Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Poloniex Borsası Avantajları Dezavantajları

Poloniex Borsası 2014 yılında Tristan D’Agosta sahipliğinde kurulan ve daha sonra yakın geçmişte her ne kadar başlarda inkar edilse de kripto para dünyasının haşarı çocuğu Justin SUN’a satılan kripto para borsasıdır. Poloniex borsasında en popüler kripto paralar olan BTC, XRP, ETH’nin yanında az popüler ya da bu piyasaya yeni girmiş kripto paraları bile alım, satım, depolama yapabilmenize imkan veren bir borsa. Elbette kendinde listelendiği sürece.

Poloniex borsası popüler bir kripto para borsası olmanın yanında günlük 100 milyon dolarlık ortalama hacme sahiptir. Düşük komisyon imkanları ve kullanıcılarına sunduğu çeşitli vadeli araçlar ile kullanışlı bir borsa olmanın yanında şu an için güvenilir borsalar arasındadır denilebilir.

Güvenden bahsetmişken; borsanın ilk kurulduğu yıl olan 2014 yılında borsa içerisinde cüzdanlarda mevcut Bitcoin’in yüzde 12,3’ünün çalındığından bahsetmeden olmaz. Ancak o zamanın güvenlik önemleri ile günümüzü karşılaştırmanın yanlış olacağını düşünüyorum. Her ne kadar ciddi bir hack olayı yaşamış olsa da o dönemde kullanıcılarının arkasında durmuş ve günümüz popüler kripto para borsaları arasında yerini almayı başarmış bir borsadır.

Gelelim avantajları ve dezavantajlarına:

Avantajları

  • Poloniex borsası fiyat grafiklerinin borsa üzerinden incelenebilmesine imkan veren ve onları yakınlaştırıp uzaklaştırarak, daha net veriler elde etmenizi sağlayan grafik çözümleri sunmaktadır.
  • Ağırlıklı olarak varlık kaybını en aza indirmek için kullanılan Stop/loss seçeneğinin bu borsada aktif olması ise bir başka avantaj olarak sıralanabilir.
  • Oldukça basit bir ara yüz ile kullanıcı dostu bir borsa özelliği taşımaktadır. Kullanıcılar zor ara yüzlerde, çeşitli özelliklere ulaşımda zorlanırken, Poloniex borsasında sunulan çeşitli araçlara ulaşmak ve borsayı kullanmak oldukça kolaydır.
  • Günümüz şartlarında mobil uygulamanın varlığı bir avantaj ve kolaylık sunmaktadır. Ayrıca mobil uygulamasından memnuniyet oranı oldukça yüksektir.
  • Poloniex borsası ABD’de faaliyet gösteren bir borsa özelliği taşımaktadır. ABD gibi vergi ve ekonomi politikalarında katı olan bir ülkede faaliyet göstermesi, varlıkların korunması açısından önemli bir ayrıntıdır denilebilir. Elbette tam olarak güvenlidir demek imkansız, ama adı sanı duyulmamış ülkeler üzerinden açılan borsalara göre bir adım önde demek yanlış olmaz.
  • Poloniex borsası düşük komisyon ve çekim ücretlerine sahiptir. Ayrıca portföyünüz büyüdükçe ve alım satış hacminiz arttıkça bu komisyon oranları daha da düşebilmektedir.
  • Belirli limitlere kadar kimlik doğrulama zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumu hem avantaj hem dezavantaj olarak değerlendirebiliriz
  • Her ne kadar yavaş cevap verseler de destek hattı, e-posta ve canlı sohbet gibi yardım hatlarına sahip olması.
Dezavantajları

  • Tamamen şahsi bir dezavantajı olacak ama Justin Sun’ın işin içinde olması benim için ciddi bir dezavantaj. Nedense hiç güven vermiyor ve sağ gösterip sol vurarak, agresif ve yıkıcı politikalar izleyerek, şeffaf davranmayarak bu durumu daha da tetikliyor. Örneğin hiç TRX yatırımım yoktur ve BTT’yi sadece borsa aktarmalarında kullanırım (YTD)
  • Yaşanan hack olayından bahsetmiştim. Bu olay borsanın geçmişinde bir kara leke pozisyonundadır. Borsa büyüdükçe bu olayın yeniden gerçekleşebileceğine yönelik kaygılarda artmaktadır. Tabi ki kayıpların ödendiğini de unutmamak lazım.
  • Mevcut haliyle spekülatif bir borsa görünümüne dönüşmesi ve adı sanı duyulmamış kripto paraları listelemeye açarak ciddi yükselişler yaşanmasına sebep olması (MEME Token),
İncelemenin sonuna geldiğimizde açıkçası çok aktif kullandığım bir borsa olmamakla beraber, bazı farklı kripto paralar ile işlem yapmak istediğimde mecburen kullandığım bir kripto para borsasıdır diyebilirim. Tabi ki bu tutumum Justin SUN’dan kaynaklı. Yoksa borsanın gerek kullanışlığı gerekse komisyon oranları olarak gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim.
 
Kayıtlı-onaylı üyesi olduğum ilk yurtdışı borsası ,hatta ilk farklı madeni paraları alıp - sattığım borsa. Fakat artık eskisi gibi popüler olduğunu söylemek çok zor ..İşlem yapılabilecek madeni para sayısı da oldukça az ve aktif kullanıcı sayısının da çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Şimdi kullanmasam da , aktif olduğum zamanlar için söyleyebileceğim tek şey , güzel ve hiç bir sorun yaşamadığım bir yer olduğu.
 
Bir anda hiç olmadık bir kripto parayı listeleyebiliyor. bu da eğer hızlı davranılırsa bir alım fırsatı doğruyor. ilk başta pump sonra dump. Zamanlamayı tuttursanız güzel kazanç oluyor. Ama risk faktörü yüksek tabi ki (YTD) dediğim gibi çok kullanımıyorum. Binance en aktif kullandığım
 
benimde ilk göz ağrımdır, kendi açımdan en olumsuz yanı bir anda bir kriptoyu listesinden çıkarıp dip yaptırabiliyor..her ne kadar çıkarılan coin için hacim gerekce gösterilsede xbc nin hacmi çok iyi olmasına rağmen çıkarılmıştı..benzer çöküşüde dgb de yaşatmıştı..al/sat işlemlerine nokta koymama sebep olan borsadır..
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,966
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst