Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

2022 sonunun En iyi 10 coini

2022’nin sonunda en iyi kripto paralar?

Kripto Paraların Düşüşü Ne Zaman Duracak? - EkoSayfa


Evet arkadaşlar malum 2021 yılı biterken kısaca bir top 10 da ki kripto paralara bakalım ve kendimce seneye bu günlerde oluşabilecek kripto para sıralamasını yorumlamak istiyorum. 1 sene sonra dönüp baktığımızda acaba hangilerini tahmin edebilmişim veya hangileri beklentimin altında kalmış görmüş oluruz. Eğer sizde isterseniz konun altında yorumlara top 10 kripto paranızı yazabilirsiniz.



İlk olarak 2021 yılı bitmesine 1 hafta kala top 10 listesine bakacak olursak ilk iki sıra tabi ki de şaşırtmıyor. İlk sırada kripto paraların babası olarak bilinen bitcoin, ikinci sırada ise Vitalik’in göz bebeği bitcoinin en büyük rakibi, birçoklarına göre geleceğin 1. Sıra olacak coini olan etherium.



3. sırada ise benim içten içe beklediğim ama güvenip yatırım yapamadığım BNB.

4. sırada USDT var ben bunu sıralamadan saymıyorum çünkü bunun bizim için pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak yatırımcıya bir getirisi olmayan sabit bir para birimi olduğu için bunu sıralamaya koymayacağım ve es geçiyorum.

5. sırada ise bu senenin wonderkid’i diyebileceğimiz solana var. Çok çabuk yükseldi ve bu sıralara geldi. Bu sene içinde değeri 2-3 dolar civarındaydı ama 200 dolarları bile aştı. Kendine ait ekosistemi, ağı, alt projeleri olması ve ucuz fee ücretleriyle etheriuma çok büyük rakip oldu.

6. sıraya baktığımızda benim de ufak bir yatırımım olan ADA var. Uzun zamandır etherium katili diye adlandırdığımız coinlerin başında gelen coin tam olarak benim istediğim düzeyde patlama yapamasa da çok ilerleme kaydetti ve bu seneyi 6. Olarak tamamlayacak gibi görünüyor.

7. sırada çok tartışmalı olmasına rağmen destekçilerinin bir an olsun ümidini kaybettirmeyen bir coin var. XRP. Çok olaylı sene geçirdi mahkemelik oldu, kurucuları yüklü miktar sattı, değeri düştü arttı ama seneyi ilk 10 da bitirmeye hak kazandı gibi görünüyor son 1 haftada ciddi bir değişiklik olmazsa.

8. sırada diğer bir stable coin olan USDC var. Üstte anlattığım nedenlerden dolayı bunu da listeme katmıyorum ve es geçiyorum.

9. sırada yine bu senenin wonderkidlerinden olan sürpriz bir coin var. LUNA. LUNA’nın ben gerçekten tam anlamıyla teknolojisini ve fiyat geçmişini bilmiyorum doğruyu söylemek gerekirse. Sene içinde 1-2 defa baktığımda fiyat yükseldi diye girmemiştim ama o seviyelerden bile 2x 3x yaptı :D

10. sırada yine benim çok ümitli olduğum bir proje olan AVAX var. Gerek Türk yatırımcı, ekip içinde ortak bulundurması, gerek yeniliklere açık olması, kullanıcı dostu olması sebebiyle ben de yatırım yapmıştım ve bu sıraları bile haketmediğini ilk 5 de olmasını düşünüyorum ama bakalım seneye nerde olacak :D

İlk 10 sıradan 2 tane stable coin olduğu için onları pas geçmiştim ve bu sebeple 11 ve 12. Sıradaki coinleri de söylemem lazım. Bunlar aslında bana göre tamamen zıt 2 proje. Biri sene içinde sayısız yenilik, gelişim yapan DOT diğeri ise tamamen bir kişinin tweetleriyle, açıklamalarıyla belirli bir arzı bile olmayan şaka coin adıyla çıkan DOGE.



Kısaca ilk 10 daki coinlerden bahsettim. Şimdi benim bundan 1 sene sonra yani 2022 yılı biterken bana göre ilk 10 da göreceğimiz coinleri saymaya başlıyım.



1. Ve 2. sıra bana göre değişemecek yine bitcoin liderliğini sürdürürken etherium ona eşlik edecek ama arada bu yıldan tek bir fark olacak. Onlarda dominansları. Şu an için kabaca BTC dominansı %40, ETH dominansı %20 civarında. Bu seviyelerdeki fark biraz daha azalacak bana göre.



3. sırada ise BNB yerini iyice sağlamlaştıracak. Bana göre ilk 10 da bir tane daha borsa tokeni görmemiz yüksek olası fakat en büyük borsa ve en büyük işlem hacminin döndüğü binance’nin ilk 3 de kesinlikle bir coini olmak zorunda gibime geliyor o yüzden bunun da sırasını değiştirmiyorum.



4. sırada ise AVAX’ ı görüyorum. Bu sene çok güzel bir yükseliş yaptı ama yeterli değildi bana göre bunun devamı gelecek.



5. sırada ADA olacak. Bu sene o da AVAX ile aynı kaderi paylaştı. Çok güzel işler yaptı, çok güzel yükseldi ama beklentim daha fazlasıydı ve bunun için bu yıl çok ideal bir sene.



6. sırada ise aslında bu sene ilk 10 da olmasını beklediğim ve olmadığına ciddi manada şaşırdığım bir coin var. MATİC. Bu coine çok güveniyorum hatta yazımı yazarken 5. Sıraya koymaya bile yeltendim fakat ADA’nın eskiden gelen bir geçmişi olması sebebiyle bir tık daha önde bana göre.



7. sırada ise SAND’ı görüyorum. Bu sene metaverse ile şahlanışa geçen coinlerin başında geldi. 2022 yılı metaverse için çok çok daha güzel geçecek ve bunun en güzel ekmeğini SAND yatırımcıları yiyecek diye düşünüyorum.



8. sırada ise DOT var bana göre. Bu sene sonunda parachain başlattı ve büyük bir yatırım aldı. Sene sonuna denk gelmesi metaverse furyasının baskın olması nedeniyle çok popülerlik sağlayamasa da değeri önümüzdeki yıl içinde kesinlikle anlaşılacaktır diye düşünüyorum.



9. sırada ise Solana olacak bence. SOL gerçekten çok güzel bir proje. Gerek işlem ücretleri gerçekten çok düşük, ağ hızı çok hızlı fakat bence verebileceklerinin çoğunu bu sene verdi zaten. Ben Solana’dan bu sene içinde kullanıcısına woawww dedirtecek ek bir yenilik beklemiyorum ama bu senenin ekmeğini önümüzdeki sene de yiyecek.



10. sırada ise belki de biraz sürpriz olabilecek bir coin var. FTT token. Bu borsa çok güzel işler yapıyor hatta marjin işlemlerde birçok kişi için tek kullanılan borsa olması, FTT tutanlara avantajlar vermesi ve metaverse ile yakından ilgilenmesi, yeniliklere öncülük etmesi sebebiyle FTT token diyorum. Ha zaten il 10 da bir borsa coini daha olacak diyordum ve nedenleriyle birlikte anlatmış oldum. Bana göre en mantıklı olan da FTX borsasının coini olan FTT token.

Tabiki başka bir borsa tokeni görürsek ona da asla şaşırmam çünkü artık işler borsalar üzerinden dönecek gibime geliyor. Birçok borsa ön satış yapmaya başladı, güzel stake oranları yapmaya başladı ve işlem ücretleri düşürme yarışına girdiler. Elbet kullanıcılar bunlardan faydalanmak için bir borsaya yönelecek. Bu sene binancenin yapmış olduğunu önümüzdeki sene en az 1 borsa yapacak ve coinini ilk 10’a sokacak diye düşünüyorum.



Evet arkadaşlar okuduğunuz için çok teşekkürler. Kendimce bu senenin ilk 10 coin için nasıl olduğunu ve gelecek senenin nasıl olabileceğini anlatmaya çalıştım umarım az da olsa geleceği tahmin etmek için bir faydam olmuştur.



Sizde dediğim gibi ilk 10 da beklediğiniz coinleri yazarsanız sevinirim.



Kısaca 3 tane de sürpriz coin olsun id*da* tahminlerindeki gibi bakarsınız tutarsa zengin oluruz :D

CHZ, RISE ve ATLAS da benim sürpriz coinlerim olsun.



Yatırım tavsiyesi değildir.
 
2022 için hem beklenti hem temenni olarak Binance Coin, Presearch ve Ethereum diyeyim. Bir nevi güvenli liman gibiler ama en yüksek yatırımım bu üçünde.
 
GT nasıl hocam? Gate io borsasının jetonu. Coinmarketcap listesinde 140'larda geziniyor şu aralar. Bu da patlar mı? Gate io'cular çok iddialı bu konuda.
 
Siz de garanti oynayanlardansınız hocam 😂 umarım yeni yıl gönlünüzce geçer
Umarım sizin de öyle olur hocam, sepetimde stablecoinler hariç 25 farklı kripto para var sanırım. :D
 
@Bonarous hocam en doğrusu da bu bence. Biri gelmezse, en azından diğeri geliyor hedefe. Bu şekilde hem bekleme eziyyetinden, hem de terste kalma stresinden kurtuluyoruz.

Sepette az coin olunca, yatırımın büyüklüğü kadar stres açığa çıkıyor. Hatta bazen olay at yarışına dönüyor. Haydi oğlum, haydi aslanım, yürü, koş, zıpla.. 😁
 
@Bonarous hocam en doğrusu da bu bence. Biri gelmezse, en azından diğeri geliyor hedefe. Bu şekilde hem bekleme eziyyetinden, hem de terste kalma stresinden kurtuluyoruz.

Sepette az coin olunca, yatırımın büyüklüğü kadar stres açığa çıkıyor. Hatta bazen olay at yarışına dönüyor. Haydi oğlum, haydi aslanım, yürü, koş, zıpla.. 😁
Öyle hocam, bir tokenden cüzdanımda 5 - 10 - 20 USD'lik varsa asla bozmam onu. $10 değeri olan bir şey bir gün baktığımda $1 olursa tüh der geçerim, ama $200 olduğunu görünce sevindiriyor. :)
 
Öyle hocam, bir tokenden cüzdanımda 5 - 10 - 20 USD'lik varsa asla bozmam onu. $10 değeri olan bir şey bir gün baktığımda $1 olursa tüh der geçerim, ama $200 olduğunu görünce sevindiriyor. :)
Bende de hep şey var küçük küçük bölüp de biri 5x 6x yaparsa keşke daha fazla koysaydım diye üzülmeye başlıyorum :D bazen oluyo ki 5x e insan sevinemiyor :D
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,238
Mesajlar
60,330
Kullanıcılar
6,715
Son üye
MasTerCoin
Geri
Üst