Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Terra Classic (LUNC) Yakım İşleminde Son Durum

ustc.jpg


Terra Classic (LUNC) yakım mekanizması devreye girdiğinden beri büyük ümitlerle yatırımcılar ciddi yükseliş eğilimi beklediler. Ancak görünen o ki şimdiye kadar istenen performansı gösterebilmiş değil. Terra Classic (LUNC) yakım işleminde işler nasıl gidiyor isterseniz bir bakalım.

Yakım mekanizmasının devreye girdiği an itibariyle, %1.2 'lik vergi yakım işlemiyle hangi gün ne kadar Terra Classic (LUNC) yakıldı görelim (yaklaşık değerlerdir):

21 Eylül - 80.5 milyon
22 Eylül - 380.5 milyon
23 Eylül - 455 milyon
24 Eylül - 288 milyon
25 Eylül - 258 milyon
26 Eylül - 467 milyon
27 Eylül - 289 milyon
28 Eylül - 158 milyon
29 Eylül - 172 milyon (Yazının kaleme alındığı an itibariyle)

Birde hatırlayacağınız üzere bu yakım mekanizması devreye girmeden önce yakım cüzdanına gönderilerek yakılanlar mevcut. Hala gönderilebiliyor, ama yakım mekanizması devreye girdiğinden beri günlük gönderilen miktar oldukça düşük.

Yakım cüzdanına gönderilerek yakılan : 4.254.681.848
Vergi yakımı toplam: 2.474.541.891
Toplam : 6.729.201.739

Toplam yakılan miktarın halihazırdaki arzının binde biri bile olmadığını belirteyim.

Yani tüm bu istatistiklere bakıldığında daha önceki yazılarımda belirttiğim 10 yılda istenilen hedefe ulaşmak için yakılması gereken günlük miktar olan 2 milyar adedin yakınına bile yaklaşılabilmiş değil. Hatta daha günlük 500 milyon adet sayısına ulaşamadılar. Ayrıca günlük yakım istatistikleri incelendiğinde sayılarda bir düşüş eğilimini görmek çok zor değil. Bunun için büyük bir analist olunması gerekmiyor. Kısaca Terra Classic (LUNC) için o ilk baştaki "kurtaracağız" naralarından şimdilik eser yok. Bu yakım mekanizması elbette etki edecektir. Ama henüz etkilerini görmek için çok erken diye düşünüyorum. Etkileri gelene kadar Terra Classic (LUNC) seferberliği biter mi? orasını bilemeyeceğim tabi ki.

Birde olayın Binance cephesine bakalım. Binance CEO'su yapılan baskılara dayanamayarak biraz ortamı yumuşatma gayreti içerisine girdi. Kısmen de olsa destek verebileceğini gösterdi. Ancak bu destek çok sınırlı. Beklenilen, her trade işleminden vergi kesilmesine kesinlikle karşı çıkıyor. Aslında adam haklı. Alım satım işlemlerinden kazanan bir borsa. En büyük geliri bu. Diğer borsalar politik oynar, orası Binance'yi alakadar etmez. Sadece köşeye sıkışma sebebi, Luna olayında parmağının olduğu yönündeki iddialar ve olayın yönetilişinde birçok kişinin Binance tarafından mağdur edildiği iddiası. Aslında asılsız iddialar değil ama o konuya değinmeyeceğim. Her alım satımdan vergi keserse, bugün bu kripto parada bu işlemi yapmak zorunda bırakılır, öbür gün bir başkasında. yapmadığı bir uygulamayı yürürlüğe koymak istemiyor haliyle. Hem satış miktarını da düşürecektir bu Terra Classic (LUNC) açısından. bu da borsa için komisyon kaybı.

Birde Stake konusu var Bilindiği üzere dolaşımdaki arzın azaltılması maksadıyla güzel bir stake kampanyası başlatılmıştı. Bu rakam yakım mekanizmasına oranla ciddi artış eğiliminde. 628 milyar seviyelerinde olan stake miktarı şuan 648 milyar seviyelerine ulaşmış durumda. Yani yaklaşık 20 milyarlık bir stake artışı söz konusu. Buda yakmayalım ama hodl edelim mantığının biraz olsun oturduğunu gösteriyor olabilir. Tabi ki bunu değerlendirmek için erken.

Ben en azından bir süre için Terra Classic (LUNC) trendinin söndüğünü düşünüyorum. İleride ne zaman parlayacak bilemiyorum ama yine bir vurgun gününe karşın bir miktar tutuyorum.

Yatırım Tavsiyesi Değildir. Kendi Riskinizi Kendiniz Alın.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,918
Kullanıcılar
6,738
Son üye
Berat28
Geri
Üst