Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

2010 Yılından Sonra İlk: Gizemli Bitcoin Transferi Herkesi Korkuttu

casamedya

Uzman Çavuş
Bu yazının kaleme alındığı an itibariyle 15,5 milyon dolarlık maddi değere sahip olan ancak bundan 10 yıl önce tamamen değersiz olan 50 bitcoin, kendini ortaya çıkarmayan biri tarafından yeniden harekete geçti.

2010 yılına ait bu değerlerin önemli bir kısmının Satoshi Nakamoto yani Bitcoin’in buluşcusu ile ilgili olduğu iddia ediliyor ve o tarihlerden kalan bu değerlerin hareket ettirilmesi her zaman panik oluşturmakta.



2010 Yılından Gizemli Bitcoin İşlemi

Satoshi döneminden kalma hesaptaki Bitcoin’ler, 2010 yılından beri hiç hareket ettirilmese de dün ilk defa başka bir hesaba aktarıldı. Bu değerler kimin hareket ettirdiği veya neden başka bir heseba aktarıldığı gibi soruların yanıtları hala bulunabilmiş değil.

Ancak Satoshi dönemine ait BTC’lerin o tarihlerde tam hiçbir önemi olmadığı bilinen ve bir ge Satoshi Nakamoto 2008 yılında lider kripto para birimi Bitcoin’i tasarlayıp piyasaya yaydıktan sonra 2010 yılında izini kaybettirmiş ve kimse o tarihten beri kendisine ulaşamamıştı.

Dün yapılan aktarmanın amacı eğer kar satışı ise hesap sahibinin yaklaşık olarak net 15 milyon dolar kazancı olduğunu dile getirebiliriz.

Aslında 2010 yılından yani Satoshi döneminden kalma BTC’lerin harekete geçme sıklığı son dönemde çok fazla arttı ve bunun herkes farkına vardı. Geçtiğimiz ay da 11,4 milyon dolar değerinde 50 BTC yerinden edilerek ve bunun da aynı şu anki transfer gibi 2010 yılından beri hareketsiz olan bir hesaptan aktarıldığı bulunmuştu bu herkesi ürtküttü.

2010 yılında kazım yapan veya BTC alan kişilerin Satoshi Nakamoto’yu tanıdığı veya en azından belirsiz kimlik üzerinden kendisi ile haberleştiği biliniyor.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,205
Mesajlar
59,825
Kullanıcılar
6,744
Son üye
mehdem821
Geri
Üst