duygukrpz
Investor
- BNB
- 0,00008800
Merhaba arkadaşlar,
Önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi metaverse ülkemizde üzerinde fazlasıyla çalışmaların yapıldığı bir konu haline geldi.
Her geçen gün yeni bir metaverse çalışması yada açıklamasına şahit oluyoruz.
Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yapılan bir ankette, büyük bir kesimin metaverse karşı kaygı duyduğunu ve bilinçsiz olduğunu yazımda paylaşmıştım.
Aynı zamanda bu kaygının giderilmesi için, kaygı sebeplerinin saptanması ve giderilmesi üzerine çalışmalar yapılması gerektiğinden ve toplumu bilinçlendirmek adına da tv programlarında metaverse’e daha çok yer verilmesi gerektiğinden bahsetmiştim.
Ufak hatırlatmalardan sonra yazıma döneyim.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Formu’na açıklamalarda bulundu. İlk açıklamasında :
“Hiç kuşkusuz metaverse ; bireyler , devletler ve küresel toplum İçin yeni bir dünya tasavvuru sunuyor ancak her teknolojik gelişmede olduğu gibi metaverse mecrasının da fırsatlarını ve tehditlerini göz önünde bulundurmak zorundayız.
Metaverse’ün getirdiği fırsatları değerlendirmek, tehditlere karşı çıkmak için bu gelişmelerin içinde olmak, hayati önemlidir” sözlerine yer verdi.
Bana göre bu açıklamasında, tehditlere karşı çalışmalar yapıp, metaverse dünyasından zarardan çok faydalanma sağlamak üzerine çabalayacaklarından bahsetme sebebinin tedirginlik duyan toplumun kaygılarını azaltmak ve korkularının önüne geçmek olduğunu düşünüyorum.
Aynı zamanda, Fahrettin Altun açıklamasına devam ederek şu sözlere yer verdi :
“ Metaverse eğer bir simülasyon evreni ise o takdirde gerçek ve imge arasında bir sınırsan söz edebilecek miyiz?
Gerçeğin ortadan kalkmasından mı söz edeceğiz? İnsan beynini sanal dünyaya bağlama fikri ilk etapta eğlence , konfor ve maddi kazanç uğruna sorun edilmiyor olabilir.
Ancak bunun dijital sömürgecilik , dijital kuşatma , dijital faşizm dahil mevcut birçok sorunu büyüteceği yadsınamaz bir gerçektir.
Simülasyon endüstrisinin büyümesiyle artan tüm bu endişelerimize, bu dönüşümü tasarlama iddiasında olan büyük teknoloji şirketlerinin kendilerini artık birer yayıncı olarak konumlandırması da eklenebilir.
Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de dijitalleşme ve teknolojinin sunduğu imkanlar kadar oluşturduğu tehdit ve tehlikelere karşı da hazırlıklı ve teyakkuzda olmamız gerekiyor”
Açıklamalarında halkın sürekli kafasına takılan konulara daha çok yer vererek ve metaverse’ün olası zararlarına karşı önlemler alınacağından bahsederek bence belli bir kesimin ilgi ve güvenini kazanmış olabilir.
Bu da daha fazla destek ve merak uyandırarak istenilen noktaya daha çabuk ulaşılabilir diye düşünüyorum.