KriptoLuis
Master
- BNB
- 0,00382150
2020 yılı, kripto para dünyası için akıllarda bir müddet yer edecek bir yıl oldu. Gerek Bitcoin’de yaşanan büyük değer artışı, gerekse devletler tarafından yapılan müdahaleler ve yaşanan problemler sonucunda gerçekleştirilen hamlelerle bu yıl, kripto para topluluğunun aklına kazındı.
2020 yılında, Türkiye’de de uluslararası boyutta pek çok gelişme yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.
CoinTürk sitesinin haberine göre, Türkiye’de, yerel girişimcilerin çabasıyla kripto para piyasası, zaman aktıkça daha da gelişip büyüyor. Ankara Barosu, bu yerel girişimcileri konuk edeceği, kripto para ve Blockchain hakkında bir eğitim etkinliği düzenliyor.
Avukat Oğuz Evren Kılıç, yaptığı bir paylaşımla, Türkiye’de, Blockchain ve kripto paralarla ilgili şimdiye dek düzenlenmiş en nitelikli ve kapsamlı eğitim etkinliğinin başladığını duyurdu.
Etkinliğin ilk gününde, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cemal Şinasi Türün ve Fizik Mühendisi Devrim Danyal katılımcılara hitap edecek.
Etkinliğin 2. gününde, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, diğer iki isme katkı verecek.
Etkinliğin son gününde ise, piyasa hakkında üst düzey bilgiye sahip olan Avukat Oğuz Evren Kılıç, 3 saat sürecek bir program ile katılımcıları aydınlatacak.
Eğitim Programında Ele Alınacak Konular Nelerdir?
Etkinliğin 1. gününde daha çok Blockchain’e ağırlık verilecek. Blockchain’in tanımı, finansla ilişkisi, teknolojik fırsatları ve dezavantajları, güncel hayata etkisi, iletişim teknolojilerine etkisi ve inovasyon konuları ele alınacak.
2. gün, kripto para tanımı yapılarak tarihi ve felsefesi anlatılacak. Kripto para ekonomisi ve sektörü hakkında bilgi verilirken, piyasa hakkında genel değerlendirmeler yapılacak. ICO, IEO ve diğer arzlar değerlendirilecek. Kripto para borsaları ve kripto paraların diğer borsalarla bağlantısı incelenecek. Defi ve NFT gibi yenilikler ele alınacak.
3. gün, kripto para teknolojisinin dezavantajları ve yarattığı problemler ile uygulama sahaları değerlendirilecek. Kripto para finansı ve ekonomisinin yanı sıra, teknoloji ve bilişim ilişkisi irdelenecek. Kripto paraların yarattığı fırsatlar ve güncel hayata olan etkilerinin yanı sıra, iletişim teknolojileriyle bağlantısı ve inovasyon konuları işlenecek.
4. gün ise, daha çok sektörün hukuki boyutları üzerinde durulacak. Blockchain’in hem güncel hukuk, hem Anayasa ve İdare Hukuku açısından değerlendirilmesi yapılırken hem de Adli Bilişim yönü hakkında bilgilendirme yapılacak. Akıllı sözleşmelerin hukuki boyutu da değerlendirilecek. Kripto paraların Türkiye’deki hukuksal durumu üzerinde durulurken, dünya çapındaki devlet müdahaleleri hakkındaki gelişmeler ele alınacak. Ayrıca, hukukun merkeziyetsizleştirilmesi ile ilgili de değerlendirmeler yapılacak.