Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Akıllı Sözleşme Nedir?

Bonarous

Korgeneral
1627933494037.png

Akıllı Sözleşme ve Yeni Dünyada Gelecek Beklentileri
Akıllı bir sözleşme, blok zincirinde çalışan bilgisayar kodu biçimindeki anlaşmalardır. Bu nedenle herkesin kontrol edebileceği bir kamu veritabanı bunları depolar.
Akıllı Sözleşme, yeni gelişen dünyanın geleceğidir. Sözleşmeleri yerine getirebilmenin belirli koşullar sağlandıktan sonra olabilmesi, onları bizim için çok iyi bir araç haline getiriyor. Başkalarıyla veya bilgisayar sistemleriyle günlük etkileşimlerimize büyük bir değişiklik getiriyorlar.

Akıllı sözleşme nedir? Akıllı sözleşmeler blok zinciri tarafından işlenir, yani üçüncü bir taraf olmadan otomatik olarak gönderilebilir. Genellikle bir anlaşmanın yürütülmesini otomatikleştirmek için kullanılırlar, böylece tüm taraflar bunun sonucundan emin olur. Ayrıca, bir iş akışını otomatikleştirerek, belirli koşullar yerine getirildiğinde bir sonraki adımı başlatabilirler.

Basitçe söylemek gerekirse, bir "akıllı sözleşme", Ethereum'un blok zincirinde çalışan bir yazılımdır. Tek bir adreste Ethereum blok zincirinde yaşayan bir grup kod ve veridir. Bir bakiyeleri vardır ve ağ üzerinden işlem gönderebilirler. Akıllı sözleşmeler, geleneksel sözleşmeler gibi kurallar belirleyebilir ve programlama yoluyla bunların otomatik olarak uygulanmasını sağlayabilir.

Akıllı sözleşmeler nasıl çalışır?
Akıllı sözleşmeler, bir blok zincirinde koda yazılan basit ifadeleri izleyerek çalışır. Bu faaliyetler, ödemeleri uygun taraflara aktarmayı, bir aracı kaydettirmeyi, uyarıları sağlamayı veya bir ticket düzenlemeyi içerebilir.

Oluşturma süreci, akıllı sözleşmenin istenen davranışı için gereksinimlerini tanımlamak üzere geliştiricilerle birlikte çalışan iş ekipleriyle başlar. Ödeme yetkisi, sevkıyat makbuzu veya hizmet sayacı okuma eşiği gibi koşullar basit olaylara örnektir.

Mantık daha sonra planlandığı gibi çalıştığından emin olmak için akıllı bir sözleşme yazma platformunda geliştirilir ve test edilir. Başvuru yazıldıktan sonra bir güvenlik inceleme ekibine iletilir. Bu, dahili bir uzman veya akıllı sözleşme güvenliğini inceleme konusunda uzmanlaşmış bir firma olabilir. Sözleşme, yetkilendirildikten sonra mevcut bir blok zinciri veya diğer dağıtılmış defter altyapısı üzerinde dağıtılır. Akıllı bir sözleşme dağıtıldığında, kriptografik olarak güvenli olan bir "oracle" dan olay güncellemelerini dinleyecek şekilde yapılandırılır.

Akıllı Sözleşmelerin Uygulamaları:

Akıllı sözleşmelerin çeşitli uygulamaları şunlardır:

a) Hükümet oylama sisteminde:
Akıllı sözleşmeler, oylama için güvenli bir ortam oluşturarak onu kurcalamaya karşı daha savunmalı hale getirir. Akıllı sözleşme oyları defter korumalıdır, bu da yorumlanmalarını çok zorlaştırır.

Ayrıca, akıllı sözleşmeler tarihsel olarak düşük olan seçmen katılımını artırma potansiyeline sahiptir. Ayrıca oylama, akıllı sözleşmeler kullanılarak çevrimiçi olarak aktarıldığında oylama sistemindeki katılımcı sayısını artırabilir.

b) Sağlık hizmetlerinde:
Blockchain, özel bir anahtarla hastaların şifrelenmiş sağlık kayıtlarını saklayabilir. Gizlilikle ilgili hususlar nedeniyle yalnızca belirli kişiler kayıtlara erişebilir.

Hastaların tüm hastane makbuzları blok zincirinde tutulabilir ve hizmet kanıtı olarak otomatik olarak sigorta sağlayıcılarıyla paylaşılabilir. Ayrıca defter, tedarik yönetimi, ilaç denetimi ve mevzuata uygunluk gibi çeşitli görevler için kullanılabilir.

c) Tedarik zincirinde:
Formların onay için birçok kanaldan geçtiği kağıt tabanlı sistemler, tarihsel olarak tedarik zincirlerine zarar vermiştir. Bu sıkıcı prosedür, dolandırıcılık ve kayıp tehlikesini artırır. Blockchain, zincire dahil olan taraflara erişilebilir ve güvenli bir dijital sürüm sağlayarak bu tür endişeleri ortadan kaldırabilir. Akıllı sözleşmeler, envanter yönetiminin yanı sıra ödeme ve görev otomasyonu için de faydalı olabilir.

d) Mali hizmetlerde:
Akıllı sözleşmeler, çeşitli şekillerde geleneksel finansal hizmetlerin dönüşümüne yardımcı olur. Sigorta taleplerinde istekleri doğrular, yönlendirir ve ardından her şey yolunda giderse kullanıcıya para gönderir.

Akıllı sözleşmeler, temel muhasebe özelliklerini içerir ve muhasebe kayıtlarının kurcalanma olasılığını ortadan kaldırır. Ayrıca, hissedarların şeffaf karar alma sürecine katılmalarına izin verir.

Ayrıca, ticari mutabakat miktarlarından sonra ödemelerin transfer edilmesi süreci olan ticaret takasına da yardımcı olurlar.

e) Bilimsel araştırmalarda:
“Silo” etkisinden kaçınmak için kurumlar arasında gerçek zamanlı güvenli araştırma paylaşımı yapılabilir. Patent ve diğer fikri mülkiyet haklarını korumak için otomatik ifşa etmeme koşulları ve hatta hibe fonlarının otomatik olarak serbest bırakılması için kullanılabilir.

Akıllı Sözleşmenin Faydaları:
  • Akıllı sözleşmeler, aracının sözleşmeyi onaylama gereksinimlerini veya diğer aracıları ortadan kaldırarak üçüncü taraf manipülasyonu riskini azaltır.
  • Blok zincirinde tutulan belgeler, birçok kez çoğaltılır ve veri kaybı durumunda orijinallerin geri yüklenmesine olanak tanır.
  • Akıllı sözleşmeler şifrelenir ve kriptografi tüm kağıtları kurcalanmaya karşı korur.
  • Akıllı sözleşmeler, eylemleri otomatikleştirmek için bilgisayar protokollerini kullanır ve çeşitli ticari işlemlerde saatlerce zamandan tasarruf sağlar.
  • Çeşitli formların manuel olarak doldurulması sonucunda oluşan hataları ortadan kaldırır.

Akıllı Sözleşmenin Riskleri:
  • Akıllı sözleşme işlemlerini değiştirmek neredeyse imkansızdır ve herhangi bir programlama hatasını düzeltilmesi zaman alıcı maliyetli olabilir.
  • Taraflar, iyi niyet ilkesine göre, adil bir şekilde işlem yapacak ve bir sözleşmeden etik olmayan bir şekilde faydalanmayacaktır. Öte yandan akıllı sözleşmeler, hükümlerin tam olarak söz verildiği gibi takip edilmesini sağlamayı zorlaştırıyor.
  • Akıllı sözleşmeler üçüncü tarafların katılımını ortadan kaldırmayı amaçlasa da bunu yapmak imkansızdır. Üçüncü şahıslar, geleneksel sözleşmelerde olduğundan farklı bir role sahiptir.
  • Sözleşmeler her zaman anlaşılması kolay olmayan terminoloji içerdiğinden, akıllı sözleşmeler her zaman belirsiz hüküm ve koşulların üstesinden gelemez.

Akıllı Sözleşmenin Geleceği
Aslında iş akıllı kontratlara geldiğinde bir bilim kurgu filmine adım atıyoruz. Akıllı sözleşmelerin gelecekte müşteri hizmetleri deneyiminde önemli bir araç haline gelmesi muhtemeldir. Tüm nişlerde kullanılmayabilirler, ancak güvenin gerekli olduğu durumlarda önemli bir rol oynayacakları kesindir.

Merkezi bir gözetimin olmadığı bir sistem düşüncesi rahatsız edicidir. Blockchain tabanlı teknolojide veri yerelleştirme ve sınır kontrolü düşüktür.

Akıllı bir sözleşme, bir blok zinciri ortamının önemli bir etkinleştiricisi veya engelleyicisidir. Sayısız avantaj ve faydaya rağmen, blockchain teknolojisi hala emekleme aşamasındadır ve yaygın olarak benimsenmesi zaman alacaktır. Teknolojiyi benimsemeden önce, teknolojinin ve akıllı sözleşmelerin yasal ve düzenleyici konuları araştırılmalıdır.
 
Akıllı sözleşme kripto para dünyasında kişileri koruma altına alan ve kullanıcıların daha hızlı ve güvenli işlem yapmasına olanak sağlayan bir sistem olma yolunda ilerlemektedir.
 
Akıllı sözleşme sistemi iyi ki var. Yararlı bir konu olmuş teşekkürler.
 
Çok iyi bir konu açmışsınız. Akıllı sözleşme ile ilgili de fikirlerim oluşmaya başladı
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,211
Mesajlar
59,912
Kullanıcılar
6,742
Son üye
Berat28
Geri
Üst