Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

18 - Kripto Piyasasında Günün Öne Çıkan Haberleri

cruan

Üstçavuş
Herkese İyi Forumlar.
Bu Konu İçerisinde Yazdığım Hiçbir Şey "Yatırım Tavsiyesi Değildir".




1 - Nayib Bukele, Erdoğan'ı Ziyarete Geliyor!


nayib-bukele-den-surpriz-ziyaret144044_0.jpg

Artık neredeyse herkesin bildiği üzere El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, 2021 senesi içerisinde çok kritik bir adım atarak Bitcoin'i yani bir kripto para birimini ülkede resmi para birimi olarak kullanacaklarını ilan etmişti. El Salvador Bitcoin'i resmi para birimi ilan etmeden önce ABD dolarını resmi para birimi olarak kullanıyorlardı. Bitcoin'in kullanılması ile beraber artık El Salvador Devleti’nin resmi para birimi bir kripto para birimi oldu.

Daha sonra ilerleyen dönemlerde El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, yapmış olduğu bir açıklamada ülkede vergiden muaf olacak bir Bitcoin şehri kuracaklarını ve bu şehirde Bitcoin başta olmak üzere diğer tüm kripto para birimlerinin alım satım işlemleri ile madencilik faaliyetlerinden vergi alınmayacağını söylemişti.

El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştireceklerini duyurdu.

Yağılacak görüşmenin ayrıntıları ile alakalı herhangi bir birli verilmedi fakat Türkiye'de de son dönemde kripto para piyasalarına ilişkin regülasyon çalışmaları olmasından dolayı görüşmede kripto paralar hakkında da görüşüleceği tahmin ediliyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Nayib Bukele Türkçe olarak yapmış olduğu paylaşımda "Bu Perşembe Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın altından Recep Tayyip Erdoğan, Nayib Bukele'nin atmış olduğu tweeti alıntılayarak "Sizi Türkiye'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. El Salvador ile ilişkilerimizi kuşkusuz güçlendirecek olan ziyaretinizi çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekran Alıntısı2.PNG





2 - Coinbase Yeni Bir Altcoini Listeleyeceğini Açıkladı, Fiyatı Uçtu!

1633154943832-coinbase.jpg

Dünya'nın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase, listesine yeni bir altcoin daha ekleyeceğini açıkladı.

Coinbase yapmış olduğu yeni bir duyuruda, likidite koşullarının karşılanması durumunda Stacks (STX) ticaretinin 19 Ocak Çarşamba günü borsada başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada Stacks'in Proof of Transfer adı verilen iki zinciri kapsayan konsensüs mekanizmasıyla Bitcoin’e bağlı açık kaynaklı bir Blockchain olduğu belirtiliyor.

Coinbase’in listeleme haberinin ardından Stacks(STX), yaklaşık %35 artışla 2.64 dolara kadar yükseldi. Birkaç saat içinde %35’lik bir yükseliş kaydettikten sonra, STX'in artışı durdu ve şu dakikalar içerisinde 2.25 dolar civarından işlem görüyor.




3- "Sözde" Satoshi Nakomoto'dan NFT'ler İle İlgili Açıklama Geldi!

Craig-Wright-Bitcoin-BTC.jpg

Kripto dünyasının en büyük merak konularından biri olan Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakomoto'nun kim olduğu konusunda, uzun süredir kendisinin Satoshi Nakomoto olduğunu iddia eden ve gerek kamuoyunda gerekse mahkemelerde bu iddiasını sürdüren Craig Wright'tan NFT'ler ile alakalı sert bir açıklama geldi.

Katıldığı bir çevrimiçi eğitimde konuşan Craig Wright, NFT sanat eserlerinin tüm değersizliklerine rağmen değerli belirteç muamelesi görerek satıldığını ve bunun yanlış olduğunu belirtti.

Wright 500 milyon dolara satılan bir NFT sanat eserinden bahsederek, satıcıyla alıcısının aynı kişiler olduğunu ve bu tür davranışların dolandırıcılığa yol açtığını öne sürdü.

Wright’a göre bir şeyin değerli bir sanat eseri sayılabilmesi için öncelikle “gerçekten sahip olunabilecek bir şey” olması gerekiyor. Oysa Wraight'a göre bir sanat NFT’sine sahip olmak alıcısına herhangi bir hak veya gerçek mülkiyet hakkı vermiyor. Bundan dolayı herkes o görüntüyü kopyalayabilir veya kaydedebilir ve herhangi bir yerde yayınlayabilir. Bunun olması halinde ise mülkiyet haklarıyla ilgili yapılacak şikayetler genellikle alay konusu oluyor.

Craig S. Wright'a göre NFT’ler piyasadaki anlamsız sanat eserleri için değil; pasaportlar, dijital kimlik, sağlık, diğer kişisel kayıtlar gibi alanlar için ve hatta oy kullanmak için bile kullanılabilir olmalı. Wright NFT konusunda yapılması gereken en önemli şeyin potansiyel sorunları belirlemek için daha küçük ölçekli denemelerde bulunulması olduğunu söyledi. Bu olmadığı müddetçe NFT’lerin kara para aklama aracı olmaktan öteye geçemeyeceğini belirtti.




4 - Gürcistan'da Bitcoin Yemini!?

pila-di-bitcoin-georgia-bandiera-bitcoin-cryptocurrencies-concetto-btc-sfondo-p7ynbr.jpg

Son dönemlerde Çin’in Bitcoin madenciliği odaklı yasaklamaları sonrasında Bitcoin madencilik sektörü neredeyse bütün dünyaya yayıldı. İlk başlarda sadece Çin merkezli olarak görülen Bitcoin madenciliği bunun devamında İran da aralarında olmak üzere Gürcistan, Kanada, ABD ve Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu bir çok ülkeye dağıldı.

Macrotrends'in yapmış olduğu habere göre, Gürcistan'ın Svaneti bölgesinin sakinleri Bitcoin madenciliğine atfedilen enerji kıtlığı ile başa çıkmak için kripto para birimi madenciliği yapmayacaklarına dair kutsal bir yemin ettiler.

Gürcistan’ın kuzeybatı bölgesinde yer alan Svaneti'nin ekonomisi, Macrotrends’e göre 2000’den 2019’a kadar her yıl artan turizm harcamalarına bağlı. Ancak Covid-19 pandemisinden dolayı turizm geçen yıllara göre 2020’de düştü ve yakın zamanda Covid öncesi büyüme seviyelerine dönmeye başladı.

Bunu yapmak için yüzlerce sakin, elektrik arzını ciddi şekilde bozmakla suçlanan kripto madenciliğine yöneldi. Mestia belediyesi, 2021‘in sonunda kripto madenciliğinin yerel enerji arzını ne ölçüde bozduğunu açıklayan bir bildiri yayınladı ve tüketimin 2021 yılında önceki yıllara göre yüzde 237 arttığını açıkladı.

Madencilik konusu, Mestia kasabasında sakinlerin protesto gösterileri düzenlemesiyle ve onlara güç sağlayan elektrik şirketi Energo Pro’nun elektrik tarifelerini artırma tehdidinde bulunmasıyla daha da tartışmalı bir noktaya geldi.

Bölgeye enerjiyi sağlayan Enerji şirketi Energo Pro, enerji tüketimindeki büyük artışı “sürdürülemez” olarak nitelendirdi. Şirket 5 Ocak'ta yerel basına, bölgenin 27 megavat tükettiğini, bu da altyapının işlemek için tasarlandığı gücün yaklaşık dört katı olduğunu belirtti.





5 - Çin'de Kripto Para Dolandırıcılığından 8 Kişi Tutuklandı!
cin-bitcoin-1.jpg

Sürekli olarak kripto paralar ile ilgili aldıkları ve kripto piyasasını her yönde etkileyen kararları ile gündeme oturan Çin'den, bu sefer gerçekleşen bir dolandırıcılık ile alakalı tutuklama haberi geldi.

Çin'in Doğu eyaleti Anhui’deki Chizhou şehrinin kamu güvenlik bürosu, altı milyon Yuan (yaklaşık 1 milyon dolar) değerinde kripto parayı dondurdu ve 2021 yılından bu zamana kadar yatırımcıları dolandıran sekiz kişiyi tutukladığını açıkladı.

Çinli yetkililerin yapmış olduğu açıklamada, 7,8 milyon dolarlık dijital varlıkları içeren bir halı çekme dolandırıcılığında sekiz kişiyi tutuklandı.

Yayınlanan raporda, birkaç yatırımcının, iddia edilen faillerin likiditeyi “anonim bir havuza” aktarmalarına ve ardından fonları yatırımcıların rızası olmadan aklamalarına izin veren bir düzende kandırıldığı ileri sürüldü.

Dolandırıclık hakkındaki soruşturma bir yatırımcının Haziran 2021’de 590.000 Yuan değerinde kripto para birimi kaybı bildirmesiyle başlamamıştı.

Kapsamlı bir soruşturma yürüten Chizhou polisi, 2021 Aralık ayında Guangdong, Sichuan ve Hunan dahil olmak üzere birçok farklı ilden sekiz kişiyi tutukladı. Polis, yatırımcılardan dolandırıcılık yaptığı iddia edilen sanıkların lüks arabalarına ve villalarına da el koydu.

Polis dolandırıcılığın gerçekleştiği DeFi projesinin adından henüz söz etmedi ancak Colin Wu isimli Çinli bir kripto gazetecenin yapmış olduğu habere göre, mevzu ba*h*s platformun GainSwap isimli platform olduğu iddia edildi.





Değerli Vaktinizi Ayırıp Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Fikirlerini Ve Görüşlerinizi Yorumlarda Belirtirseniz Çok Sevinirim.
İyi Forumlar.
 

Ekli dosyalar

  • 1642591251152.png
    1642591251152.png
    31.3 KB · Görüntüleme: 76
Bukele Erdoğan görüşmesinden ne çıkacak bakalım merakla bekliyorum
Kripto para borsalarının yöneticileriyle görüşme yapılacağının açıklanmasının ardından böyle bir ziyaret gerçekleşecek olması tesadüf gibi gelmiyor bana. Siyasi bir ziyaretten çok kripto paraların görüşülmesi üzerine planlanmış bir ziyaret olduğunu düşünüyorum. Sadece fikir alışverişi mi yoksa planlanan bazı projeler amacıyla mı bu görüşme gerçekleşecek açıkçası bende merak içindeyim.
 
Kripto para borsalarının yöneticileriyle görüşme yapılacağının açıklanmasının ardından böyle bir ziyaret gerçekleşecek olması tesadüf gibi gelmiyor bana. Siyasi bir ziyaretten çok kripto paraların görüşülmesi üzerine planlanmış bir ziyaret olduğunu düşünüyorum. Sadece fikir alışverişi mi yoksa planlanan bazı projeler amacıyla mı bu görüşme gerçekleşecek açıkçası bende merak içindeyim.
Bunun tesadüf olmadığına inanıyorum ben de, bakalım bekleyip göreceğiz.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst