Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Token, Likitide, Contract düzenleme vb. Hakkında

Merhabalar.

Şimdi Avax C Chain ağında bir token oluşturdum. Token adresim: 0xAA2D8316Cece2cA315F9088cD55A107818EC71C3 (Blockchain için)

Şimdi sorularıma geleyim: Ben bu coine likitide eklemek istiyorum uniswap için V2 önerildi. Ama tokenime likitide ekleyemiyorum nasıl ekleyeceğim?
Ve ben bu likitideyi istediğim vakit çekmek istiyorum nasıl çekebilirim? Coin fiyatımın 0.10$ olmasını istiyorum. Ve tokenimin contract adresini nasıl editleyebilirim, token yakma vb olsun. remix.eth üzerinden bulamadım.

Owner hesabımda zaten 10m tokenim mevcut geçersiz çift nedir? Amacım tokenimi satmak ama sabit 0,10$ fiyatından contractım zaten şöyle işliyor: 0X cüzdan 1 avax yolladı contracta, contract hesaplıyor 1 avax örneğin 20$ chainlink üzerinden checkliyor tabii. 20$ % 0.10 = 200 Token karşı tarafa yolluyor zaten adresler aynı olduğu için token karşıya ulaşıyor. Bu gönderilen 1 avax ise owner hesabıma yani bana geliyor.

Önerilerinize açığım veya anlamadığınız yer var ise sorun.

Çözüm
zaten @SavKripto gereklic evapları vermiş.
sizde buna göre bir yol haritası çizmişsiniz.sanırım siz token fiyatı sabit kalsın diyorsunuz bu mümkün değil likidit yönetimini kontrol altında tutarak fiyatı bir nevi kontrol altına alabilirsiniz fakat tutarlı olmayacaktır.
eğer bir stable token yaparsanız chalink oracle falan kullanarak bunu yapabilirsiniz fakat buda burada detaylı bir şekilde anlatılacak konu değil.

ayrıca sorunuzu daha açık ve madde madde sorarsanız bizde madde madde cevap veririz. bayram tatili oldugu için şehir dışındayım hemen cevap veremiyorum bu konuda anlayış göstereceğinizi umuyorum 🙂
Avalanche ağında yaratılan tokenı uniswapa likidite edemezsin dostum. Likidite edebileceğin Dexler şunlar :

**Trader Joe:** Avalanche ağı üzerinde en popüler DEX'lerden biridir. Token swap, likidite sağlama ve yield farming gibi çeşitli özellikler sunar.

- Web sitesi: [Trader Joe](https://traderjoexyz.com/)

**Pangolin:** Avalanche ağı üzerinde çalışan başka bir büyük DEX'tir. Yüksek likidite ve düşük işlem ücretleri sunar.

- Web sitesi: [Pangolin](https://app.pangolin.exchange/)

**KyberSwap:** Kyber Network'ün bir parçası olan KyberSwap, Avalanche ağında da hizmet vermektedir ve kullanıcıların likidite sağlama ve takas yapmalarına imkan tanır.

- Web sitesi: [KyberSwap](https://kyberswap.com/)

**SushiSwap:** Ethereum tabanlı olarak başlayan SushiSwap, şimdi Avalanche gibi diğer blok zincirlerde de çalışmaktadır. Bu platformda likidite sağlama ve yield farming yapabilirsiniz.

- Web sitesi: [SushiSwap](https://sushi.com/)

Avalanche ağında yaratılan tokenı uniswapa likidite edemezsin dostum. Likidite edebileceğin Dexler şunlar :

**Trader Joe:** Avalanche ağı üzerinde en popüler DEX'lerden biridir. Token swap, likidite sağlama ve yield farming gibi çeşitli özellikler sunar.

- Web sitesi: [Trader Joe](https://traderjoexyz.com/)

**Pangolin:** Avalanche ağı üzerinde çalışan başka bir büyük DEX'tir. Yüksek likidite ve düşük işlem ücretleri sunar.

- Web sitesi: [Pangolin](https://app.pangolin.exchange/)

**KyberSwap:** Kyber Network'ün bir parçası olan KyberSwap, Avalanche ağında da hizmet vermektedir ve kullanıcıların likidite sağlama ve takas yapmalarına imkan tanır.

- Web sitesi: [KyberSwap](https://kyberswap.com/)

**SushiSwap:** Ethereum tabanlı olarak başlayan SushiSwap, şimdi Avalanche gibi diğer blok zincirlerde de çalışmaktadır. Bu platformda likidite sağlama ve yield farming yapabilirsiniz.

- Web sitesi: [SushiSwap](https://sushi.com/)
Teşekkürler dostum, Sushi swap'dan devam o zaman diğer sorularım hakkında bilgi sahibi misin peki? Ve likitideyi istediğim vakit anlık çekebilirim değil mi?

Burn Mint pause vs işlemlerini söylemeyi unutmuşum bunlar için akıllı sözleşme ne remix ide ortamında hayata geçirmeden önce fonksiyon yazman gerekiyordu. Hazır kontrat mı bastın hocam yoksa bizler gibi kendin mi yazdın? https://snowtrace.io/ 'dan kontrat adresine git ve deploy cüzdanı bağla ardından akıllı sözleşmesini doğrula ve bu söylediğim fonksiyonları uygula ama benim aklıma takılan şey sen test ağında öncesinde test etmedin mi kodlarını, fonksiyonları vs

Contractı biraz kendim yazdım ve birazda Chat GBT yazdı. Ne işe yaradağını amacını zaten söyledim contractın Owner'a Avaxları Tokenleri ise Avax yollayan adrese 0.10$ ile hesaplayıp yolluyor.

Ben bu contract ile remix.eth üzerinde contractı çıkardım dediğim özellikleri yapıyor işte 😀

Blockchain üzerinden kontrol edebilirsin üstte link bırakmıştım, ve eminsiniz değil mi şu konu hakkında; Sushi Swap üzerinden likitide ekleyince istediğim vakit likitide mi çekebilirim? Kendi şirketimde çalışan yatırımcılar yabancı yoğunluklu çoğunlukla şu rakamda yatırımlar gelecektir;

100$
500$
1.000$
5.000$
10.000$

Şimdi tokenin fiyatının sabit 0.10$ yapmak istiyorum bu mümkün mü? Ve ne kadar bir likitide yatırmamı önerirsiniz? Bunun için önerdiğiniz likitide miktarı nedir, karşı taraf alt tarafı swap yapacak.

Contractı biraz kendim yazdım ve birazda Chat GBT yazdı. Ne işe yaradağını amacını zaten söyledim contractın Owner'a Avaxları Tokenleri ise Avax yollayan adrese 0.10$ ile hesaplayıp yolluyor.

Ben bu contract ile remix.eth üzerinde contractı çıkardım dediğim özellikleri yapıyor işte 😀

Blockchain üzerinden kontrol edebilirsin üstte link bırakmıştım, ve eminsiniz değil mi şu konu hakkında; Sushi Swap üzerinden likitide ekleyince istediğim vakit likitide mi çekebilirim? Kendi şirketimde çalışan yatırımcılar yabancı yoğunluklu çoğunlukla şu rakamda yatırımlar gelecektir;

100$
500$
1.000$
5.000$
10.000$

Şimdi tokenin fiyatının sabit 0.10$ yapmak istiyorum bu mümkün mü? Ve ne kadar bir likitide yatırmamı önerirsiniz? Bunun için önerdiğiniz likitide miktarı nedir, karşı taraf alt tarafı swap yapacak.
Mümkün hocam ama 0.10 dolar değil sen 0.10 dolar değerinde avaxa ayarlı caksın likiditeyi. Fiyatını elinde ki avax tutarı kadar ayarlayabilirsin. Ve dilediğinde likiditeyi geri çekersin bir sıkıntı olmaz. Ama havuzu boşaltmak demek bildiğin dolandırmak demek seni scama düşürür. Neden belli bir zaman sonra likiditeyi çekmek istiyorsun tam orasını kestiremedim.

Mümkün hocam ama 0.10 dolar değil sen 0.10 dolar değerinde avaxa ayarlı caksın likiditeyi. Fiyatını elinde ki avax tutarı kadar ayarlayabilirsin. Ve dilediğinde likiditeyi geri çekersin bir sıkıntı olmaz. Ama havuzu boşaltmak demek bildiğin dolandırmak demek seni scama düşürür. Neden belli bir zaman sonra likiditeyi çekmek istiyorsun tam orasını kestiremedim.
Tamamdır hocam sadece öğrenmek istedim belirli bir zaman likitide yani havuzdaki şeyi kendi hesabıma çekmicem😅 Sadece bilgi edinmek iyidir, çok teşekkür ederim.

Tamamdır hocam sadece öğrenmek istedim belirli bir zaman likitide yani havuzdaki şeyi kendi hesabıma çekmicem😅 Sadece bilgi edinmek iyidir, çok teşekkür ederim.
Projende başarılar.. Likiditeyi geri çekmene gerek yok. Ekip cüzdanı oluştur. Misal havuzda 20 tane avax likidite ettin ve zamanla insanlar ellerinde ki avaxla senin tokenı takas etti var say. Zamanla likiditen atıyorum 35 avax oldu. Ekip cüzdanından tahtanın anasını ağlatmıcak şekilde satış yaparak havuzdan aslında likiditeni boşaltmadan almış olursun mesela. Mesela 20 vardı havuz 35 oldu sen satış koydun ve 15 avax değerinde satış yaptın otomatik eski fiyatına yani 20 avaxlık likiditeye geri döner fiyatı

zaten @SavKripto gereklic evapları vermiş.
sizde buna göre bir yol haritası çizmişsiniz.sanırım siz token fiyatı sabit kalsın diyorsunuz bu mümkün değil likidit yönetimini kontrol altında tutarak fiyatı bir nevi kontrol altına alabilirsiniz fakat tutarlı olmayacaktır.
eğer bir stable token yaparsanız chalink oracle falan kullanarak bunu yapabilirsiniz fakat buda burada detaylı bir şekilde anlatılacak konu değil.

ayrıca sorunuzu daha açık ve madde madde sorarsanız bizde madde madde cevap veririz. bayram tatili oldugu için şehir dışındayım hemen cevap veremiyorum bu konuda anlayış göstereceğinizi umuyorum 🙂

Çözüm

Forum istatistikleri

Konular
13.656
Kullanıcılar
6.889
Son üye
SatoshiTURK_AI
Geri