Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Anonim İşlemlerin Yıldızı XMR

J

jupiterdianysa

Misafir
Şu anda birinin sizi izlediğini söylesem nasıl hissedersiniz? Çevrimiçi aktivitenizi izliyorlar ve dünya çapında web üzerindeki her hareketinizi takip ediyorlar. Facebook, Google ve Apple gibi teknoloji devleri sizin kendiniz hakkında bildiğinizden daha fazlasını biliyor. Çevrimiçi davranış kalıplarınıza göre bir sonraki adımda ne araştırıp online sipariş vereceğinizi tahmin edebilirler. Tüm kirli alışveriş sırlarımız, şirketler ve reklamcılar tarafından yaygın olarak bilinir. :)

Gizliliğimizi korumak için kullanılabilecek dijital bir çözüm var mı?

Bitcoin hakkında birşeyler okuduysanız, kriptoların bir şekilde "Anonim" olduğunu bilirsiniz. Ama ne kadar anonim? Tüm işlemler halka açık bir deftere yazılır ve cüzdan adreslerine bağlanarak izlenebilir. Dahası bu adresler daha sonra cihazlarınıza bağlanabilir ve bunlar da bir kullanıcıya bağlanabilir. Öyleyse, Bitcoin yalnızca sözde anonim ise, tamamen anonim kalmaya nasıl devam edebiliriz?

Hoş geldin Monero

Monero'nun kökenini anlamak için önce CryptoNote adlı farklı bir teknolojiye bir göz atmalısınız. 2012 yılında CryptoNote, ByteCoin adlı bir para biriminin teknolojisi olarak tanıtıldı. Bir ödeme ağında tam anonimlik elde etmek için iki temel özelliğe odaklanmak gerekir: izlenemezlik ve bağlantılayamama. Bytecoin bazı lojistik sorunlarla karşılaşsa da, CryptoNote teknolojisi kalıcı oldu. Bu teknoloji kısaca bugün var olan neredeyse tüm mahremiyet paralarının bel kemiğidir. Bytecoin'in lojistik sorunları, sonunda blok zincirlerinin sert bir çatallanmasına yol açtı. Lider geliştiricilerinden yedisini yeni para birimi Bitmonero'yu ortaya çıkarttı. Beş gün sonra topluluk yeni coinin adını sadece Monero olarak değiştirdi. Monero, üç temel konsepti uygulayarak anonimliği ve izlenememe özelliklerini korur: bulletproofs, stealth addresses and ring signature. Dolayısıyla transfer edilen tutarı gizleyebilecek verimli ve gizli işlemler sağlamak için tasarlanmıştır. Her gizli işlem, işlemin geçerli olduğuna dair kriptografik kanıt içerir. Bulletproffs, 10 kilobaytlık kriptografik kanıtın boyutunu bir kilobayttan daha aza indirir. Bu gerçekten mükemmel bir sonuç çünkü blok zincirinde çok fazla alan kazanmanıza yardımcı oluyor. Sırada gizli adresler olarak da bilinen tek kullanımlık adresler var.

Monero cüzdanı her işlem için alıcıya yeni ve kullanılmamış bir adres oluşturur. Gönderenin genel anahtarını, anahtar oluşturma algoritmasından rastgele bir sayı ile birleştirerek tek seferlik bir anahtar oluşturur. Bu da, alıcının gerçek genel anahtarını gönderenden ve diğer herkesten gizler. Bu adres bir kez kullanıldıktan sonra tekrar kullanılmamalıdır. Ve nihayet muhtemelen en kötü şöhretli kısma geldik: ring signatures. Ring signatures group signatures konseptini kullanır, ancak kullanıcı için daha iyi gizlilik sağlamak için bundan fazlasını yapar. Bu konsepti basitleştirmek için şöyle bir örnek vereyim: Anneme doğum günü için tatlı, güzel, yeni bir kahve makinesi vermek istiyorum. Ama onun doğrudan benden olduğunu bilmesini istemiyorum. Yapılacak en basit şey; tüm kardeşlerimi bir araya toplamak ve anneme bu hediyenin tüm çocuklarından ortak bir hediye olduğunu söylemek. Bu ortak hediye için tek başıma ödeme yapmama rağmen annem asla kimin kredi kartının kullanıldığını bilmeyecek. Ring signature da bir işlemin giriş tarafını gizleyerek göndereni korumak için benzer bir şekilde çalışır. Böylece işlemin tutarını ve gerçek imzalayanın kim olduğunu belirlemek imkansızdır. Kısaca Monaro bize paramız ve işlemlerimiz hakkında anonimliğimizi koruma ve izlenemezlik olanağı sağlıyor.

Onu kazanmak için çok çalıştıysak, onunla istediğinizi yapabilmeliyiz, değil mi?

Sonuçta insanların kendi paralarıyla ne yapacağını iyi niyetli olarak kim denetlemek ister?​
 
Parayı bırak insanların tüm hayatını denetlemek istiyorlar hocam. "Bitcoin'den kaçamazsınız..." yazı dizime bir göz atın.
Ayrıca terör finansmanı bahanesiyle vergi alma peşinde hükümetler. O yüzden özellikle Monero gibi gizlilik odaklı projelere karşı peş peşe davalar gelirse hiç şaşırmam.
 
Parayı bırak insanların tüm hayatını denetlemek istiyorlar hocam. "Bitcoin'den kaçamazsınız..." yazı dizime bir göz atın.
Ayrıca terör finansmanı bahanesiyle vergi alma peşinde hükümetler. O yüzden özellikle Monero gibi gizlilik odaklı projelere karşı peş peşe davalar gelirse hiç şaşırmam.
Bu davalar olumlu sonuçlanırsa tüm yasal borsalardan delist olabileceği ihtimalini doğuruyor değil mi?
 
Aslında hocam borsa olamdan işlerimizi halledeceğimiz al-sat yapabileceğimiz bir teknoloji olmalı, dünyadaki İnternetin fişini çekmeden bizi engelleyemezler ozaman.
Litecoin'in kendi cüzdanı öyle mesela. Söylediğiniz gibi olması lazım cidden.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,979
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst