Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin Bu Durumdan Nasıl Etkilenir?

bitcoin-gf1506c90e_640.jpg

FTX Çöküşünün Etkileri Geçmemişken Çin'de Yaşanan Protestolar Bitcoin'i Nasıl Etkiler?


Gün geçmiyor ki, dünya ekonomisi yeni olumsuz gelişmelerle sarsılmasın. Yaşanan olumsuzluklar sadece geleneksel piyasaları değil, kripto para piyasalarını da kötü etkiliyor elbette.

FTX krizinin etkileri devam ederken bunu izleyen yeni iflaslar da söz konusu olabilir. Piyasada Blockfi platformunun da kötü durumda olduğu haberleri mevcut. Tüm bu olumsuz gelişmelere bir de Çin’de yaşanan covid kaynaklı kısıtlamalara karşı yapılan protestolar eklendi. Protesto hareketlerinin ortaya çıkardığı karmaşa zaten sıkıntıda olan tedarik zincirinin daha kötü bir duruma düşmesine yol açar ki, bu durum FED’in faiz politikalarını iyileştirmesine engel olabilir.

Bilindiği gibi, piyasa uzmanları Bitcoin’de yaşanan negatif havada FED’in faiz artırma politikasının önemli bir rolü olduğunu ifade ediyor. Çin’de yaşanan sıkıntıların artması ya da devam etmesi bu politikanın sürmesine neden olduğunda Bitcoin’in yeni düşük seviyeleri test etmesi söz konusu olabilir. Hatta BTC’nin 16 bin dolar sınırına gerilemesi de bu kapsamda değerlendiriliyor. Bitcoin’in 16,640 dolar desteğini korumakta zorlandığını görüyoruz. Bu destek henüz kırılmamış olsa dahi, ayılar tarafından yapılan her deneme zayıflamasına yol açıyor. Desteğin kırılması an meselesi olabilir yani.

Kripto para analisti Jim Wyckoff, Bitcoin’in mevcut konumunu korumakta zorlanacağını iddia ediyor. Wyckoff, Çin’de yaşanan protestoların sebep olacağı tedarik zinciri sıkıntılarının enflasyonun kontrolünü zorlaştıracağını ve bu durumun FED’in faiz politikasına yansıyacağını, bunun beraberinde ise Bitcoin fiyatında yeni düşüşler görülebileceğini ifade ediyor. Analiste göre Bitcoin 16,100 dolar seviyesinin üstünde kalamazsa düşmekten kurtulamayacak.

Bununla birlikte, piyasasının yakından takip ettiği bir analist olan Micheal Van Poppe da, BTC’nin direnç seviyelerini kırmakta zorlandığını ve bu durumun hiç de iyiye işaret olmadığını belirterek daha düşük seviyelerin test edilebileceğini belirtiyor.

FTX krizinin etkileri geçmemişken yaşanan yeni olumsuz gelişmeler neticesinde piyasada oluşan genel hava, Bitcoin’în uzun vadede toparlanabileceği yönünde olsa dahi, 2022 noelinde BTC’nin 12 bin dolar seviyelerinden işlem göreceği şeklinde.

Bitcoin’in düşüş yaşayacağını savunanlardan biri de InTheMoneyStocks platformunun analiz sorumlusu Gareth Soloway. Birkaç gün önce verdiği bir röportajda Soloway, FTX çöküşünün etkilerinin henüz tam anlamıyla piyasada hissedilmediğini, gerçek etkilerin görülebilmesi için birkaç ay geçmesi gerektiğini iddia ediyor. Lehman Brothers şirketinin iflas etmesinin olumsuz etkilerini 6 ay sonra yaşayan ve %40 oranında düşüş kaydeden S&P 500 borsasını örnek gösteren analist, benzer bir senaryonun kripto piyasası için de görülebileceğini ifade ederken geleneksel borsanın yaşadığı düşüşe yönelik hesaplamalardan yola çıkarak Bitcoin’in 9 bin dolara dek düşebileceğini iddia ediyor.

Bitcoin’in uzun vadede değer kazanacağına inanan Soloway, bir süre hodl seçeneğini tercih edeceğini de vurguluyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,205
Mesajlar
59,825
Kullanıcılar
6,744
Son üye
mehdem821
Geri
Üst