Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

14 - Kripto Piyasasında Günün Öne Çıkan Haberleri

cruan

Üstçavuş
Herkese İyi Forumlar. "Bu Konu İçerisinde Yazdığım Hiçbir Şey Yatırım Tavsiyesi Değildir"



1 - Tesla'nın Ödeme Yöntemlerinde Dogecoin'i Test Ettiği İddia Ediliyor!

167933.jpg

Kripto dünyasının en çok konuşulan ve en çok tercih edilen kripto paralarından biri olan Dogecoin'in hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Dünyanın en zengin kişisi ünvanını elinde bulunduran ve zaman zaman büyük bir kitle tarafından kripto paraları manipüle ettiği iddia edilen Elon Musk'ın, adının en çok yan yana koyulduğu kripto para olan Dogecoin ile ilgili yeni bir hamlede bulunduğu söyleniyor.

Konuşulan iddialara göre sahibi olduğu ve dünyanın en büyük elektrikli araç şirketi olan Tesla, ödeme yöntemleri için Dogecoin'i test ediyor!

Bazı Twitter kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarda, Tesla sitesi üzerinden alışveriş yaparken ödeme yöntemi olarak Dogecoin'in gözüktüğüne dair ekran görüntüleri paylaştılar.

Birkaç farklı Twitter kullanıcısı ise, sitenin "Sıkça Sorulan Sorular" kısmında Dogecoin ile ödeme yapmak hakkında bir bilgilendirme olduğuna dair başka ekran görüntüleri paylaştılar.

Daha sonra siteye girerek bu paylaşımları doğrulamaya çalışan kişiler, bir süre sonra bu sayfalara artık erişemediklerini fark ettiler.

123123123123.png
6578675678686.png


Daha önceki dönemlerde tam olarak bu konu hakkında Twitter hesabından bir anket yapan Elon Musk, takipçilerine Tesla'nın Dogecoin kabul etmesini isteyip istemediklerini sormuştu.

Screenshot-2021-05-11-at-2.00.55-PM.png

Elon Musk 2021 yılını içerisinde yaptığı bir paylaşımda sahibi olduğu bir diğer şirket olan Uzay Taşımacılığı şirketi SpaceX'in, 2022 yılı içerisinde Doge-1 adlı bir uyduyu aya göndereceğini ve bu projenin bütün finansmanının Dogecoin ile yapılacağını açıklamıştı.

Aynı zamanda Amerika'nın en popüler televizyon programlarından biri olan SNL'e konuk olan Musk, program içerisinde Dogecoin ile ilgili skeçler gerçekleştirerek bu kripto paraya olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne sermişti.

Tüm bu yapılanların yanında hem profesyonel hemde amatör yatırımcılardan piyasayı manipüle ettiğine dair çok ağır eleştiriler ve tepkiler alan Elon Musk'ın, en az bir o kadarda destekçisi ve savunucusu bulunuyor.

Tesla'nın ödeme yöntemi olarak Dogecoin'i kabul edip etmeyeceğini, etmesi durumunda bunun Dogecoin üzerinde nasıl etkileri olacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.




2 -Bitcoin Ödeme Platformu Bitnovo, İspanya'da 100 Bitcon ATM'si Kuracak!

1628667576255-bitcoin-dolar-kripto-para.jpg

Kripto paraların erişilebilirliği ve gündelik hayatımızda ki yeri gün geçtikçe genişliyor ve her geçen gün bu erişilebilirliğe bir yeni haber daha ekleniyor.

Bu sefer ki haber İspanya'dan. İspanya'nın önde gelen Bitcoin ödeme platformlarından biri olan Bitnovo, 2022 yılı içerisinde İspanya'da 100 Bitcoin ATM'si kurulması için elektronik bileşen tedarikçisi Eurocoin şirketi ile yeni bir ortaklık kurdu.

Yaşanan bu gelişme ile birlikte Avrupa'da en çok Bitcoin ATM'ye sahip olma ünvanını elinde bulunduran İspanya, zirvede ki bu yerini daha da sağlamlaştıracak gibi gözüküyor.

Kurulacak bu 100 yeni ATM sadece Bitcoin'i değil, Ethereum(ETH), Tether(USDT) ve Monero(XMR)'yu da destekleyecek.

Bitcoin ATM'lerinin harita üzerinden gösteren CoinATMRadar verilerine göre şuan dünya çapında 34.659 Bitcoin ATM'si bulunuyor. Bu ATM'lerin 30.806 adeti ABD'de yer alıyor.

Bitcoin ATM sayısında birinci sırada ABD bulunurken onu ikinci sırada Kanada takip ediyor. Bitcoin'i yasal olarak kabul eden El Salvador ise kurmuş olduğu 200 Bitcoin ATM'i ile üçüncü sırada yer alıyor.




3 - Kuzey Koreli Hackerler 2021'de 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Çaldı!


KOREANNNNNNNN.jpg

Diktatörlük ile yönetilen, teknolojik ve sosyal olarak dünya ile hiçbir bağlantısı olmayan Kuzey Kore'de, 2021 yılında ne kadar kripto para çalındığı açıklandı.

Blockchain analitik firması Chainalysis'in yayınladığı rapora göre, Kuzey Koreli hackerlar 2021 yılı içerisinde kripto para platformlarına en az yedi saldırı gerçekleştirdi.
Bu saldırıların sonucunda hackerlar, yaklaşık olarak 400 milyon dolarlık kripto para ele geçirdi.

Chainalysis'in raporuna göre çalınan bu kripto paralar geçen seneye kıyasla yaklaşık olarak %40 oranında değer kazandı.

Verilere göre çalınan kripto paraların %58 gibi büyük bir çoğunluğunu Ethereum oluşturuyor. Çalınan kripto paraların sadece %20'lik kısmı Bitcoin olarak görülüyor.
Raporda görülen bir diğer şey ise hackerların bu kripto paraları sorunsuz bir şekilde aklayabildikleri.

Chainalysis'e göre, Kuzey Kore istihbarat teşkilatı tarafından yönetilen ve Kuzey Kore devletinin desteğiyle emrinde çalışan Lazarus isimli hacker grubu da kripta para saldırılarına devam ediyor.

Rapora göre Lazarus Grubu 2018 yılından beri saldılar ile her yıl ortalama 200 milyon dolar değerinde kripto para çalıyor ve çaldığı kripto paraları aklıyor.




4 - Jack Dorsey'nin Şirketi Block, Bitcoin Madenciliğine Başlıyor!

JACKSSSSSSSSS.jpeg

Twitter'ın kurucusu olan ve bir süre önce CEO'luk görevinden ayrılan Jack Dorsey, Kripto dünyasında büyük yankı uyandıran bir projesini açıkladı.

Twitter CEO'luğundan ayrıldıktan sonra Bitcoin ve kripto dünyası içinde büyük ses getiren Dorsey, sahibi olduğu Block isimli şirketinin yeni bir Bitcoin madenciliği sistemi kurduğunu resmi olarak duyurdu.

Geçtiğimiz ekim ayında bu yönde bir düşünceleri olduğunu belirten Jack Dorsey, "Dünya çapında bireyler ve işletmeler için açık kaynak bir Bitcoin madencilik sistemi oluşturmayı düşünüyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Block'un donanımından sorumlu genel müdürü Thomas Templeton, duyurdukları projenin detaylarını yapmış olduğu Twitter paylaşımında aktardı.

Yapmış olduğu açıklamada Templeton’a göre Block, günlük müşteriler için evde kullanılabilecek, az bakım gerektiren ve uygun fiyatlı bir Bitcoin madencilik teçhizatı üzerinde çalışıyor.

Açıklamanın devamında Thomas Templeton, Block’un donanım ekibi içinde araştırmaların başladığını belirtti. Aynı zamanda sistem, ASIC, yazılım tasarımcılarından oluşan bir çekirdek mühendislik ekibi kuruyor olduklarını da ifade etti.



Değerli Vaktinizi Ayırıp Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Fikirlerinizi Ve Görüşlerinizi Yorumlarda Belirtirseniz Çok Sevinirim.
İyi Forumlar.
 
İlk Haber İçin Güncelleme:
Elon Musk Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Tesla'nın Dogecoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladığını açıkladı.
wow.PNG
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,153
Mesajlar
58,969
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst