Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Satoshi Nakamoto'nun Kimliğini Açıklanıyor

Theleoncoin

Whale
Moderatör
indir.webp

HBO, Bitcoin'in yaratıcı olarak bilinen Satoshi Nakamoto'nun kimliğini açıkladığını ve bunu yeni belgeselinde paylaşacağını duyurdu.

Yakında yayınlanacak olan belgesel, daha önce QAnon komplo teorisini inceleyen "Q: Into the Storm"un yönetmeni Cullen Hoback tarafından hazırlanıyor. Satoshi Nakamoto'nun kimliğini ifşa edecek bölümün, önümüzdeki hafta izleyiciyle buluşması planlanıyor. BluTV, belgesel hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

2009 yılında ortaya çıkan Bitcoin, merkeziyetsiz yapısıyla finans dünyasında köklü bir değişim yarattı. Sansüre karşı dayanıklılığı ve geleneksel finans sistemlerinden bağımsız bir alternatif sunması, Bitcoin’i yalnızca bir yatırım aracı olmanın ötesine taşıdı.

Satoshi Nakamoto'nun kimliğinin açığa çıkması, geçmişte yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasıyla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirebilir. Nakamoto'nun kimliği yıllardır belirsizliğini koruyor ve bu konu birçok spekülasyona yol açtı. 2014 yılında Japon kökenli Dorian Nakamoto'nun bu kişi olduğu iddia edilse de, kendisi bu iddiaları yalanladı. 2016 yılında ise Avustralyalı kriptograf Craig Wright, Satoshi olduğunu öne sürdü fakat kanıt sunamayınca bu iddia geçerliliğini yitirdi.

Öte yandan, belgeselin yayın tarihine yaklaşırken, Satoshi Nakamoto’ya ait olduğu düşünülen en eski Bitcoin cüzdanlarında hareketlilik gözlemlendi. Son iki haftada bu cüzdanlardan yaklaşık 15 milyon dolar değerinde 250 Bitcoin’in taşındığı bildirildi.

Bitcoin topluluğundaki bazı kişiler, Satoshi Nakamoto'nun anonim kalma tercihine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünse de, merak duygusu bu kararı gölgede bırakmış gibi görünüyor. Şimdi, gerçeği öğrenmek için bir kaç gün daha beklememiz gerekecek.

belgesel muhtemelen varsayımlar üzerinden gidecektir, dolayısıyla ihtimallere yeni ihtimal ekleyecek bir yapım olacağını düşünüyorum
Al benden de o kadar.

Bu işin derin ve plânlı bir ekibin işi olmadığını iddia etmekte biraz saflık olur sanırım. Açıkça bir devrim bu. Tek bir adamın tesadüfen geliştirip, ortaya çıkardığı bir kurgu yazılmış. Tüm dünyaya da o anlatılıyor.

Yani diyeceğim o ki, Satoshi Nakamto bir hayal! Ama Satoshi Türk gerçek. Onun da kurucusunu ifşa ediyorum: Sabri Yaşın > @SatoshiTURK 😁

Al benden de o kadar.

Bu işin derin ve plânlı bir ekibin işi olmadığını iddia etmekte biraz saflık olur sanırım. Açıkça bir devrim bu. Tek bir adamın tesadüfen geliştirip, ortaya çıkardığı bir kurgu yazılmış. Tüm dünyaya da o anlatılıyor.

Yani diyeceğim o ki, Satoshi Nakamto bir hayal! Ama Satoshi Türk gerçek. Onun da kurucusunu ifşa ediyorum: Sabri Yaşın > @SatoshiTURK 😁
zaten 1 kişi olsaydı, bu popülaritenin cazibesine yenik düşer, egosu şişmiş, kibri yükselmiş bir halde kim daha çok verirse ona ifşaa ederdi kendini 😁

ama diğer taraftanda ekip işi olsaydı, birden fazla kişinin bildiği sır olmaz, içeriden öten bir kuş mutlak olurdu diyede düşünüyorum 😁

var mı yok mu, varsa bir kişi mi ekip mi, zor sorular

zaten 1 kişi olsaydı, bu popülaritenin cazibesine yenik düşer, egosu şişmiş, kibri yükselmiş bir halde kim daha çok verirse ona ifşaa ederdi kendini 😁

ama diğer taraftanda ekip işi olsaydı, birden fazla kişinin bildiği sır olmaz, içeriden öten bir kuş mutlak olurdu diyede düşünüyorum 😁

var mı yok mu, varsa bir kişi mi ekip mi, zor sorular
Ekip olduğunu düşünmüyorum bende biri olmazsa biri kendini belli ederdi bir aistemi dönüştürme çabası olan birinde ego olurmuydu bilmiyorum sonuç olarak elinde olan varlık toplam arzın 21 de biri ve her zaman en büyük cüzdan olacak yarın sonuçları görürüz gece 00.00 da

Ekip derken, bağımsız insanların bir araya gelip oluşturduğu bir ekip değil hocam benim bahsettiğim.

Her derin projede olduğu gibi, bu projede de çalışan profesyonel, hizmet eri ekiplerden söz ediyorum. Örneğin ilk atom bombasını yapan ekibi ya da 51. bölgede çalışan ekipleri düşünün.. Hangisinden, ne zaman bilgi sızmış?

Bitcoin'in icadı da bu minvalde olmuştur diye düşünüyorum.

Microsoft'un, Google'ın ya da Facebook'un bir garajda kurulduğu hikayesi gibi, Bitcoin'e de uydurmuşlar işte birşeyler. Ama unuttukları şey bu hikayede, garaj olmuş. Ne has, ilk defa garajda yapılmamış bir icatla karşı karşıyayız. 😁

Sahi Satoshi Türk'te mi bir garajda kuruldu yoksa @SatoshiTURK ? 😁

Ekip derken, bağımsız insanların bir araya gelip oluşturduğu bir ekip değil hocam benim bahsettiğim.

Her derin projede olduğu gibi, bu projede de çalışan profesyonel, hizmet eri ekiplerden söz ediyorum. Örneğin ilk atom bombasını yapan ekibi ya da 51. bölgede çalışan ekipleri düşünün.. Hangisinden, ne zaman bilgi sızmış?

Bitcoin'in icadı da bu minvalde olmuştur diye düşünüyorum.

Microsoft'un, Google'ın ya da Facebook'un bir garajda kurulduğu hikayesi gibi, Bitcoin'e de uydurmuşlar işte birşeyler. Ama unuttukları şey bu hikayede, garaj olmuş. Ne has, ilk defa garajda yapılmamış bir icatla karşı karşıyayız. 😁

Sahi Satoshi Türk'te mi bir garajda kuruldu yoksa @SatoshiTURK ? 😁
sanki, satoshiturk kuruluş belgeselinin temelleri atılıyor 😁

Satoshi Nakamoto Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yaşayan 48 yaşında bir bilgisayar programcısıdır.
Belgesel falan hikaye bilginiz olsun.

Forum istatistikleri

Konular
13.675
Kullanıcılar
6.895
Son üye
ellonmuz57
Geri