Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin'in Kulağı Bu Açıklamada

bitcoin-ge5d0b7bfd_640.jpg

FED, Bitcoin'in Kurtarıcısı Olabilir Mi?

Kripto para piyasasının ne kadar değişken bir piyasa olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Dünden bugüne yaşananlar bu tespiti doğrular nitelikte.

Dün piyasada dolaşan haberler, yaşanan olumsuzluklarla beraber ekonominin kötüleşeceği ve geleneksel piyasalarla birlikte kripto para piyasasının da düşüş yaşayacağı yönündeydi. Bugün ise güne Bitcoin’in yaptığı yükseliş ve buna bağlı olarak gelen iyimser yorumlarla uyandık denilebilir.

Bitcoin’in bugün yaptığı küçük yükseliş hamlesiyle birlikte bir anda piyasada pozitif yorumlar havada uçuşmaya başladı. Aslında bu yorumlar bir çözümlemeden çok bir temenni şeklinde değerlendirilebilir. Çünkü Bitcoin’in liderliğinde kripto para piyasası uzun zamandır düşüş trendi içinde ve uzman analistinden sıradan yatırımcısına kadar pek çok insan artık bir yükseliş olmasını diliyor. Hatta hayata dair moral motivasyonunu kripto piyasasının yükselişine bağlamış durumda olan bir topluluk söz konusu. Hal böyle olunca da en ufak bir yükseliş hareketinin bile bir çığa dönüşerek yeni zirveler yakalanması umut ediliyor. Ancak, gerçekler öyle değil elbette.

Bitcoin, 16 bin dolar sınırında başladığı haftada son 24 saatte yaptığı ani yükselişi ile 17 bin dolar seviyelerini gördü. Mudrex şirketi CEO’su Edul Patel, bu yükselişi geleceğe dair pozitif yorumlayanlar arasında. BTC’nin FTX krizini atlatmaya başladığını iddia eden Patel, bugün yaşanan yükseliş hareketinin topluluk üzerinde tetikleyici bir etki yapabileceğini savunurken bunun olabilmesi için FED’in faiz politikasının da önem arz ettiğini belirtti.

Jerome Powel bugün bir etkinlikte konuşma yapacak ve faiz artırım oranıyla ilgili bir sinyal vermesi bekleniyor. Bu konuşmaya az bir zaman kalmışken piyasada FED’in faiz politikasında bir gerileme olacağı beklentisi oluşmuş durumda.

Faiz artırım oranının gerilemesinin önce gelenekse piyasalarda daha sonrada kripto para piyasasında pozitif hareketler yaşanmasına sebep olabileceği yine kulislerde konuşuluyor.

Beklenen faiz açıklaması gelmezse piyasalarda birkaç gündür konuşulan düşüş senaryoları gerçekleşebilir. Hatta faiz artırım oranı 50 baz puan olarak açıklansa dahi, piyasasının beklediği çapta bir yükseliş de gerçekleşmeyebilir çünkü Bitcoin'in yükselişi sadece FED'in faiz politikasına bağlı değil. Dünya ekonomisinin durumu ortada ve olumsuz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ukrayna- Rusya savaşının enerji fiyatlarına olan etkisi, Çin'de yaşanan gerilimlerin tedarik zincirlerini zora sokması gibi gelişmeler dünya ekonomisini kötü etkilemeye devam ederken FED sihirli dokunuş yapamayabilir.

Ne diyorsun @Teknik Analiz hocam, FED, Bitcoin'i kurtarabilir mi? ;)

@Vonzarovich ?

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,205
Mesajlar
59,806
Kullanıcılar
6,743
Son üye
noxBN
Geri
Üst