Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Tesla ve Block, Tamamen Yeşil Bitcoin Madenciliği Yapacak

Bonarous

Korgeneral
Tesla-BTC.jpg

Twitter'daki CEO'luk görevinden ayrılan ve eski ismiyle Square, yeni ismiyle Block şirketinin kripto faaliyetlerine odaklanan Jack Dorsey, Bitcoin altyapı sağlayıcısı Blockstream ve Tesla ile ortaklık kurdu. Haziran 2021'de duyurulan Bitcoin madencilik bölgesi, Tesla'nın güneş enerjisi kullanan Megapack piliyle güçlendirilecek. Blockstream de BTC madenciliği ve güç kullanımı ile ilgili verileri halka açık bir gösterge panosunda yayınlayacak. Tesla'dan alınan yardımla sadece güneş enerjisi ve pille çalışan bir BTC madenciliği mekanizması kurulacak.

Jack Dorsey'in kurduğu, en büyük hissedarlarından biri olduğu ve CEO'luktan çekilerek yönetim kurulu üyelerinden biri olduğu Twitter'ın hisselerinin %9 - %10'luk bir kısmı geçtiğimiz günlerde Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk tarafından satın alınmıştı.

Blockstream'in yaptığı açıklamaya göre Batı Teksas merkezli madencilik bölgesinde Tesla'nın depolama ve güneş teknolojisi kullanılarak 3,8 megavatlık güneş enerjisi ve 12 megavat saatlik Megapack ile güçlendirilecek. Batı Teksas, yeterli rüzgar hızı ve yıllık güneşli gün sayısı bakımından ABD'de yenilenebilir enerji merkezi haline geldi. Blockstream, bu tesisin madencilik altyapısını sağlayacak ve tesis bu sene içinde kullanılabilir hale gelecek.

Blockstream'e göre Tesla'nın Megapack pil ekipmanının güneş teknolojisi ile kombinasyonu tesisteki madencilik donanımını çok güçlü bir şekilde ve %100 güneş enerjisiyle çalıştıracak. Bunun yanında Blcokstream, halka açık bir gösterge panosu kullanarak projenin ekonomisi ve kullanılan kaynaklar hakkında düzenli raporlar sunacak. Panoda enerji kaynağı, BTC madencilik istatistikleri, güç kullanımı, çalışma süresi, depolama performansı ve veri noktaları da dahil olmak üzere tesisin performansı hakkında gerçek zamanlı ölçümler olacak.

Haziran 2021 Miami Bitcoin konferansında tanıtılan proje için 12 milyon dollar sermaye harcandı. Block, bu madencilik tesisini 2030 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma yönündeki daha geniş hedefinin bir parçası olarak görüyor. Bu proje, temiz enerji Bitcoin madenciliğini hep birlikte öğrenip benimsememizi sağlayabilir.
 
Texas bağımsızlığını ilan etmeden önce, Bitcoin konusunda sağlam bir altyapı oluşturmayı planlıyor anlaşılan. Dolar hegemonyasına karşı atılan bir adım olarak değerlendirilebilir.
 
Texas bağımsızlığını ilan etmeden önce, Bitcoin konusunda sağlam bir altyapı oluşturmayı planlıyor anlaşılan. Dolar hegemonyasına karşı atılan bir adım olarak değerlendirilebilir.
Texas'ın öyle bir amacı mı varmış? :D
 
Aynen babayiğit, uzun zamandır ayrılmak istiyor Texas. Hatta eyaletin ekonomik hacmi oldukça yüksek. Tıpkı, İtalya'nın kuzey kesiminde olduğu gibi biz niye başkalarını besliyoruz falan diyorlar.
Texas ve New Mexico ayrılsın. En büyük ticaretlerini hangi sektörde yapacaklarını ben söylemeyeyim, Los Pollos Hermanos diyeyim herkes anlar. :D
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst