Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Türkiye'de Metaverse Yayılımı

image_750x_629f0aa3c64ba.webp
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de metaverse için atılan adımlardan sonra şimdi de Göbeklitepe'de yapay zeka ve tarımla ilgili metaverse panelleri yapılacağı söylendi.

Türkiye'de metaverse ' ün hızla yayıldığını söyleyebiliriz. Sık sık metaverse üzerine yeni çalışmalar ve aynı zamanda Türkiye geneli il ve ilçelere yayılmalar görüyoruz.

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, çalışmaların devam edip Metaverse'ü 81 il ve diğer ilçelere taşıyacaklarından söz etti.

Peki toplum Metaverse'e ilgili mi ? Yapılan çalışmalar beklenen değeri görecek mi?
Bence ne kadar çalışma yapılsa da toplumda beklenen noktaya gelinemeyeceğini düşünüyorum. Eğer bu mümkünse bir sonra ki nesil için olabilir gibi bana göre.

Zaten yapılan araştırma sonuçları ve kendi çevremde duyduklarım da bu düşüncemi destekler nitelikte.

Şahit olduğum kadarıyla çoğunluk, kendi aralarında sohbet ederken bir bu eksikti, artık her şeyi teknolojiye döküyorlar, ne gerek var sanki işler böyle yürümüyor gibi metaverse hakkında bilgi sahibi olan, olmayan yada biraz bilenler bile bu yorumlarda bulunuyor.

Destekleyen kesim genelde gençler olmakla beraber, metaverse'ü tam anlamıyla araştırıp bilgi sahibi olmaya çalışan genç sayısı da çoğunluğa göre daha az bir kesimi temsil ediyor.

Hal böyleyken Türkiye'nin metaverse dünyasında hedeflenen noktaya gelebilmesi çok zor görünüyor.
Yöneticilerin ise metaverse'e bu kadar yönelip hızla çalışmalar başlatmasının sebebinin ileride gerekli yayılma olduğunda Dünya ekonomisinde yer sahibi olmak olduğunu düşünüyor ve hak veriyorum. Umarım toplum yönetimin bu beklentisini karşılayacak konuma gelebilir.

Toplumu bu konulara yöneltmek için, televizyon programlarında metaverse'e daha çok yer verip bilgilendirme yaparak ve kaygı duyan toplumu yöneltmek için de, kaygı sebeplerinin saptanıp gerekli eğitimler verilerek bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.833
Kullanıcılar
6.950
Son üye
vaspartov
Geri