Vonzarovich
Visionary
- BNB
- 0,00086795
Türk kripto para borsalarından en az biriyle tanışık olmayan yoktur diye düşünüyorum. Özellikle kripto paralarla ilgiliyseniz ve bu işi yatırım, birikim vb. amaçlarla yapıyorsanız bilmeme ihtimaliniz çok çok düşük. Türkiye'nin en büyük kripto para borsaları BTCTurk ve Paribu'nun yanında pek çok yabancı borsanın yerel versiyonları da mevcut. FTX Turkiye, BinanceTR gibi. Bunların arasında çok dikkatimi çeken bir durum var. Saniyede milyonlarca işlemi kaldıracak şekilde tasarlanması gereekn bu borsalar sert çıkış, iniş zamanlarında adeta kullanıcılarına işkence yaşatıp kar etmelerine engel olmak için elinden geleni yapıyor.
Çok aktif şekilde uzun zamandır Türk kripto para borsası kullanmadım. Özellikle ADA'nın çok sert çıktığı zamanlarda düşüş eğilimini görüp satmak istediğimde bana neredeyse zararına sattıracak bir BTCTurk'ten sonra para transferleri için çok kısa süreli olarak Türk ve Türkye'de yerleşik diğer kripto para borsalarını kullanıyorum.
Merak ettiğim kısmına gelecek olursak; bir enayi biz miyiz? dedirtecek bir şey. hadi BTCTurk, Paribu, Bitci falan geçtim. Onlar Türk borsası ve kendilerini ilerletmiyorlar. Çok uzun zaman hareket bile etmediler kendilerini geliştirmek adına.(Hepsi için geçerli değil tabi ki) Ama yabancı kripto para borsalarının Türkiye şubeleri açıldığında bile aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. İşkencenin kralını yaşatıyor, hemen hemen her şeyi bir eziyete çeviriyorlar. Bunun sebebi Türkiye'de kullanılan ekibin ya da ekiplerin beceriksizliği mi bilmiyorum ama sorunun kaynağına inilip uluslararası boyutta ses getirecek kalitelere acil olarak ulaşılması gerekiyor.