başladığını işaret ediyor.

Rapor, Bitcoin’in hala Metcalfe Değeri'nin oldukça altında bulunduğunu gösteriyor. Geçmiş dönemlerde, Bitcoin boğa piyasaları, her seferinde Metcalfe Değeri’nin üzerine çıkmayı başardı. Bu, Bitcoin’in Ekim 2021’e dek 300.000 dolar seviyelerine ulaşacağı şeklinde yorumlanıyor. Hazırlanan rapor, çoğu analistin ve şirketin ön görüleriyle örtüşüyor.

Ayrıca, Metcalfe Değeri’ne göre yapılan tahmin tutarsa zirve noktası olarak 300.000 dolar hafif bile kalabilir. Geçmiş dönemdeki zirve noktalarının, bu değerin üzerine çıktığı göz önüne alındığında, Bitcoin‘in 1 milyon dolar seviyelerine yaklaşabileceği söylenebilir.

Tüm bu veriler ışığında, analistler, 9 aylık süre zarfında herhangi bir fiyattan satın alınacak BTC’lerin fırsat anlamına geleceğini savunuyor.

Ancak, Metcalfe Değeri’ne göre yapılan fiyat hesaplamaları, biraz daha küçük fiyat tahminlerini de ortaya çıkarabilir.

Tüm bu veriler ışığında, analistler, 9 aylık süre zarfında herhangi bir fiyattan satın alınacak BTC’lerin fırsat anlamına geleceğini savunuyor.
Kenara atılan 3-5-10 hepsi önemli... Ben de böyle düşünüyorum o yüzden hesaba bir kez giren BTC'yi bir daha bozmuyorum.

Aynen, Sürekli bu rakam telaffuz ediliyor. Sanki insanların aklına kazımak için bilinçli yapılıyormuş gibi. Böyle böyle çıkacak o seviyeye. İnanacak çünkü insanlar sonunda. Ben inanmaya başladım bile. 🙂 😳

Aynen, Sürekli bu rakam telaffuz ediliyor. Sanki insanların aklına kazımak için bilinçli yapılıyormuş gibi. Böyle böyle çıkacak o seviyeye. İnanacak çünkü insanlar sonunda. Ben inanmaya başladım bile. 🙂 😳
Fişini çekecekler diyenlerde var. Bu aralar özellikle çevremde çok sık duymaya başladım bunu. O yüzden siz bildiğiniz yoldan şaşmayın 🙂

Bir haftada 10 bin Dolarlık bir harekete hepimiz şahit olduk. 10 bin Dolardan 42 bin Dolara yaklaşık 130 günde geldi. 130 gün içinde yaklaşık 15 yatay seyir gerçekleşti ve her biri en az 5 gün sürdü. Yatay seyir günlerini çıkarırsak yaklaşık 55 günde 32 bin dolar yükseliş gösterdi. Bir yılda 6.6 tane 55 gün var. 6.6 defa 32 bin Dolarlık yükseliş yapsa yaklaşık 212 bin Dolar olur yıl sonunda.

Bu çok kaba bir hesap ve sadece yükseliş ve yatay seyir faktörlerini baz aldık. Bunun düşüş trendleri de var ve her bir düşüş trendinin 10 gün sürdüğünü varsayıp yılda yine 6.6 defa da düşüş trendi olduğunu, her düşüş trendinde 10 bin dolar düşüş yaptığını varsayarsak 212 binden yaklaşık 70 bin çıkarmak zorunda kalırız ve sonuç: 142 bin Dolar civarı.

Çok saçma bir hesap oldu. Çünkü hesaba katılmayan onlarca etken ve bu etkenlerin fiyatlara yansıması var. Tüm eksikliklere rağmen BTC'in 300 bin Dolar olması için sene sonuna kadar hiç düşüş trendine girmemesi lazım. 1 milyon Dolar içinse saatlik aşağı yönlü düzeltme bile yapmaması lazım.

Hiç düşmeyen ürüne ben şahsen yatırım yapmam.

Şöyle düşünsek @sahinadm hocam, belli dönemlerde yüksek miktarlı sıçrama yaparak yükselsin. Yani belli dönemlerde çok hızlı yükselsin sonra küçük düzeltmeler yapsın. Örneğin, 35.000 dolardan hızlıca 70.000 dolara, sonra küçük düzeltmelerle 65.000 dolara. oradan yine hızlıca 100.000 dolara. Arada kısa süreli yatay seyirlerle dinlenme.
Bu şekilde 300.000 dolara ulaşma senaryosu çok mu abartılı olurdu?

Şöyle düşünsek @sahinadm hocam, belli dönemlerde yüksek miktarlı sıçrama yaparak yükselsin. Yani belli dönemlerde çok hızlı yükselsin sonra küçük düzeltmeler yapsın. Örneğin, 35.000 dolardan hızlıca 70.000 dolara, sonra küçük düzeltmelerle 65.000 dolara. oradan yine hızlıca 100.000 dolara. Arada kısa süreli yatay seyirlerle dinlenme.
Bu şekilde 300.000 dolara ulaşma senaryosu çok mu abartılı olurdu?
Bitcoin'den her şey beklenir. Nasıl bir manyak olduğunu görüyoruz yıllardır; fakat gerçekten 300 bin dolar 2021 yılı için çok yüksek bir seviye.

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri