Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Solidity ile nasıl ilerlerim

kerimanunlu

Crypto Curious
Solidity’nin temellerini öğrendim ve bu alanda kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Şu ana kadar öğrendiğim bilgilerle, akıllı sözleşmelerin nasıl yazılacağına dair iyi bir anlayışa sahibim. Ancak, daha ileri düzeyde bilgi edinmek ve becerilerimi geliştirmek için hangi adımları atmam gerektiği konusunda rehberliğinize ihtiyacım var 🙂

Yeni bir dil ve teknoloji öğrendiğinizde bu bilgileri sindirmenin ve üzerine bir şeyler katarak ilerlemenin en iyi yolu bol bol pratik ve küçük projelerden geçer. Önce kendinize bir alan belirleyin solidity öğrendiniz fakat bununla neler yapmak istiyorsunuz ya da bununla neler yapılabilir iyi bir araştırma yapın. kendinize bir alan seçtiyseniz de o alanda kontratlar yazıp bunları test edin örneğin defi üzerinde gelişmek istiyorsanız token takas kontratları, stake etme kontratları gibi ya da ntf üzerinde gelişmek istiyorsanız koleksiyon kontratları ve whitelist mekanizmaları gibi. Bunları yaparken gaz optimizasyonlarını, kontrat tasarımlarını, token standartlarını ve daha bir çok şeyi öğrenirsiniz. @SatoshiTURK hocanın blockchain eğitim setini izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim, videolarda birçok şey öğreneceksiniz. Ayrıca açık kaynak projelerini incelemeyi de eksik etmeyin.

yapmak istediğiniz bir proje var mı ? yada yaptığınız bir proje ? buna göre önerilerde bulunabiliriz. bir kaç proje yaparak daha fazla geliştirebilirsiniz kendinizi.

Forum istatistikleri

Konular
14.128
Kullanıcılar
7.106
Son üye
Oyundayus
Geri