Gknacr
Expert
- BNB
- 0,00019050
Merkeziyetsiz kripto para borsaları arasında önde gelen borsalardan biri olan Uniswap, V3 güncellemesini dün itibari ile kullanıma sundu. Güncelleme ile gelen yenilikler Uniswap'ı rakiplerine karşı birkaç adım öne geçirecek gibi görünüyor.
Uniswap bilindiği üzere Ethereum ağının en büyük merkeziyetsiz kripto para borsası ve milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Geçtiğimiz Mart ayında V2 güncellemesini yayınlayan ve bu güncellemeyi büyük bir airdrop ile kutlayan Uniswap, o tarihten kısa bir süre sonra V3'ün sinyallerini de vermişti. Özellikle V1 ve V2 güncellemelerinin kodları rakip borsalar tarafından çalınmış ve kullanılmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından Uniswap yetkilileri hızlı ve kısa süre içinde V3 güncellemesi yapmayı planlamıştı.
Dün beklenen güncelleme gerçekleşti ve Uniswap yeni güncelleme ile hem rakiplerinden bir adım öne geçmeyi, hemde bu defa kodların çalınmasının önüne geçmeyi garantilemiş gibi görünüyor. CEO Hayden Adams V3 versiyonun odlarının başka platformlarda kullanılamaması için yasal başvuruların yapıldığını belirtti.
Bunun V3 versiyonu ile özellikle riskli alım satım işlemlerinin daha güvenli hale getirilmesi sağlandı. Uniswap kullanıcıları yeni gelen güncelleme ile birlikte, bundan sonra likidite modelinde daha esnek olabilecek ve bu durum “sıkıştırılmış likidite” ile beraber kullanıcıların ortak stratejileri benimseyebilmesini kolaylaştıracak. Sıkıştırılmış likidite ile ilgili açıklama yapan Adams, sıkıştırılmış likidite ile beraber işlem ücretlerinde de düşüş yaşanabileceğini belirtti. Ayrıca kullanıcıların yaptıkları işlemlere göre farklı işlem ücreti kademesine sahip olacağını da belirten Hayden Adams, Uniswap tarafından bu güncellemenin de patentinin alındığını bildirdi.
Uniswap beklenen V3 güncellemesi ile rakiplerine şimdilik fark atmış gibi görülüyor ve özellikle düşük işlem ücreti seçeneği birçok kullanıcıyı bu borsaya çekecek gibi duruyor.
Bonus: Uniswap'ta nasıl işlem yapılır merak edenler için rehber yazım;
Uniswap'ta Nasıl Hesap Açılır? Nasıl Coin Alınır? Detaylı Rehber
Son günlerde adını çokça duyuran yerli token KANGAL gibi, henüz borsalarda listelenmemiş yada listeleneceği duyurulan coinleri, listelenmeden önce alma imkanı sunan Uniswap ile ilgili detaylı bir kullanım rehberi hazırladım. ''Bu kesinlikle yatırım yapma tavsiyesi olarak hazırlanmamıştır...
satoshiturk.com