Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

123swap (123)

Genel Amacı
NFT oluşturma ve satma, token takası, yield farming, DeFi hizmetleri, Bridge, merkeziyetsiz yönetim gibi özellikleri bünyesinde barındırarak kripto para piyasasındaki birçok işlemin tek noktadan yapılmasını sağlamak
Kripto Para Tam Adı
123swap
Kripto Para Kısa Adı
123
Madencilik Var mı?
Hayır
Çıkış Tarihi
2022
Web Sitesi
https://123swap.finance
crypto-3569795_640.jpg


123swap (123), Piyasadaki Tüm Ağlarla Entegre Olmayı Planlayan Bir Swap Borsası, Bir NFT Marketi, Bir Köprü Protokolü, Bir DeFi Platformu

Son zamanlarda, yaptığım araştırma ve okumalar sonucunda gerçekten büyük hedefleri olan projelere denk geldim. Bugün size bahsedeceğim kripto para projesi yine böyle kapsamlı projelerden biri olan 123swap (123).

Adından da anlaşılacağı üzere bu proje temel olarak merkeziyetsiz bir swap borsası. Ancak, sıradan bir swap borsası olmayı düşünmedikleri ortada. Kripto piyasasındaki neredeyse tüm ağlarla entegre olacak şekilde bir borsa inşa etmelerinin yanı sıra, yield farming, borç verme ve borç alma gibi DeFi hizmetleri sunmayı, kullanıcıların NFT oluşturarak satabilecekleri bir pazar yeri oluşturmayı, çok zincirli varlık yönetimini kolaylaştırmak için bir köprü hizmeti vermeyi hedefliyorlar. İnşa edecekleri swap platformunun web3 odaklı bir topluluk platformu olmasını amaçladıkları için şeffaf, merkeziyetsiz ve yönetiminin tamamen toplulukta olmasına yönelik bir altyapı oluşturduklarını ifade ediyorlar. Elinde 123 token tutan kullanıcıların platformun yönetiminde ve geliştirilmesinde söz sahibi olabileceğini belirtiyorlar. Kripto para sektöründe hizmet veren diğer tüm swap borsalarında bulunmayan hizmetleri bünyesinde bulunduracak olan bu platform, şimdiden Ethereum, BSC, Fantom, Polygon, Harmony One, Heco Eco, Avalanche, Cronos, Moonriver, xDai, Palm ve Arbitrum ağlarıyla entegre olmuş durumda.

Kısacası 123swap platformu tek bir yerden kripto para piyasasıyla alakalı neredeyse tüm işlemlerin hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için kolları sıvamış gibi görünüyor. Son trend olam metaverse ve gamefi hariç elbette. Ancak, ilerleyen dönemlerde belki bu konuya da bir el atmak isteyebilirler.

Platformun yönetişim tokeni olan 123 Token, şu anda BEP 20 ve ERC 20 tabanlı ve maksimum arzı 129 milyon olan bir token. Ayrıca, projenin Hacken tarafından da güvenlik testleri yapılmış ve problemsiz bir şekilde sonuçlanmış.

123 Tokenin Proje Kapsamındaki Dağılımı

Toplam arzın %21’lik bölümünü kapsayan 27.090.000 adet token ön satışlar için ayrılmış. Platform, 123 tokenin ön satışlarını piyasadaki geleneğe uygun olarak iki aşamalı gerçekleştirecek. İlk tur özel satış turu olacak ve toplam arzın %19’luk bölümüne denk gelen 24.510.000 token, 0,12 dolardan satılacak. Özel satış turunda sunulan tokenlere yatırım yapanlar, bu tokenlerin %10’unu hemen satışa koyabilecekken geriye kalan %90’lık kısım, her çeyrek yılda %15 oranında serbest bırakılmak şartıyla kilitli tutulacak. Ön satışın ikinci turu halk satışı olacak ve bu turda toplam arzın %2’sini oluşturan 2,580.000 adet token, yine 0,12 dolardan satılacak. Halk turunda sunulan tokenlerin yine %10’u hemen satılabilecekken geriye kalan %90’lık kısım ise aynı şekilde her çeyrek yılda %15 oranında serbest bırakılmak koşuluyla kilitli kalacak. Ayrıca ön satışlardan elde edilecek fondan 800 bin dolar civarında bir miktarın 3 yıl süreyle projenin geliştirilmesi için harcanacağı belirtiliyor.

Proje ekibi, danışmanlar ve geliştirme için ayrılmış olan ve toplam arzın %15’ine karşılık gelen 19.350.000 tane tokenin %15’lik bölümü hemen satılabilecekken geriye kalan kısmı her ay %5 oranında serbest bırakılacak şekilde kilitli olacak.

Swap platformunun likiditesi için ayrılan ve toplam arzın %19’luk bölümünü oluşturan 24.510.000 adet tokenin %10’luk kısmı serbest durumda olacakken geriye kalan %90’lık kısım her ay %5 oranında serbest kalma şartıyla kilit altında olacak.

Staking ve farming ödüller için ayrılan ve toplam arzın %14’lük bölümüne oluşturan 18.060.000 adet token 1 yıl kilitli kaldıktan sonra, her çeyrek yılda %20 oranında serbest bırakılacak.

Pazarlama, ödül ve referanslar için ayrılan ve toplam arzın %16’sına denk gelen 7.740.000 adet token kilitli olacak ve aylar içinde %5 gibi oranlarda açılacak.

Rezerv olarak ayırlan ve toplam arzın %25’ini oluşturan 32.250.000 det token kilitli kalacak ve aylar içinde %5 gibi oranlarla parç parça serbest bırakılacak.

Projenin Yol Haritası

2020- 4. Çeyrek

Proje ekibinin kurularak 123swap platformunun alfa sürümünün inşa edilmesi.

123 sawp paltfromunun özelliklerinin belirlenmesi ve kullanılacak blok zinci hakkında ön araştırma yapılması.

123swap platformunun test edilerek güvenlik denetimlerinin tamamlanması.

2021- 1. Çeyrek

123swap platformunun BSC ağında başlatılmasının yanında, platformun yield ve topluluk yönetişim özelliklerinin BSC’de aktif edilmesi.

2021- 2. Çeyrek

Platformun çoklu zincirde takas ve yield özelliklerinin hazırlanması.

Ethereum ağı testnetinin başlatılması.

2021- 3. ve 4. Çeyrek

Çoklu zincirde takas ve yield özelliklerinin gelişitirlmeye devam edilmesi.

Polygon, Harmony, Avalanche, Moonriver, Ethereum, Fantom, Huobi, OEC (OKEX) ağlarında takas işlemlerinin aktif olması.

123bridge v1 sürümünün başlatılması.

123 token ön satışlarının gerçekleştirilmesi.

2022- 1. Ve 3. Çeyrek

Polygon, Ethereum, BSC, Avalanche, Fantom, Harmony, OEC, Moonriver, Houbi eco Testnetinin başlatılarak 123 takas limiti emri uygulamasının aktif edilmesi.

Polygon, Ethereum, Harmony, Avalanche, Fantom, OEC, Moonriver, Houbi eco ağlarında yield özelliğinin ugyulamaya sokulması.

NFT oluşturulması ve pazarlanması için gerekli geliştirilmelerin tamamlanması.

Köprü özelliğinin v2 sürümünün başlatılması.

2022 yılı içinde platformun tüm özelliklerinin kullanılabileceği şekilde Bitcoin, Ontology, Neo, Elrond, Arbitrum, Cosmos, Zilliqa, xDai, Optimism, Solana, Algorand, Cardano, Near gibi ağlarla anlaşmalar yapılarak entegrasyon işlemlerinin tamamlanmasının planlandığına dair projenin whitepapper’ında bilgi notu da ayrıca yer alıyor.

Proje Ekibi

123swap projesinin ekibi 12 kişiden oluşuyor. Ekip üyelerinin fotoğrafları yerine anime portreleri yer alırken her birinin Linkedin adresleri mevcut. Proje ekibi içinde kurucu üye olan ve projenin CEO ve CTO görevlerini üstlenen iki isim ön plana çıkıyor diyebiliriz.

Bunlardan ilki projenin CEO’su olan kurucu üyesi Tomas Ambrazas, Avrupa Birliği’nde lisanslı bir para kuruluşunun başkanlığını yapıyor. 25 farklı şirkette üst düzey yöneticilik yapan Ambrazas, aynı zamanda bankacılık yüksek lisans diplomasına sahip. Blockchain ve ICO konularında danışmanlık tecrübesi bulunan CEO, aynı zamanda bir melek yatırımcı.

Proje CTO’su olan diğer kurucu üye Tadas Ambrazas da yine 15 yıllık finans tecrübesine sahip lisanslı bir broker.

12 yıllık iş tecrübesi olan Justas Maziliauskas, projenin teknoloji danışmanlığını üstlenen isim.

Gediminas Kapleris ve Renata Ladinska projenin geliştirici ve analisti olarak görev yapıyor.

Diğer ekip üyelerinin de yine sorumlu oldukları pazarlama ya da müşteri danışmanlığı gibi alanlarda en az 10 yıllık tecrübesi bulunuyor.

Projenin Partnerleri

Projenin web sitesindeki bilgilere göre, Polygon ve Entry ve OEC şu anki proje partnerleri. Ayrıca, gelecekteki partnerlerimiz diye bir bölüm var ve Hedera Hashgraph, Hyperledger Foundation, Chainlink, Crda, Openchain gibi oluşumların yanı sıra, Solana, Harmony, Tezos, Stellar, Tron, Polkadot, Elrond, Cardano, BSC, EOS, Huobi ve crypto.org gibi markalarda yer alıyor.

Yaklaşık 3 saatimi alan yazıma son vermeden önce proje hakkındaki fikrimi de kısaca belirtmek istiyorum. Açıkçası, bu kadar çok özelliği (NFT, yield, köprü, swap vs), üstelik pek çok ağ ile entegre bir şekilde bünyesinde barındıracak olması bana çok cazip geldi diyebilirim. Özellikle, neredeyse piyasadaki tüm ağlarla entegre olacak bir köprü protokolünün eksikliğini birçok kişi hissediyordur. Bu şekilde merkeziyetsiz bir yapı eğer uygun fiyata ve sorunsuz çalışırsa çok başarılı olabilir. Yine de, bu işlerin tamamının gerçekleştirilmesi çok kolay olmayacaktır. Whitepapper’da yer alan ekip bilgileri beni çok da tatmin etmedi diyebilirim. Üstelik gerçekleştirilmesi gereken ön satış (halk satışı) organizasyonlarının 2 defa ertelendiğini fark ettim. Bununla birlikte token arzının proje kapsamındaki dağılımı daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Bu sebeple, herhangi bir şekilde yatırım yapmaya ya da ön satışa katılmaya karar vermeden önce, mutlaka kendi araştırmanızı yapınız.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,907
Kullanıcılar
6,741
Son üye
ysf
Geri
Üst