Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

2020 Yılında Ethereum

Coin dünyası, çok uzak bir geçmişe sahip olmamakla birlikte, yakın tarihin en çok konuşulan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Her geçen gün yeni coinlerin piyasaya girmesi, önce çıkan coinlerin oluşturduğu piyasa eğrilerindeki inişler çıkışlar oldukça fazla tartışılıyor. Coinler, alt coinler, DeFi derken gün geçtikçe yeni yeni terimleri duyuyor, "Coin nedir? Alt coin nedir? DeFi nedir?" gibi sorulara benzer bir çok soruyu internet ortamında sorarak bu sorulara cevaplar arıyoruz.

Tüm bunların yanı sıra coinler ile ilgili analizler yayınlayan analistlerin yorumları coin dünyasını her geçen gün sarsmakta. İnişlerin ve çıkışların tahminleri coin bültenlerini her zaman meşgul etmekte. Tüm bunlara rağmen inişlerin yanı sıra genel bir yükseliş bu güne kadar yaşandığı için olumlu konuşan analistler olsa da biz bu konuda yorum yapmadan konumuza bakalım. Analistler analizlerini yapar, fakat onlar bile yatırım gibi seçenekler sunmaz. Açtığımız konular da asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Bitcoin (BTC), coin dünyasının en çok konuşulanı, belki de bu güne dek en çok tartışılanı olma özelliğine sahip. Bitcoin'den sonra yüzlerce, binlerde alt coin / DeFi duyurulmasına rağmen, hiç biri Bitcoin kadar belki de konuşulmadı, tartışılmadı. Bitcoin adı ile coin dünyası haberleri yayınlanırken bu sefer de adına Ethereum (ETH) denilen bir coin duyuruldu. Bu coine bağlı olarak farklı isimlerde onlarca, yüzlerce coin vakit geçtikçe adlarını duyurdular..

eth.png
2020 Yılında Ethereum​


Ethereum (ETH) adı altında konu açıyorken, bir yandan da bitcoin konusundan bir türlü çıkamamak da ayrı bir konu olsa gerek. Girizgahın tam da bu kapsamda biraz farklı olduğu doğru. :) Şimdi Ethereum (ETH) ile ilgili gelişmeler var mı ona bakalım. Biliyorsunuz en son Ethereum 2.0 güncellemesi gibi haberleri okumuş ve haberlerden takip etmiştik.

Evet arkadaşlar, coin dünyasının tüm haberlerini, yayınlanan analizleri ve duyumları şöylece bir hatırlayalım. Bunların hepsinin yanında özellikle belirtmek gerekiyor ki, Ethereum (ETH) ağının adını daha çok duyulduğu bir yılı geride bırakmak üzereyiz. 2020 yılı itibarıyla Ethereum adından oldukça fazla söz ettirdi, hakkında yüzlerce makale yazıldı. Ayrıca bu yıl içerisinde eth ile tanışan coin dünyası kullanıcıları giderek arttı. Bu kapsamda geride bırakacağımız bu yıl, Ethereum için oldukça önemli geçti denilebilir.

Ethereum (ETH) adına çok iyi geçen bir yıl söylentileri coin dünyasında dolaşırken, Ethereum'un (ETH) fiyatı hakkında da çokça konuşulur oldu. Fiyatlardaki, genel itibarıyla eskiye nazaran bakıldığı taktirde gözle görülür belli bir iyileşmenin yanında, 2020 yılından önceki senelere oranla çok daha fazla Ethereum (ETH) adresi oluşturulmuş. Bu da demek oluyor ki Ethereum'u tanıyan kullanıcı sayısı artmakta ve buna oranla kayıtlı hesap sayısı da internet ortamında yayınlanan haberlere ve duyumlara ve de analizlere konu olmakta. Bu kapsamda bitcoinin tanınırlığının yanında Ethereum belli bir ivme yakalamış olabilir. Analistler bu konuda da açıklama yapacaklardır. Haberleri bu kapsamda okumaktayız.

Bu arada, açılan Ethereum hesaplarının sayısının oldukça fazla olduğundan bahsetmişken bu konuyla ilgili ikinci konuyu belirtmek gerekiyor. Şu an için Bitcoin kayıtlı adreslerinden çok daha fazla, kayıtlı Ethereum adresinin olduğu öğrenildi.

Bu yılı da sayarsak, üç yıllık fiyat grafiklerine bakıldığı taktirde Ethereum (ETH), bugün itibarıyla 3 yıllık verilerden bu yana en yüksek fiyat grafiğine ulaştı denilebilir. Buna ek olarak az önce de belirttiğimiz gibi, yine veriler coin takipçilerine gösteriyor ki; bu ağ, bu sene iki yıl önceki konumuna göre bakıldığında çok çok daha popüler bir durumda.. Glassnode verilerine bakıldığında ise, 2015 senesindeki lansmanının ardından bu güne kadar bakıldığında Ethereum (ETH) için yeni kayıtlı adreslerin en fazla sisteme kaydolduğu bir seneyi geride bırakıyoruz...

Ethereum'da (ETH) içerisinde bakiyesi olan, yani aktif kullanılıyor veya kullanılmış nitelikte 49 milyonu aşkın yeni adres kaydedilmiş durumda. 2020 yılı itibarıyla şu vakte kadar Ethereum (ETH) ağına, içerisinde az veya çok herhangi bir oranda varlık bulunmakta olan 14.8 milyon ekstra Ethereum adresi kaydedilmiş durumda. İçerisinde eth olduğunu belirtirken, bu Ethereum cüzdanların içeriğinin boş olmadığının da altını çizmek gerekir. Bu şekilde bugün tam olarak 49.6 milyonu aşkın Ethereum cüzdan adresi bulunduğu belirtiliyor. Aslında bu rakamlar, tüm vakitlerin en yüksek noktası olarak tanımlanıyor.

Geçenlerde Ethereum vs Bitcoin adında bir konu açmıştık. :) Konunun bu bölümünde o konu aklıma geldi açıkçası. :) Yine bir karşılaştırma, fakat farklı bir konu..

Bitcoin ile Ethereum'u karşılaştırdığımız zaman Bitcoin için içerisinde bakiyesi olan adres sayısına göre, Ethereum'da içerisinde bakiyesi olan adres sayısı çok çok daha fazlalaşmış durumda. Bu gün itibarıyla içerisinde bakiyeleri olan Bitcoin'e kayıtlı adreslerin sayısı 32,5 milyon sayısını bulurken, Ethereum'a baktığımızda ise bu rakam tam tamına 49.6 milyon dolaylarına ulaşmış durumda. Bu durum, adı geçen iki coin birimi arasındaki en önemli farklardan birisi olarak görünüyor. Fiyat için herhangi bir yorumumuz yok. Coin dünyasında ne olacağını tahmin etmek gibi bir konu değil bu maalesef. İnternet ortamında coin dünyasının duyumları, bilinenleri ve haberleridir.

Yazılanlar kendi düşüncelerimiz asla değildir. İnternet ortamının bilinen mecralarından duyumlar ve okunan haberlerdir ve asla bir tavsiye değildir. Yatırımı kimse kimseye önermez, önermiyoruz...
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,926
Kullanıcılar
6,739
Son üye
kenanx
Geri
Üst