Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Binance FTX'i Satın Almaktan Vazgeçti

indir (27).jpg


Dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda bulunan Binance, son günlerde mali açıdan sıkıntılar yaşadığı bilinen FTX borsasını satın alacağını duyurmuştu. Binance son yaptığı açıklamada bu niyetinden vazgeçtiğini belirtti. Yani Binance FTX borsasını satın almayacak.

Olay bu hale nasıl geldi? Gelin isterseniz biraz yakından inceleyelim.

FTX borsasının likidite sorunları yaşadığına dair duyumların açığa çıkmasıyla beraber domino taşlarının ilk taşı devrildi. Bu durumu sert bir dille yalanlayan FTX borsası herhangi bir likidite sorunu olmadığını belirtmişti. Ancak ikili anlaşmalar ile satılmama garantisi verdiği kripto paraları bile elden çıkarmaya başladığı anda, bu durumu kabullenip likidite sorunları yaşadıklarını duyurmaktan başka çareleri kalmadı.

Binance borsası CEO’su Changoeng Zhao (CZ) ellerinde bulunan FTT’leri satacağını açıklamasıyla beraber, tüm çıkış yolları kapanan FTX borsası sonunda pes etmişti. Binance’nin satın almayı istediği bilinen borsaya karşı likidite sorunlu bir sobataj yaptığı konuşulan FTX borsası, tüm bu söylentilerin gölgesinde Binance’ye sığınarak likidite desteği istedi ve satın almayı kabul etti. Binance tarafından yapılan açıklamada FTX borsasına “bağlayıcı olmayan” bir niyet mektubu ilettiklerini belirtiler. Tabi ki bu niyet mektubu satın almaya yönelikti. Bağlayıcı olmayan bölümünü özellikle tırnak içine aldım. Bu konuya ayrıca değineceğim.

Binance tarafından yapılan açıklama ile kullanıcıların paralarının nasıl kullanıldığına yönelik ABD tarafından soruşturma açılacağı dedikoduları nedeniyle satın alma işleminden vazgeçildiği belirtildi. Aslında niyetlerinin kullanıcıların fonları korumak olduğunu dile getiren Binance, ancak durumun beklentilerinden çok farklı bir boyutta olduğunu bu sebeple satın alma işlemini gerçekleştirmemeyi uygun gördüklerini belittiler.

Şimdi gelelim işin gerçeklerine. Piyasalarda Luna krizinin mimarlarından sayılan Binance CEO’su yeni bir krize sebep oldu şeklinde konuşuluyor. Haksızda sayılmazlar. Piyasayı kasıtlı olarak sabote ediyor gibi görünüyor. Önce fiyat düşürüyor, sonra satın alıyor ya da destek olup kahraman olmaya çalışıyor. Ancak bu süreçte milyarlarca dolar insanların cebinden çıkarak başkalarının ceplerine (artık kimlerse onlar) giriyor.

Ben bu yeni krizin kasıtlı ortaya çıktığını düşünenlerdenim. Kendini sabote ediyor gibi görünse de, ülkelerle ilişkilerinin oldukça iyi olduğu düşünüldüğünde, politik sebeplerle bile bu hamleyi gerçekleştirmiş olabilirler. Tabi ki felaket senaryosu benimkisi. Ama bana katılacak insan sayısı bu piyasada oldukça fazla.

Piyasa ne zaman toparlanır bilinmez, ancak bu belirsizlik nedeniyle kripto para piyasası zarar görmeye devam edecek gibi görünüyor. Bir kahraman çıkar mı?
 
Dediğim gibi hocam agam Bizimle eğleniyyy. Gerçekten para babası bir adam istediği gibi piyasaya yön veriyor birinin çıkıp onada aynısını yapması lazım tabi burada ftx inde suçu var tüm varlığını nerdeyse tek bir yerde tutuyor olması saçma sun baba likidite sağlama konusunda yardımcı olacakmış bakalım 8 milyar doları nasıl bulacak kendi stable coini bile düşerken
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,974
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst