duygukrpz
Investor
- BNB
- 0,00008800
Çankaya ANSERA alışveriş merkezinde, teknoloji merkezi açılacak.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen ''BLD 4.0'' uygulamaları kapsamında, Kuzey yıldızı ve Dikmen Teknoloji köprüsünde açtığı teknoloji merkezlerinden sonra 3. teknoloji merkezinin Çankaya'da bulunan ANSERA alış veriş merkezinde açılacağını duyurdu.
Mansur Yavaş twitter platformunda yaptığı paylaşımında ''Çağı yakalamış ve gençlere alan açmış bir Başkent miras bırakacağız. Ankara'mıza 3. teknoloji merkezimiz TechBridge Akademi'yi kazandırıyoruz. Gençlerimiz için robotik kodlama , yapay zeka , 3D modelleme , metaverse eğitimi gibi pek çok alanda Ansera'da hizmete başlıyoruz '' 3. teknoloji merkezini bu sözlerle anlattı.
Metaverse merak duyan gençlere bu ay içerisinde (Haziran) kapılarını açacak ve ücretsiz hizmet verecek olan TechBridge Akademi, dijital çağın en popüler , yatırım dolu ve uzman eğitmenler tarafından hem teorikte hem pratikte verilecek eğitimleri bünyesinde barındırıyor.
İsteyen her genç merkezdeki tüm fırsatları ücretsiz olarak değerlendirebilecek.
TechBridge Akademi , silikon vadisi modeli örnek alınarak kurulmuş olup eğitimlere uygun modern cihazlarla donatılmıştır.
Toplamda 250 kişilik kapasiteye sahip olan TechBridge Akademi , Greenbox , White Box Eğitim Stüdyosu , akıllı tahtalar , konferans salonu , dinlenme alanları ve basit spor aktivitelerinin yapılabileceği alanlardan oluşuyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin proje kapsamında gençlere sunulmuş olan üst düzey teknoloji eğitimlerinin ardından 2-3 yıl içerisinde 100 binin üzerinde gencin dijital endüstrilere kazandırılmasını hedefliyor.
Aynı zamanda iş fırsatı da sunularak kurslara katılan gençler, alacakları eğitimlerin ardından bilişim sektöründe meslek sahibi olma şansını da yakalayabilecekler.
Özetle TechBridge Akademi , metaverse eğitiminden robotik kodlamaya , kriptolojiden oyun geliştirmeye kadar 22 üst düzey eğitime yönelik akademik çalışmalara ev sahipliği yapacak.
Bünyesinde bulunan eğitimler;
-Oyun gelştirme eğitimi
-Metaverse eğitimi
-Oyun geliştirme eğitimi mobil
-Film görsel efektleri yapımı ve montaj eğitimi
-VR içerik geliştirme eğitimi
-3D karakter modelleme ve animasyon eğitimi
-3D kıyafet modelleme ve kumaş simülasyonu eğitimi
-3D mekanik modelleme eğitimi
-Ürün modelleme ve görselleştirme eğitimi
-Nesne tabanlı proglamlama JAVA
-Web tabanlı programlama
-Veri tabanı yönetim sistemleri
-Kriptoloji
-Bilgisayar ile görme ve görüntü işleme, gibi daha birçok eğitim bulunuyor.
Umarım hedeflendiği kadar, gence eğitim konusunda ve ileride bu işin içinde olmak isteyenler iş imkanı konusunda faydası dokunur.