Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

SushiSwap Nedir? Nasıl Coin Alınır?

yecele

Tuğgeneral
1620222910766.png


Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda SushiSwap sitesini tanıyacağız.

SushiSwap'ta nasıl oturum açılır?

SushiSwap
sitesine girelim. Siteye girdikten sonra sağ üst tarafta Connect to a wallet yazısı çıkacak ona tıklayalım. Ardından aşağıdaki görsel karşımıza çıkacak. Bu görselde MetaMask ile yatırım diyebileceğiniz gibi diğer cüzdanları da kullanabilirsiniz. MetaMask üzerine tıkladıktan sonra orada "Main Ethereum Ağı" üzerinden işlemlerinizi yapabileceğiniz gibi diğer ağlarla da para aktarımı sağlayabilirsiniz siteye. MetaMask incelemesi için buraya tıklayınız.

1620223248037.png

MetaMask girişinden sonra açılan sayfada sağ üst tarafta
1620223542562.png
sol taraftaki iki simgeye tıklayarak Sushi ve xSushi'yi o an kullanmış olduğunuz MetaMask ağına ekleyebiliyorsunuz.

Swap işlemi nasıl yapılır?

Evet artık site üzerinde oturum açtık. Karşımıza direk swap ve likidite sayfası açılıyor. Aşağıdan kontrol edebilirsiniz. Buraya para aktarımı yaptıktan sonra yukarıda yer alan Swap From kısmında hesabınızda olan anlık bakiyeyi görebilirsiniz, aşağıda "Select a token" kısmına tıkladığınız zaman ise hangi işlem çiftiyle alım satım yapmak istediğinizi seçmiş olacaksınız. Yukarıda ETH aşağıda ise Sushi olduğu zaman ETH/Sushi çiftiyle Sushi sahibi olacaksınız. ETH'nin yanındaki kısıma miktarı yazabileceğiniz gibi "Max" yazısına tıklayıp cüzdandaki tüm bakiyeyi kullanmasını da isteyebilirsiniz.

1620223595519.png

Almak istediğiniz tutarı girince alt tarafta yer alan bilgiler ise ne kadar fee ödeyeceğinizin bilgisidir. Limit emri girmediğiniz, market tutarıyla işlem yaptığınız için orada yazan net tutarı elde edemeyebilir, o minvalde bir tutardan satın alım gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Burada dikkat edelim ki oynak bir piyasası olan coin varsa "yeni çıkmış" veya "pump halindeki" orada yazandan daha düşük bir adet satın alabilirsiniz. Bunu da ayarlardan değiştirebiliyoruz, kayma miktarını.

1620223880255.png

Sağ üst taraftaki ayarlardan da işlem ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz. "Slippage Tolerance" yani kayma toleransı. Yapacağınız satın alım esnasında bir pumpa denk gelmekten kaçınmak için satın alırken o an ekrandaki değerin ne kadar fazlasına kadar çıkabileceğinizi seçtiğiniz yer. Transaction Deadline kısmında işleminiz ola ki Pending alanına yani bekleme alanına alınırsa ne kadar süre sonra iptal edilsin kısmını ayarladığınız yerdir. Varsayılan %0.5 olarak ayarlı olmasına rağmen siz değiştirebilirsiniz bu oranı.

1620224015348.png

Likidite kısmına gelelim arkadaşlar. Likidite eklediğiniz zaman buradan likiditenize göre pool token elde ediyorsunuz. Sizin havuzdaki genel oranınıza göre bir pay alacaksınız pastadan. İstediğiniz zaman da geri çekebilirsiniz.

1620227957005.png

Şimdi gelelim stake kısmına. Stake kısmı her ağ için aktif olmuyor, önce bunu belirtelim. Sadece Main Ethereum ağıyla bağlandığınızda yukarıda SushiBar kısmı aktif olmaktadır. Bu barda sushilerinizi stake ediyorsunuz. Tüm işlemlerde alınan ücretlerin %0.05'i sizin pastadaki payınıza göre dağıtılıyor.

1620229847885.png

1620229892943.png
Son olarak yukarıdaki sekmeler dediğim gibi her ağda açılmıyor. En geniş haliyle Main Ethereum Ağı'nda açılıyor. Burada bahsetmediğimiz Lend kısmı borç alıp, borç verebildiğiniz bir alanı açıyor size. BentoBox gası verimli kullanabilmek için yapılan dApp'leri barındırıyor. Vesting kısmı hakettiğiniz Sushi'leri toplayabileceğiniz yer.
 
Son düzenleme:
Merkeziyetsiz borsalar arasında en çok kullanılanlardan biridir. Ben kullanmıyorum ama kalitesine güveniyorum. Sushiswap'i, Uniswap'i vuran şey Ethereum ağının işlem ücretleri oldu.
Bu arada AMM'ler arasında bildiğimiz gibi PancakeSwap, BakeryToken, Burger Swap tokenları son bir haftada çok büyük değer kazandı. Bu üçünün ortak noktası Binance Smart Chain ağında çalışıyor olmaları.
Ethereum ağında yatırımcıları rahatsız eden işlem süresi uzunluğu ve işlem ücretlerinin bir nebze önüne geçildi, 2 ay içinde hayata geçirilmesi düşünülen protokolle bu nihai bir düşüş olması bekleniyor. Bu süre zarfında başta 1inch olmak üzere SushiSwap ve Bancor'un tokenların da atılım bekliyorum. Ytd.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,899
Kullanıcılar
6,740
Son üye
mettug
Geri
Üst