duygukrpz
Investor
- BNB
- 0,00003600
Elon Musk geçtiğimiz haftalarda yaptığı konuşmasında, Metaverse araştırmalarında en çok aratılan ülkenin Türkiye olduğundan bahsetmişti. Son günlerde bunun sinyallerini görüyoruz.
İstanbul Esenler Belediyesi, 6 Haziran tarihinde metaverse dünyasına adım attığını, yeni çalışmalar başlattığını ve çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.
İstanbul Esenler Belediyesi'nin paylaştığı bilgilere göre , altyapı çalışmalarının sonuna geldiklerini ve başta kültür sanat etkinlikleri olmak üzere basın toplantıları ve halk günü gibi etkinlikleri metaverse'e taşıyacak.
Metaverse dünyasına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun talimatlarıyla adım adan Belediye, dijital dünyada en başarılı ilçe olma misyonunu devam ettirmek için çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.
Esenler halkı, yeni sistem ile birlikte belediyenin ilgili biriminden yetkili bir kimse gibi vatandaşlara yardımcı olacak dijital avatarlar sayesinde, belediyeye gitmeden tüm sorularına yanıt bulabilecek ve vergi, tapu ve diğer ödemeler gibi işlemleri sitem üzerinden gerçekleştirebilecek.
Ayrıca Esenler halkı, metaverse dünyasında 15 Temmuz Millet Bahçesini ziyaret edip gezebilecek.
Esenler Belediye'sinin Metaverse Akademi Eğitmenliğini, Dr. Orhan Albayrak ve Dr. Ali Gemuhluoğlu'nun üstleneceği sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımla kayıtlara geçti.
Bilgi ve kayıt için telefon numarası paylaşan belediye, yoğunluğa bağlı gerekli görülürse kontenjan arttırımına gidileceğini duyurdu.
Esenler Belediyesi , belediyeye ait birçok işlem ve kültür - sanat etkinliklerinin yanı sıra konserler , paneller ve daha pek çok eğitime yer verileceğini de paylaştı.
Metaverse eğitim kayıtlarının başladığına da duyurusunda yer verdi.