Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

DEFI Güven Kaybediyor

defi-nedir-defi-coinleri-hakkinda-bilmeniz-gerekenler.png


Merkeziyetsiz Finans (Decentralized Finance) anlamına gelen ve içerisinde çok sayıda kripto para projesini barındıran Defi sektörü son zamanlarda çalkantılı bir dönemden geçiyor. Bir zamanların trend konusu halindeyken NFT, Metaverse, MemeToken gibi değişik trenlerin gelmesiyle birlikte trendler arasındaki tahtını kaybetmişti. Ancak tüm bunlara rağmen popülerliğini kısmende olsa korumayaı başaran Defi sektörü son zamanlarda özellikle Ethereum kaynaklı olmak üzere sıkıntılı bir süreçten geçiyor.

Ethereum 2.0 geçiş hazırlıkları kapsamında pek çok güncellemeyi test ediyor ve uygulamay koyuyor. Son olarak yapılan çalışmada ortaya çıkan yazılımsal bir hata özellikle Defi sektöründeki yatırımcıların büyük paniğe kapılmasına sebep oldu. Merkeziyetsiz finansın beşiği konumundaki ana projelerden olan Ethereum Solana Avax gibi projeler bu olayın ardından ciddi düşüşler yaşadı. Bu düdşülerin Bitcoin hareketlerinden bağımsız yaşanması, olayın Defi sektörüne olan güvensizlik şeklinde yorumlandı.

Bilindiği üzere en çok Defi projesi (ayrıca en çok proje) ethereum ağı üzerinde bulunuyor. Luna'daki hatanın verdiği korku geçmemişken yaşanan böyle bir sürecin etkileri daha sarsıcı olabilirdi açıkçası. Çünkü Luna'da kurulan otomatik diyebileceğimiz sistemin çöktüğünü ve dışarıdan yapılan manuel girişimlerinden başarısızlıkla sonuçlandığı gördük. Tüm bu olayların yaşandığı bir dönemde böyle bir olay ciddi paniklerine sebep olabildi ki öyle de oldu. Ancak sanırım Ethereum'un diğer kripto paralara oranla olan köklü tarihi bu düşüşün sınırlanmasına yardımcı oldu. Elbette hatada o kadar büyük değildi sanırım.

Defi sektöründe kan kaybı ufak çaplı devam etsede, şu sıralara toparlanıyor gibi görünen piyasadan etkilenerek onlarda toparlanmaya başladı. Defi açıkçası bu sektörün belkemiği benim gözümde. Kripto paraların çıkış amacına hizmet eden elde kalan tek sektörü, tek bölümü belki de.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,223
Mesajlar
60,104
Kullanıcılar
6,717
Son üye
thedemirs
Geri
Üst