Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Howey Testi Nedir?

Herkese Merhaba! Biliyoruz ki kripto paraların kullanımı ve piyasa değerleri her geçen gün daha da büyüyor ve şekilleniyor. Artan ilgi sebebiyle ortaya yeni birimler çıkıyor ve her öne gelen birimin kullanılması tehlikeli bir boyut oluşturabilir. Bu piyasayla ilgilenen SEC geçmiş yıllarda ICO'ların ( İnitial Coin Offering/ Kripto Paraların Halka Arzı) bir menkul değer olduğunu ve bu yüzden denetlemesi gereken yapının kendisi olduğunu söylemişti.
Hâlâ bazı itirazlar olsa da SEC bir kripto biriminin yatırım veya sermaye sağladığını; menkul kıymet olup olmadığını, belirlediği Howey Testi'ne göre karar verecek. Peki Howey Testi nasıl ortaya çıktı?
Florida' da oldukça büyük portakal bahçelerine sahip olan William John Howey, bahçelerin yarısını kendine geri kalanı da belli bölümlere ayırarak bulunduğu bölgede sahibi olduğu bir otel aracılığıyla kâr elde etmek isteyenlere pazarladı. Ancak Howey satışlarını tarımda pek bilgi sahibi ve donanımı olmayan büyük yatırımcı ve iş adamlarına yaptı.
Howey bu yatırımından SEC'e bahsetmediği için dava edildi. SEC davayı yüksek mahkemeye taşıdı ve mahkeme 1946'da bunun bir "yatırım sözleşmesi" olduğuna karar verdi. Bu şekilde menkul kıymetlerin kabul edilip edilemeyeceğini 4 madde ile belirlenmesi sağlandı ve buna Howey Testi ismi verildi. Bu 4 şart şu şekildeydi:
1- Para karşılığında mı elde edildi?
2- Yatırım bir şirkete/girişime mi yapıldı?
3- Yatırımdan kâr eldesi mi umuluyor?
4- Kâr bir üçüncü taraf veya müteşebbisin çabaları kaynaklı mı?
Eveet, bir portakal bahçesi sorunuyla ortaya çıkan bu testin maddelerini sağlayan bir birimi de belki bizler oluştururuz! Siz ne düşünüyorsunuz?🙂
 
abi teşekkür ederim benim de bu bilgiye aşırı derecede ihtiyacım vardı bu bilgileri her yerde arıyordum ama yine de anlamadığım birkaç yer de var da illaki onları da biryerlerden öğrenirim bu bilgiler için çok teşekkür ederim bu arada abi seviye nasıl atlanıyor bir zaman bulduğunuzda bana anlatabilir misiniz şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum kendinize iyi bakın selametle öptüm sizi hadi iyi günler
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,970
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst