Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Token Satılıyor ancak Fiyat Artıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fglc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fglc

Speculator
Merhabalar bazı düşük hacimli Token'larda gördüğüm bir olay var, bir satış olmasına rağmen fiyatta bir artış yaşanıyor. Tam tersi olması gerekmez mi, bu durumun açıklaması nedir?

Satılan bir token, limit emir ile başka bir alıcıya gidiyorsa, fiyat düşmez ki hocam. Satıldığı noktadan toplayan başka birisi var çünkü. Genelde botlar bunu çok yapar. Satıldığı her an, botlar alıyor. Hatta iceberg emir ile bu durumu gizlemeye de çalışıyorlar. Devasa büyüklükteki alış limit emirleri, küçük parçalara ve çoklu fiyatlara bölünüyor.

Büyük borsaların en ciddi kazanç şeklidir bu. En başta da Binance..

Merhaba. Sattığın şeyi birileri alır senden. Sadece el değişir. Sadece satış yaparak fiyatı hareket ettiremezsin. Önemli olan sattığın şeyin miktarı ve değeri. Ve senden satın alan kişinin hangi değerden satın aldığı ve onun hangi değerden sattığı.

Bu hacmi oluşturur. Hacim ise evet dediğin gibi tam tersi bir görüntü verir. Çünkü yatırımcı düşük fiyattan alırken ürüne para aktarır. Bir başka satıcı daha düşükten daha büyük miktar alım yapar ve daha büyük bir hacim yaratmış olur. Böylece fiyat düştükçe içeri giren para miktarı (hacim) artar. Bir yerden sonra hacim artışı fark edildiğinde herkes alıma başlar. Burada artık sıra para babalarına gelir ve onlar parça parça satarken şu hacmin yüksekliğini fark edenler içeri girerek adım adım yüksek fiyatlardan alım yaparlar. Her alımda daha yüksek fiyattan aldıkları için göstergeler sürekli yeşildir. Artık büyük parçaların hepsi satıldığında geriye ürün (hacim) kalmadığı için fiyat düşmeye başlar. Dip ve zirveyi bu şekilde manipüle ederek oluştururlar.

Alım satım tahtasını takip etmişsin. Az daha devam et. Sistemi anladığında grafiğe ihtyacın kalmadan al sat yapabilecek seviyeye gelirsin.

Başarılar.

Bu arada shortlar da patladıkça, fiyat daha da yükselir ki, tam olarak borsaların istediği şeydir bu.

Shortlar çoğalsın, yükseliş başlasın hocam. 😁

@Teknik Analiz
Long patlasın short oynasın, short patlasın long oynasın. 😂

Borsalar vadeli işlemleri entegre ederken tek amaç buydu. Vadeli yatırım yapmayın.

İki gün önce long patlattılar. Bu gün short patlattılar. Bitcoin ise kafasının dikine gitmeye devam ediyor. Yükselişi durduramıyorlar, düşüşü de ertelemiyorlar. Her türlü kârdalar.

Satılan bir token, limit emir ile başka bir alıcıya gidiyorsa, fiyat düşmez ki hocam. Satıldığı noktadan toplayan başka birisi var çünkü. Genelde botlar bunu çok yapar. Satıldığı her an, botlar alıyor. Hatta iceberg emir ile bu durumu gizlemeye de çalışıyorlar. Devasa büyüklükteki alış limit emirleri, küçük parçalara ve çoklu fiyatlara bölünüyor.

Büyük borsaların en ciddi kazanç şeklidir bu. En başta da Binance..
Merhaba. Sattığın şeyi birileri alır senden. Sadece el değişir. Sadece satış yaparak fiyatı hareket ettiremezsin. Önemli olan sattığın şeyin miktarı ve değeri. Ve senden satın alan kişinin hangi değerden satın aldığı ve onun hangi değerden sattığı.

Bu hacmi oluşturur. Hacim ise evet dediğin gibi tam tersi bir görüntü verir. Çünkü yatırımcı düşük fiyattan alırken ürüne para aktarır. Bir başka satıcı daha düşükten daha büyük miktar alım yapar ve daha büyük bir hacim yaratmış olur. Böylece fiyat düştükçe içeri giren para miktarı (hacim) artar. Bir yerden sonra hacim artışı fark edildiğinde herkes alıma başlar. Burada artık sıra para babalarına gelir ve onlar parça parça satarken şu hacmin yüksekliğini fark edenler içeri girerek adım adım yüksek fiyatlardan alım yaparlar. Her alımda daha yüksek fiyattan aldıkları için göstergeler sürekli yeşildir. Artık büyük parçaların hepsi satıldığında geriye ürün (hacim) kalmadığı için fiyat düşmeye başlar. Dip ve zirveyi bu şekilde manipüle ederek oluştururlar.

Alım satım tahtasını takip etmişsin. Az daha devam et. Sistemi anladığında grafiğe ihtyacın kalmadan al sat yapabilecek seviyeye gelirsin.

Başarılar.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim beni bilgilendirdiler ancak sanırım konuda bazı yerleri atladığım için bir yanlış anlaşılma olmuş. Bu gördüğüm Token'ler borsalarda listelenmeyecek kadar küçük Token'lar yani bu gözlemlerim DEX'lerde oluyor ve bundan dolayı her işlemi takip edebiliyorum ve satışın yerini alacak bir alım yok.

Swap borsalarındaki fiyat hareketleri, likidite havuzlarındaki token miktarlarına bağlı olarak dinamik bir şekilde belirlenir. Fiyatın alım yapınca düşmesi veya satış yapınca yükselmesi gibi durumlar, genellikle likidite havuzlarındaki derinlik eksikliğinden veya büyük işlemlerden kaynaklanır. Arbitrajcılar, bu fiyat anomalilerini düzelterek piyasaların daha dengeli hale gelmesine katkıda bulunur.

Swap borsalarındaki fiyat hareketleri, likidite havuzlarındaki token miktarlarına bağlı olarak dinamik bir şekilde belirlenir. Fiyatın alım yapınca düşmesi veya satış yapınca yükselmesi gibi durumlar, genellikle likidite havuzlarındaki derinlik eksikliğinden veya büyük işlemlerden kaynaklanır. Arbitrajcılar, bu fiyat anomalilerini düzelterek piyasaların daha dengeli hale gelmesine katkıda bulunur.
Anladım hocam teşekkür ederim cevap için

Forum istatistikleri

Konular
13.635
Kullanıcılar
6.884
Son üye
BlackHatSec
Geri