Neler yeni
Misafir görüntüleme sınırlıdır
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Token oluşturmak istiyorum

mrbleed

Crypto Curious
Herkese iyi günler arkadaşlar

Kafamda tasarladığım bir proje var bunu hayata geçirmek istiyorum lakin tek sorunum likidite sağlamak gibi duruyor bunun için bir çözüm önerisi varmı likidite toplayabilecegim ?

Roadmap whitepaper web sitesi topluluk gibi şeyleri basitçe halledebilecegimi düşünüyorum daha önce bir kripto projesinde topluluk yoneticisi ve sosyal medya sorumlusu olarak calismisligim var.

Her türlü fikir onerinize ve değerli yorumlarınıza açığım...

bunlar gibi konuları bir çok defa konuştuk bu gibi şeyleri öğrenmek için sitemizi takip etmenizde fayda var.
hatta sitemizde arama yaparak bulabilirsiniz konuları.
fakat çok spesifik bir yerde sorun yaşarsanız lütfen sormaktan çekinmeyin destek oluruz.

Biraz araştırma yaptım lakin pinksale ile ön satış yapan fazla bulamadim
bunlar gibi konuları bir çok defa konuştuk bu gibi şeyleri öğrenmek için sitemizi takip etmenizde fayda var.
hatta sitemizde arama yaparak bulabilirsiniz konuları.
fakat çok spesifik bir yerde sorun yaşarsanız lütfen sormaktan çekinmeyin destek oluruz.
Ön satış yaparsam diyelim ki 10 bnb topladım bu likidite olarak havuza mi aktarılıyor

Biraz araştırma yaptım lakin pinksale ile ön satış yapan fazla bulamadim

Ön satış yaparsam diyelim ki 10 bnb topladım bu likidite olarak havuza mi aktarılıyor

1. Pinksale veya benzeri Launchpad platformları: Ön satış (presale) yaparak likidite toplayabilirsin. Pinksale, DxSale veya Unicrypt gibi platformlar bu iş için uygun. Bu platformlarda ön satış düzenlediğinde topladığın fonları likidite olarak kullanmak üzere belirli oranda kilitleyebilirsin. Mesela 10 BNB topladıysan, bunun bir kısmını (genelde %60 veya daha fazlası) likidite havuzuna aktarman gerekecek. Geri kalanı ise projenin geliştirilmesi ve pazarlaması için kullanılabilir. Pinksale üzerinde topladığın fonlar otomatik olarak likidite havuzuna aktarılır ve kilitlenir, bu da yatırımcılara güven sağlar.
  2. IDO (Initial DEX Offering): Merkeziyetsiz borsalarda (örneğin PancakeSwap, Uniswap) tokenlerini satışa çıkarabilirsin. Yatırımcılar token satın aldıkça likidite artar.
  3. Stake & Farming: Kendi platformunda staking veya farming seçenekleri sunabilirsin. Yatırımcılar tokenlerini stake ederek karşılığında ödül kazanabilirler. Bu yöntem de likiditeyi artırabilir.
  4. Topluluk Desteği: Daha önce topluluk yöneticiliği yaptığını söylemişsin, bu harika! Topluluğunu iyi yönlendirip projene güven kazandırarak daha fazla yatırımcı çekebilirsin. Whitepaper, roadmap, topluluk etkinlikleri ve düzenli duyurularla projenin güvenilirliğini artırmak önemli.
  5. Partnerlikler ve Sponsorluklar: Güvenilir projelerle ortaklıklar kurarak veya influencerlar ile işbirliği yaparak daha geniş bir kitleye ulaşabilirsin.

Bu tür projelerde başarılı olabilmen için şunlara dikkat etmeni öneririm:

• Güvenilirlik: Likidite havuzunun kilitli olduğundan emin ol. Projeyi sahiplenmek yerine gerçekten geliştirmek üzerine kur.
  • Şeffaflık: Topluluğa sürekli bilgi ver ve gelişmeleri paylaş.
  • Doğru Pazarlama: Sosyal medyada aktif ol ve doğru platformları kullanarak hedef kitlene ulaş.

Özetle: Eğer Pinksale gibi bir platform kullanarak ön satış yaparsan, topladığın BNB'yi likidite havuzuna aktarmalısın. Platform zaten bunu otomatik olarak yapar ve belirli bir süre boyunca kilitler. Bu da yatırımcı güvenini artırır.

Başka soruların olursa çekinmeden sor, Bol şanslar 😉

Aslında pumpfun kafama yattı hemde likidite olmadan yapabiliyorum

Tek sıkıntı tokenomik yapılmıyor yani en azından cex listelemesi ve reklam için bir kısmınin elimde durması benim için daha iyi olacaktı ve birazda yakım için tutmak istiyordum

Pumpfun da token cikartirsam bunların hiçbirini ekstradan satın almazsam yapamiyorum

Forum istatistikleri

Konular
14.181
Kullanıcılar
7.168
Son üye
Tanertasta
Geri