Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Ethereum'un Yeni Hard Fork'u EthereumPoW

indir (22).jpg


Dünya’nın değer bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), Merge güncellemesi ile Proof of Work (İş İspatı) mekanizmasından daha az enerji harcayan ve madencileri değil doğrulayıcıları bünyesinde barındıran Proof Of Stake (Hisse İspatı) mekanizmasına geçiş yaptı. Tabi ki her büyük geçişte olduğu gibi herkesi memnun etmek pek mümkün olmuyor.

Eski Proof of Work sisteminin daha iyi olduğunu ve Ethereum’un mevcut haliyle kalması gerektiğini savunan bir grup bu geçişi reddederek Hard Fork yoluyla yaklaşık 1 ay kadar önce testnet’ini gerçekleştirdikleri ve bugün itibariyle Merge güncellemesinin faaliyete geçmesiyle birlikte Mainnetini devreye aldıkları EthereumPoW (ETHW)’u hayata geçirdiler. Her ne bahse konu grubun açıklamalrı ideolojik gibi görünse de ellerindeki ekipmanlara yönelik mali kaygının bu hard fork’a sebep olduğuna yönelik görüşler çoğunlukta.

EthereumPoW (ETHW) Mainnet’e geçmeden önce birkaç borsada temsili hisse satışları başlamış, mainnet devreye girdiği andan itibaren de birçok borsada listelenmiştir. Halihazırda Kraken, Huobi, Gate.io gibi dünyanın önde gelen borsalarında listeli durumdadır. 120 dolar seviyelerinden 140 dolar seviyelerine çıkarak ATH yapan EthereumPoW (ETHW) halihazırda bu yazının hazırlandığı an itibariyle 13 dolar seviyelerine gerilemiş durumda.

EthereumPoW (ETHW) hakkında açıklama yapan ekip HardFork öncesi ellerinde Ethereum bulunduranlara EthereumPoW (ETHW) dağıtılacağını belirtti. Ayrıca her ne kadar borsalarda listelenmesi nedeniyle pek ihtiyaç olmasa da nasıl EthereumPoW (ETHW) satın alınacağına yönelik birkaç ekstra detaya da açıklamada yer verildi.

Resmi web sitesine bakıldığında çok aceleyle yapılmış ve sadece ismi şurada dursun mantığıyla koyulmuş, bu kadar büyük bir projenin en çok bilinen halini temsil eden ve bu ideolojiyle gidildiğini belirten Hardfork sonrası oluşmuş bu projeden elbette daha fazlasını bekliyor insan. Yaklaşık 1 ay kadar önce testnet te çalıştırılmış. Yani öngörülmüş bir durum söz konusu. Ama yine de amatör bir siteden öteye gidilememiş. Zorlama bir logo olduğundan bahsetmiyorum bile.

EthereumPoW (ETHW) piyasaya ilk çıktığı anda yukarıda da bahsettiğim gibi güzel bir yükseliş ivmesiyle insanları şaşırtsa da, zaman geçtikçe oluşan teknik sorunlar nedeniyle hızlıca aşağı doğru çakılmaktan kendini kurtaramadı. Bu teknik sorunların başında ChainID geliyor. ChainID blockchain ağlarını birbirinden ayırt etmede kullanılan bir mekanizma. Halihazırda Ethereum’a ait ChainID’yi kullanması nedeniyle çoklu harcamaya sebep olabilecek proje, bu sorunun önüne geçmek için ChainID’sini 10001 olarak duyurdu. Ancak Smart Bitcoin Cash (BCHT) projesinin de ChainID’si 10001. Kısaca hızlı bir giriş amatörce bir çakılış seyrettik kısa zamanda. İlerleyen dönemlerde bu sorunları giderirlerse ne olur bilinmez tabi ki, ama görünen durumda daha çok yolları var gibi duruyor. En temel şeylerde bile sorun yaşayan bir proje izlenimini piyasaya vermiş durumdalar.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,907
Kullanıcılar
6,741
Son üye
ysf
Geri
Üst