Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

USDT alıp satmak ile bankadan dolar alıp satmak aynı şey mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EfeKaan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EfeKaan

Speculator
Merhabalar, binancedeki USDT para birimi bildiğimiz doların aynısı oluyor değil mi, dolar artınca USDT artıyor azalınca azalıyor, bazen 0,02 $ lık farklar oluyor bu farkların sebebi nedir örneğin 1 dolar normal kur ile 8,16 tl iken binancede 8,2-8,3 arası oluyor, usdtnin dolardan bağımsız olma durumu var mı, dolar 7 oldu diyelim usdt kafasına göre takılabilir mi? Yani usdt alım satımı bankadaki alım satım ile bir mi?

Hocam elimden geldiğince şöyle belirteyim adamların hedefleri dolarla birebir olmak o yüzden dediğiniz durum yaşanmaz diye düşünüyorum. İlla anı anını tutmayabilir denk gelmedim bu görüntüye ama amaçları dolarla eş değer olmak.

Diğer konuda yarım biliyor olabilirim ama işlem hacmi yükselirse para akışı olur bu da yükselmesini sağlar diye biliyorum.

USDT/USD her zaman 1,00. Ama TRY paritesinde talebi belirleyen daha az kişi olduğu için banka fiyatıyla farklı fiyatlardan alım satım olabiliyor sanırım.

Konudan bağımsız bir sorum daha olacak, binanceda bir coinin işlem hacminin artması coinin fiyatının artmasına işaret eder mi, btt hot gibi aşırı artan coinlerin hacmi de bayağı bir artıyordu.
Hacim olayına cevap vereyim bende. Hacmin artması sadece yükselişi göstermez. Çoğunlukla hacimsiz sert düşüş ve yükselişler sazan avlamak için yapılır. Hacimli yükseliş ve düşüşler gerçek yükseliş ve düşüşlerdir. İstisnalar elbette vardır. Ayrıca hem yükseliş hem düşüş tarafında direnç ve destekleri geçebilmesi için hacme ihtiyacı vardır. Hacimsiz olursa destek direnç arasında gider gelir.

Kabaca açıklamaya çalıştım. Etki eden bir sürü faktör var. Tek başına bir anlam ifade etmez. Onu da söylemek isterim.

USDT alıp satmakla bankadan dolar alıp satmak aynı değil.
USDT 2017 yılında sorunlar yaşadı,
Bu sorunların en başındaki sebep, USDT dolara endexli olarak lanse edilmesi ama tam aksine eksiklikleri olmasıydı hatta tam olarak dolara endexlenemedi bir türlü,
Bundada inişler çıkışlar oldu ve şeffaflık yoktu + olarak regülasyon yoktu.

2017 veya 2018 'de USDT yolsuzluk ve dolara endexli olmadığına dair haberler çıktı, Bunu fırsat bile stellarında o dönemler içinde olduğu Circle adında bir firma ile USDC piyasaya sürüldü peki bunların arasındaki farklar nedir?

USDT yanlış değilse 25-30 milyon arası dolaşımda mevcuttu
USDT ise 6-7 Milyon civarı.

USDT 'de Regülasyon yok
USDTC'de ise ABD düzenlemeler yapabiliyor.

USDT denetlenemiyor
USDC Şeffaf ve raporlar sunuyor kullanıcıların içi rahat.

Aslında bu 2 adet birimde dolara ile bir değil çünkü ikiside ERC20 alt yapısını kullanıyor ve aslında kripto para
Yani her şey olabilir ama güvenilir hangisi derseniz USDC.

Peki neden herkes USDT kullanıyor ?
Çocukluktan gelen alışkanlık diyelim.

Bugün neden herkes Kripto para demek yerine Bitcoin diyor 🙂

Facebook adını değiştirip Facenote yapsa genelde neyi kullanırız ? tabiki facebook

Eski nesil 15 Temmuz şehitler köprüsümü diyor yoksa Boğaz köprüsümü

Benzetmeler anlık olarak aklıma gelenlerdi çeşitlendirilebilir ama ne demek istediğimi anlatabildiğimi umuyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.635
Kullanıcılar
6.885
Son üye
ordu1
Geri