Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Borsalar Birbirine Savaş İlan Etti

Theleoncoin

Korgeneral
Moderatör
binance-ftx-2.jpg


Kripto para yatırımcıları son dönemlerde oldukça zorlu bir süreç geçiriyor. Bitcoin tarafında yaşanan yükseliş sonrasında gelen düşüş dönemi ile birlikte başlayan ve Terra süreci ile devam eden kripto paralardaki deprem şimdi de Binance-FTX-BYBİT hattında devam ediyor. Tabiki bu üç büyük borsa hattında yaşanan sıkıntılı süreç diğer coin ve tokenlerede yansımış durumda.

Hafta başında FTX borsası para çekme taleplerini karşılamak maksatı ile diğer borsalarda yer alan varlıklarını özellikle stable coinleri kendi platformuna taşımaya başlamıştı. Şirket ise bu işlemin rutin bir uygulama olduğunu likitide problemi olmadığını açıklayarak yatırımcılarını rahatlatmaya çalışmıştı. Ancak Binance ceosu CZ’ nin FTX ve Alamade RESEARCH hakkında bitcoin fiyatını baskıladıkları ve elinde bulunan FTT tokenleri satacağını açıklamasının ardından FTT token için zorlu bir süreç başladı.

İşte her şey burada başlıyor FTX tarafından yapılan çıklamalarda yeterli nakitlerinin bulunduğu ve FTT tokenleri CZ den alacaklarını bu konuda görüşme yapabileceklerini açıklamalarının ardından FTX tarafından tutulan başta sol olmak üzere bir çok varlığın nakite çevrilmesi yapılan açıklamanın aksine FTX ‘in yeterli nakitinin olmadığını gösteriyor.

CZ’nin yapmış olduğu FTT satış açıklamasının arkasında yatan sebep olarak ise FTX kurucusu Sam BANKMAN-Fried’ in diğer şirketi olan Alameda research’in açıklamış olduğu blaço raporunda şirketin 14.6 milyar dolar değerinde sahip olduğu varlığın büyük bir kısmının FTT token olarak tutulduğunun yer alması bu sebeple de CZ in FTX ‘i yıpratma düşüncesi olduğu savunuluyor. CZ ise FTT satışı ile ilgili olarak piyasayı etkilemeyecek şekilde satışların yapılacağını ve zamana yayılacağını belirtmesi ise bir yıpratma düşüncesinin olmadığı gösteriyor.

Peki yaşanan iki borsa arasındaki gerilim nasıl oluyorda Bybit ve BITdao tokeni etkilyor. İşte bu durum 2021 yılında yapılan ikili anlaşmaya dayanıyor. Yapılan anlaşma ile FTX ve BYbit karşılıklı varlık değişimi anlaşması yapmışlar ve 3 yıl satmama kararı almışlar. Ancak Bybit tarafından yapılan açıklamalara göre yüklü miktarda bıt token satışı yapılmış BYbit tarafı FTX tarafına yapılan açıklamaya göre cüzdanlarını paylaşmasını eğer doğru ise kendilerinin de elinde bulunan FTT tokenleri satacağını açıklaması ortalığı iyice kızdırmış durumda.

OKX kurucusunun yapmış olduğu açıklama ise FTX ve CZ tarafında devam eden bu sürecin kimseye faydasının olmayacağını ve herkesi derinden etkileyecek bir Luna vakası olacağını belirtmesi sürecin sıkıntılarını açıklar durumda.

Yaşanan bu süreç ile birlikte FTT token 21 dolar seviyelerinden yaklaşık %30 luk bir değer kaybı ile 15.4 dolar seviyelerine kadar gerilemişken anlık 17.97 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bıt token ise 0.40 dolar seviyelerinden 0.2588 seviyelerine gerilemesine neden olurken anlık olarak 0,3897 seviyelerinden işlem görüyor.

Screenshot_20221108-133208712.png


Screenshot_20221108-133412254.png
 
Kılıçlar çekilmiş anlaşılan. Gemisini kurtaran kaptan hesabı herkes kendi şirketini kurtarma peşinde. Öyle anlaşılıyor ki bencilce davranarak karşılıklı anlaşmalara sadık kalmıyorlar. Beklenen düşüşle birlikte bu tarz hareketler artarsa ortalık yangın yerine döner.

Fedai- Baba'nın oğlu Kemal geliyor
Dikiş Tutmaz Sabri- Vaziyet alın ortalık karışacak (Sahte Kabadayı filminden) :ROFLMAO::ROFLMAO:

YTD.
 
Binance'nin özellikle AYI piyasasında pastadaki payı düştü. LUNA kriziyle prestij kaybetmesinin ardından, başka borsaları ifşa ederek hem prestij kazanma hem de onların pastasından pay almaya çalışıyor gibi görünüyor.
 
Binance'nin özellikle AYI piyasasında pastadaki payı düştü. LUNA kriziyle prestij kaybetmesinin ardından, başka borsaları ifşa ederek hem prestij kazanma hem de onların pastasından pay almaya çalışıyor gibi görünüyor.
Ftx çekim işlemlerini durdurmuş eğer Bybit de satışa karar verirse zor günler bekleyebilir Luna tek başına bir coindi ama bu büyük bir borsa etkilenirse tüm piyasayı sarsabilir
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst