Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

OKEx Borsası’nda Sürekli Swap Ticareti Nasıl Yapılır?

Gknacr

Yüzbaşı
OKEx Borsası’nda Sürekli Swap Ticareti Nasıl Yapılır.jpg


Sürekli swap işlemi yapmak isteyen kullanıcıları için oldukça kolay arayüz ve yatırımcı dostu uygulamalar sağlayan OKEx, sürekli swap ticareti işlemleri kategorisinde bir adım öne çıkıyor.

Bu yazımda OKEx’te sürekli swap işleminin nasıl yapıldığına dair bilgiler paylaşacağım. Ancak yazıya geçmeden önce belirteyim ki; kripto para piyasalarında yapılan diğer tüm işlemler gibi sürekli swap ticareti işlemi de yüksek riskler taşımaktadır.

Daha önce ki yazılarımda değindiğim vadeli işlemler ve kripto opsiyon ticareti gibi, sürekli swap işlemleri de bir varlığın fiyatını izleyen türevler olarak sınıflandırılır. Sürekli swap işlemler işleyiş olarak vadeli işlemlere benzer ancak vadeli işlemler gibi bir süre ile sınırlandırılmış değillerdir. Vadeli işlemlerin aksine sürekli swap işlemler sınırsız bir süreye sahiptir ve yatırımcının hesabında yeterli marjı olduğu sürece pozisyonlarını sürekli açık tutmaya olanak sağlar.

Vadeli işlem sözleşmeleri ve sürekli swap ticareti işlemleri arasındaki temel farklardan biri ise fiyat yakınsama mekanizmasıdır. Sürekli swap işlemlerinde ilki için herhangi bir ödeme tarihi olmadığı için, her sekiz saatte bir fiyat yakınsamasını sağlamak için bir fonlama oranı mekanizması kullanılır. Fonlama oranı, sözleşme fiyatını temel varlığın spot fiyatı ile uyumlu tutmayı amaçlayan, bir sözleşmenin uzun ve kısa tarafları arasında piyasa hareketlerine bağlı olarak swap edilen bir ücrettir.

Sürekli swap ticareti işlemi ile ilgili genel tanıma ve işlem detaylarına değindikten sonra, OKEx borsasında sürekli swap ticareti nasıl yapılır sorusunun cevabına geçelim. İzlenecek yolu ve yapılacak işlemleri adım adım anlatacağım.

İşlemlere geçmeden önce OKEx borsasında üyeliğiniz yok ise yazının en altında bulunan link aracılığı ile borsaya üye olabilir ve forumda da sık sık konusu açılan çeşitli kampanyalara veya etkinliklere katılabilirsiniz.

Önbilgileri de verdikten sonra gelelim OKEx borsasında sürekli swap ticareti yapma işleminin detaylarına.

Adım 1.

Borsaya üye olduktan veya üyeliğiniz var ise giriş yaptıktan sonra anasayfada bulunan ‘’Al-Sat’’ sekmesine gidin ve açılan sekmeden eğer daha önceden yatırım tecrübeniz yok ise ‘’Temel’’, tecrübeniz var ise ‘’Gelişmiş’’ butonuna tıklayın.

1.png

Adım 2.

Açılan sayfada sürekli swap ticareti işlemi yapabilmemiz için gereken fonların taşınabileceği bir sekme göreceğiz. Bu sekmede ‘’Transfer’’ butonuna tıklayarak öncelikle swap hesabına varlık aktarmak gerekiyor. Açılacak pencerede transfer edilecek varlık türü ve varlık miktarı seçenekleri görülecek. Bu alanları doldurarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

2.png

Adım 3.

Transfer işlemi onaylandıktan sonra sürekli swap sözleşmesi seçme bölümüne geliyoruz. Bu bölümde karşımıza seçebileceğiniz sözleşmeler gelecektir. Bunlar arasından ‘’Coin Marjlı Sürekli Swap’’ veya ‘’USDT Marjlı Sürekli Swap’’ seçeneklerinden birini seçerek, sayfanın üst kısmında bulunan filtreleri kullanarak işlem çiftini seçebilirsiniz (mevcut tüm işlem çiftleri için Tümü, En popüler işlem çiftleri için Top, DeFi tokeni işlem çiftleri için DeFi, merkezsiz coinler için Storage veya altcoin işlem çiftleri için Alts).

3.png

Adım 4.

Bu adımda açılan ekranda marj modunu ve istediğiniz kaldıraç çarpanını seçebilirsiniz. Seçeneklerden bir tanesi olan süreli marj türünü seçerseniz, marj fiyat dalgalanmalarından bağımsız olarak aynı kalır ve ticarete belirli bir marj miktarı tahsis eder ve bundan fazlasını asla kaybedemezsiniz. Ancak Çapraz marj süreli seçerseniz fiyata göre değişir ve çapraz marj hesabınızda herhangi bir serbest marj kullanmaya çalışacak ve değişmeye devam edecektir.

4.png
4-2.png

Adım 5.

Marj modu ve kaldıraç çarpanı seçimi yaptıktan sonra açılacak ekranda emir ayrıntıları girme işlemi yapılır. Bu adımda ‘’Emir Tipi’’, ‘’Fiyat’’ ve ‘’Tutar’’ girerek uzun bir sözleşme girmek için ‘’Uzun satın al’’ seçeneğine, kısa bir pozisyon başlatmak için ise ‘’Kısa satış’’ seçeneklerine tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

5.png

Tüm bu adımları yerine getirdikten sonra sürekli swap ticareti pozisyonu açılmış olacaktır. Açık olan pozisyonlarınızı işlem sayfasının altında bulunan ‘’Açık Pozisyonlar’’ bölümünden takip veya kontrol edebilir. Sonlandırmak istediğiniz pozisyonlarınızı ise yine bu bölümde bulunan ‘’Kapat’’ seçeneğine tıklayarak sonlandırabilirsiniz.

İşte bu kadar. OKEx borsasında sürekli swap ticareti nasıl yapılır sorusunun cevabını bu rehber ile paylaşmış oldum. Sormak yada eklemek istedikleriniz var ise yorumlarda tartışabiliriz.

Herkese keyifli forumlar dilerim.

BU İÇERİK BİLGİ VERME AMAÇLI OLUŞTURULMUŞTUR. YATIRIM YADA AL-SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst