Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

USTC Arzı Neden Artıyor?

ustc.jpg


21 Eylül 2022 tarihinde Türkiye saatiyle saat 09:00'da Terra Classic (LUNC) ve Terra Classic USD (USTC) için vergi yakım mekanizması devreye sokuldu. Gönderme ve alma işlemlerinde yapılacak bu vergi yakma işlemleri %1.2 oranda belirlendi ve LUNC miktarı 10 milyar adede gerileyinceye kadar bu işlem devam edecek. Tüm bu yakma işlemlerine rağmen 22 Eylül 2022 yani bugün verilere bakıldığında USTC miktarının yakım olmasına rağmen yaklaşık 2 milyon adet arttığı görüldü. Bu durum yapılan güncellemede bir hata olabileceği ya da daha önce adı spekülasyonlarla anılan ve kaba tabirle piyasanın büyük çöküşünü tetikleyen mazisinden kaynaklanabileceği yönünde dedikodular ortaya çıkmasına neden oldu. Aslında kötü geçmişine bakıldığında, yatırımcıları bu konuda suçlamak pek mümkün değil. Ortamda kısa süreli bir panik havası oluştu. Aşağıdaki resimde artışı görebilirsiniz.

uyıgbw.png


Şimdi gelelim USTC Arzı Neden Arttı? sorusunun yanıtına:

Terra Luna krizini bu piyasada bulunup da bilmeyen yoktur. O zamanlarda krize neden olan durum UST (Yeni adıyla USTC) ile LUNA (Yeni adıyla LUNC) arasındaki bağdan kaynaklıydı. Kaba tabirle anlatmak gerekirse her UST alımı yapıldığında LUNA arzı azalıyor, satıldığında LUNA arzı artıyordu. Ciddi bir saldırı sonucu büyük UST satışları gelmeye başladı ve bunun sonucunda da ortaya çok büyük bir LUNA arzı çıktı. Büyük arz ile beraber fiyatta ciddi düşüş meydana geldi. Buna birde güvensizlik ortamı eklenince düşüş LUNA sıfırlanıncaya kadar sürdü.

Aslında UST yani şu anki USTC ile olan bağ sadece LUNA ile sınırlı değildi. Aynı ağda bulunan birçok coin ile aynı şekilde bir arz talep mekanizmasına sahip USTC. Terra Luna olayından sonra UST'nin Luna ile olan bağı ortadan kaldırıldı. Yani arz talep dengesi LUNA'da kendi içinde gerçekleşecekti. Şu anki durumda da o Luna bugünkü LUNC oluyor. Diğer coinlerle arz talep dengesi kaldırılmadığından, alım satımların dengelenebilmesi için USTC basılması ya da yakılması gerekebiliyor Bu durum normal. Zaten yapılan bu güncelleme USTC açısından pek bir anlam ifade etmiyor. Çünkü USTC'nin eski günlerine ulaşabilmesi için yakımdan çok yatırımcı ihtiyacı var.

Kısaca mevcut durumda %1.2'lik yakım mekanizması sorunsuz çalışıyor. Ne kadar etkili olduğu tartışılır. Ancak USTC Arzı Neden Arttı? sorusunun cevabının bir sorundan kaynaklanmadığı çok açık.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,950
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst