Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

2023 Yılında Bitcoin Boğa Trendine Girdi, Goldman Sachs Raporuna Yansıdı, FED Faiz Artışı Bekleniyor

lit0lit

Kıdemli Üstçavuş
3574533_6c82d37099d99782054affaf3a2044e8_1366x1366.jpg


2023 yılına girerken Bitcoin ve kripto para sektörü genel olarak, önceki yılın aksine olumlu bir başlangıç yaptı. Lider kripto para birimi Bitcoin, en düşük seviyelerden yüzde 80 oranında değer kazandı ve bu durum, geleneksel yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Özellikle 2022 yılında yaşanan bazı olaylar nedeniyle, Bitcoin zirve seviyesinden yüzde 78 oranında değer kaybetmiş ve bu düşüş, altcoin'lerin de büyük bir çöküş yaşamasına neden olmuştu. Ancak, 2023 yılı başlangıcında, Bitcoin'in ayı sezonunu sonlandırdığı ve boğa trendine girdiği görülüyor.

Birçok yatırım aracını değerlendiren Goldman Sachs gibi devasa bir ABD yatırım bankası, son raporunda Bitcoin'in en iyi performans sergileyen yatırım aracı olduğunu belirtiyor. Firma yetkilileri, Bitcoin fiyatındaki son artışları ABD Merkez Bankası'nın (FED) şahin faiz artış sürecini sonlandırmasına bağlıyor. FED'in güvercinleşmeye başlaması, Bitcoin fiyatını olumlu etkiliyor.

Ancak, 22 Mart tarihinde FED yeni faiz artış kararını açıklayacak ve bazı yatırımcılar faiz artışı yapılmasını beklemiyorlar. Son beklentiler, FED'in faizleri 25 baz puan artıracağı yönünde olsa da, beklenmedik bir kararın da olası olduğu düşünülüyor.

FED Başkanı Powell'ın 22 Mart akşamı saat 21.00'da şubat ayı FED faiz kararını açıklaması bekleniyor.

Özetle, Bitcoin ve kripto para sektörü, 2023 yılına yükselişle başladı ve Bitcoin'in fiyatındaki artışlar, güvercinleşen FED politikalarına bağlı olarak olumlu etkilendi. Ancak, FED'in yeni faiz artış kararı, yatırımcılar için belirsizlik yaratabilir ve piyasa dalgalanmalarına neden olabilir.

Bu Metin Sadece Bilgilendirme Amaçlıdır ve Herhangi bir Şekilde Yatırım Tavsiyesi veya Öneri Niteliği Taşımaz!
 
Powell'ın ve FED'in kafasında dönenleri kimse bilemiyor. Son banka iflaslarından sonra 25 bps faiz artırımı beklentisi oluştu. Diğer yandan ÜFE, beklentiden daha fazla düştü. Mantıken TÜFE de önümüzdeki 2 ay içinde onu takip etmeli. Ancak aylık %0,4 enflasyon hala çok yüksek. Kümülatif olarak düşündüğümüzde her ay %0,4 enflasyon olması senelik neredeyse %5 yapar. FED'in hedefinden uzak. Bu yüzden dediğiniz gibi beklenmedik karar gayet olası.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,210
Mesajlar
59,934
Kullanıcılar
6,731
Son üye
kenanx
Geri
Üst