Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Yazdığım Akıllı Sözleşmem Nasıl Olmuş?

Arkadaşlar herkese selamlar. Kendi imkan ve geliştirmelerim neticesinde bir akıllı kontrat yazdım ve görüş ve önerilerinize açığım. Gerçek bir ağa salmadan önce sizlerin görüşlerini almak istedim. Biraz bilgi vereyim;

Bsctest Ağı Kontrat Adresim = 0x5fC457F7FE81868C960D9D47A6400B15c6bF5cbA
Özellikleri

1. Temel Bilgiler:
- Adı:AGS
- Sembolü: AGS
- Ondalık: 18
- Toplam Arz: 1.500.000.000.000

2. Sahiplik ve Yetkilendirme:
- Sadece kontrat sahibi belirli işlemleri gerçekleştirebilir (sözleşmeyi duraklatmak, vergi oranını değiştirmek, adres kilitlemek/serbest bırakmak gibi).

3. Vergi ve Transfer Limitleri:
- Vergi Oranı:%5
- Maksimum Transfer Miktarı: 15.000.000.000
- Vergi Toplayıcı Cüzdan:Vergi miktarı belirlenen cüzdana aktarılır.

4. Güvenlik Önlemleri:
- Duraklatma: Sahibi tarafından kontrat duraklatılabilir ve tekrar başlatılabilir.
- Adres Kilitleme:Sahibi belirli adresleri kilitleyebilir ve serbest bırakabilir.
- Antibot:Transferler arasında 30 saniye gecikme süresi uygulanabilir.( Saniye yükseltilebilir yada düşürülebilir. Akabinde Antibot sahip tarafından pasif hale getirilip tekrardan aktif edilebilir.)
- Yinelemeyi Önleme (Non-reentrancy): Tekrarlı çağrıları engeller.

5. Ödül Dağıtımı:
- Sahibi, belirli bir miktarı token sahiplerine eşit olarak dağıtabilir.

6. Yönetişim:
- Sahibi vergiyi kaldırabilir, vergi oranını değiştirebilir ve maksimum transfer miktarını ayarlayabilir.

7. Yakma:
- Sahibi, tokenları yakabilir (tedavülden kaldırabilir).

Yorum, tavsiye ve önerileriniz benim için Altın niteliğinde. 🙏

ERC20 standardı derken hocam? 😅 İerc20 interfacei uyguladığım ERC20 akıllı sözleşmesi ama. Tam neyi kasdettiniz anlamadım abi 🤣
hocam test ağında oldugunu görmedim kusura bakma test ağında adresi sorunca bir şey çıkmadı 🙂 bende dedim galiba erc20 standartları ile uyumlu değil hiç bir şey göstermiyor. alel acele baktım mobilden 🙂 meğer test ağıdaymış sorry.

Forum istatistikleri

Konular
14.020
Kullanıcılar
7.004
Son üye
erdem5553
Geri