Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Sizce Türkiye'nin En Güzel Şehri Hangisi ?

Öncelikle selamun aleykum kardeşlerim. Sizce Türkiye'nin en güzel şehri neresidir? Büyük ihtimal cevaplar çoğunlukla İstanbul olacaktır ama yine de herkesin memleketi kendine güzeldir. Bence en güzel şehir Sakarya, doğup büyüdüğüm şehir.

Türkiye mizin daha güzel şehirleri ve ilçeleri olduğu kesin.

Sizin En Güzel Şehriniz Neresidir ?

Hocam 81 ilimizin 60 tanesini az ya da çok gezdim, gördüm. Bazılarında yaşadım..

Güzellik kriterleri kişiden kişiye değişebilir ama bazı değişmez kriterlere göre (temizlik, çevre düzeni, engebe, arazi yapısı, ulaşım, temiz hava, vs..) sanıyorum en güzel şehrimiz Konya ve Kayseridir.

Ama benim gönlümde, Elâzığ en yaşanılabilir şehirdir. Bu ilin bendeki yeri çok başkadır.

Tarihi zenginliği ve güçlü kültürleri ile Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep ise diğer etkilendiğim şehirlendendir. Bu şehirleri gezerseniz, en az İstabul kadar güçlü bir tarihi doku ve kültüre sahip olduklarını görebilirsiniz (ki bu bahsettiğim tarih-kültür medeniyetine Halep ve Şam dahildir).

Başkent olması sebebiyle Ankaramız güzeldir. Bazıları siyasi ağırlığından dolayı gri bulur ama sevdiğim şehirlerimizdendir.

Doğu illerimiz tamamı muazzam doğal güzelliklere ve aynı güzellikte insanlara sahiptir. Gerçekten iyi niyetle yaklaştığınız sürece ne aç, ne de açıkta kalırsınız. Kaldı mı böyle insanlar demeyin. Gerçekten halâ öyleler.

Kıyı kesimlerinin tamamı, ya da ada şeklindeki il/ilçeler bana hep itici gelmiştir. Sahil şehirlerinde yaşamayı asla istemem. Ama tabii sahip oldukları değerler tartışılmazdır. Turizm ve ticaret can damarlarımızdır bu şehirler.

İstanbul'un tartışılmaz bir güzelliği var ama kaldırmıyor artık. Şehir kan ağlıyor ama sanırım bunu duymak istemiyor çoğu insanımız. 😴

Sırf çok soğuk olduğu için Kars, Erzurum ya da Sivas'ta yaşamak isterdim. Ama şimdilik şartlar el vermiyor. Nasip..

Trakya illerinin hâlleri pek hoş değil. Özellikle yollar (asfalt yollar) bitik durumda. Şahsi arabamla hiç gitmeyi istemediğim bölgemizdir malesef, benim için.

Bursa, Kocaeli, Sakarya için tek söyleyeceğim şey; sanayii denen illet, tıpkı 30 yıldır cügara içen insanın durumuna düşürmüş bu şehirleri. Bugün bu şehirlerimiz, İstanbul kadar önem arz ediyor ama aynı zamanda yoğun bir kültür karmaşasına da sahip. Göç almaları, yerli ahâlinin de pek hoşuna gitmiyor, gördüğüm kadarıyla.

İzmir, bilemedim ne yazsam. 😅

Nevşehir: Huzur

Bayburt ve Gümüşhane: Sessizlik

Trabzon: Fenerbahçe formasıyla çok fazla dolaşmayın. Olurda bir gün üzerinizde Fenerbahçe forması varken yolunuz hasbel kader bu şehre düşerse, (olmasanız bile) ben Maraşlıyım deyin. Trabzon ve Maraş ahalileri arasında (tarihten beri) müthiş bir sevgi/saygı var.

Malatya: Trafik sıkıntı. Mesai saatlerinde trafiğe çıkmayın. Bu konuda İstanbul'dan daha kötüdür. 😳

Adana: Ekşın; sakın çok ara sokaklara dalmayın. Ana caddelerden ayrılmayın. Olur da ara sokaklarda kaybolursanız, kimsenin gözüne bakmayın. 😁

Yazacak çok şey var ama 81 ilimizin hepsi, harbiden bir başka güzel. Bunun en büyük kanıtı, içimizdeki memleket hasreti.

Norveç'te yaşayıpta, ben Tunceli'yi özledim diye göz yaşı döken gördüm.

İşte bu, memleket sevgimizin özeti..

Forum istatistikleri

Konular
13.987
Kullanıcılar
6.995
Son üye
CelalCenk
Geri