Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

SPK Bir Çok Yabancı Borsaya Erişim Engeli Getirdi.

Theleoncoin

Whale
Moderatör
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye’de kripto varlık hizmetleri sağlayan izinsiz platformlara karşı sert bir önlem aldı ve bu kapsamda, uluslararası tanınan birçok kripto para borsasının yer aldığı 108 internet sitesine erişim engeli getirdi. Erişim engeli getirilen borsalar arasında BitMart, BitMEX, Phemex ve CoinEx gibi büyük global platformlar da bulunuyor. Ancak bu liste, Türkiye'deki tüm izinsiz hizmet sağlayıcıları kapsamıyor; ilerleyen dönemde yeni platformların da bu listeye dahil edilmesi bekleniyor.

SPK'nın bu adımı, Türkiye'deki kripto varlık ekosisteminde güvenliği artırmayı amaçlıyor. Alınan karar, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 99/A ve 99. maddelerine dayandırılıyor. Bu maddeler, SPK'ya izinsiz faaliyet gösteren kripto platformlarını durdurma ve mal varlıklarına el koyma yetkisi tanırken, platformların yönetiminin kayyıma devredilmesine de olanak sağlıyor. Aynı zamanda, bu platformların web sitelerine erişim engeli getirilebiliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun aldığı bu karar, Türkiye'deki kripto para piyasasında yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Bir yandan yatırımcı güvenliğini artırmayı amaçlasa da, öte yandan sektördeki platform çeşitliliğini daraltma potansiyeli taşıyor. Kripto platformlarının yasal düzenlemelere uyum sağlama şekli ve SPK'nın gelecekteki uygulamaları, düzenlemenin uzun vadeli etkilerini belirleyecek gibi görünüyor.

Mexc Türkiye sayfasından yapılan duyuruda faaliyet izni için başvuru yaptıklarını değerlendirme aşamasında olmasına rağmen erişim engeli geldiğini bunun gerekli görülme ve işlemlerin başlatıldığını söyleyen bir duyuru yayınladı. Bu anlamda alınan karar sonrasında bir çok yabancı borsanında bu erişim engeli listesine ekleneceğini belirtiyor. Piyasayı iyice daraltarak sıkıntılı sitelere ve borsalar mahkum bırakılma çabası var gibi görünüyor.

Şu işi en baştan ele alıpta, bizi ele güne muhtaç etmeyecek bir yapı inşa edilseydi ya.. Devlet senelerce seyretti. Şimdi de yerli varlıklar dışarıya kaçmasın diye sert önlemler alıyor.

Bu konuda net bir istatistik var mıdır, bilmiyorum. Ama Türk milleti olarak kriptoda kaybettiğimiz para, kazandığımızdan daha fazla gibi geliyor bana. 😁

En başında bu iş benimsenip Türkiye zenginleştirilebilirdi bu işin merkezi biz olabilirdik çoğrafya olarak herkesin hayran olduğu bir çoğtafya burası sonuçta

Limitin düşük olması, bekleme süresi ve ürün kalitesi sorunsalı yüzünden artık alışveriş yapmıyorum maalesef. Kalitesizliği pahlıya yaşamayı alıştırıdılar artık topluma.

El Salvador'un yarısı kadar vizyon yok bunlarda. Konu dışına çıkıyorum ama benzer bir şekilde ba*h*s işini de tekelleştirmeseler, katılımcılığı artırıp araya rekabet katsalar yurtiçinde yasal olmayan yabancı firmalar vergi vermekten kaçınmazdı. Denetleme olduğu müddetçe herkes istediği yerden oynardı, oranlar yükselirdi ve kaçak sitelere ihtiyaç azalırdı.

Vergi düşkünü bir ülkenin nerde hareket(ekonomik) orda bereket(vergi) anlayışını reddetmesini anlayamıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.934
Kullanıcılar
6.972
Son üye
crypthonite
Geri