Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Blockchain nedir?

Herhangi bir merkez ya da otoriteye ihtiyaç duymadan, verilerin dağıtık ağ üzerinde saklandığı kayıt teknolojisine blockchain ya da blok zinciri denir. Blockchain (Blok Zinciri), adından da anlaşılacağı gibi bloklardan oluşan zincir yapıdaki şifrelenmiş işlem takibini sağlayan dağıtık yapıdaki bir veri tabanıdır. Eşler arası veri paylaşımını herhangi bir merkezi otoriteye bağlı olmadan, açık, şeffaf ve güvenli bir şekilde bu işlemi yapmanızı sağlar.

123123.PNG


Blockchain’de veriler bloklar halinde saklanır. Madenciler bu blokların oluşmasını sağlar. Şifreleme standartlarına uygun şekilde arşivlenir ve blok oluşur. Bu işlemlerin tamamına “hash” adı verilir.

Bitcoin ağında hash oluşturmak için SHA-256 isimli şifreleme yöntemi kullanılır. SHA256 standardı; girdi verisi bir harften de ibaret olsa, yüzlerce sayfalık roman uzunluğunda da olsa daima on altılık sayı sisteminde 64 karakterlik çıktı sunar.

Bir şifreleme karması işlevi, bir anahtar olmadan tek yönlü bir şifrelemedir. Bir girdi alır ve görünüşte rasgele fakat sabit uzunlukta bir karma değer döndürür.

Örneğin, Hareketli Tipin SHA-256 Şifreleme Karması Algoritması’nı kullanırsanız:
Mesaj: Madencilik nasıl çalışır?

Hash Değeri: 46550fef 26f87ddd 5e15407f 45a0b8d2 9513291c 4e0f0acc 24a974de 907a1569


Orijinal girdinin bir harfini bile değiştirirseniz, tamamen farklı bir karma değer döndürülür. Bu rasgele karma, çıkışın ne olacağını tahmin etmeyi imkansız kılar. İlk kripto para birimi Bitcoin ile hayatımıza giren blockchain, eski verilerde düzenleme olanağı sunmaz. Dolayısıyla geleneksel veri tabanları gibi değil, işlemlerin ardı sıra listelendiği dijital bir kayıt defteri şeklinde çalışır.
Blockchain, en kısa ifadesiyle şifrelenmiş işlem takibi sağlayan dağıtık bir veri tabanıdır. Aracısız her kullanıcı ağa bağlanabilir, yeni işlemler gönderebilir, işlemleri doğrulayabilir ve yeni bloklar oluşturabilir. Her bir bilginin bloklar halinde, gelişmiş şifreleme algoritmalarıyla, birbirine bağlanarak kaydedildiği bu dağıtık veri tabanı, bizlere bir merkeze bağlı olmaksızın işlem yapabilme imkânı sağlıyor. Böylece işlemler direkt alıcı ile satıcı arasında güvenli bir şekilde gerçekleşir.

1.png





HAK İHLALİ VE TELİF HAKLARI İÇİN İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ..
 
Satoshi Nakamoto çok güzel projelerle birçok kişinin geleceğine renk katmıştır. Deneyimli olmayan kişiler ve riskini yönetmesini bilmeyen kişiler yüksek fiyattan alıp daha da yükselecek umuduyla giriş yapıyorlar. Ama düşünce panik satışı yapıyorlar
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst