Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Binance Coin Neden Durdurulamıyor?

Bonarous

Korgeneral
1613736415705.png

Bitcoin $52.000 ile rekor kırdı ve altcoinleri de peşinden sürüklemeye devam etti. Son bir saattir de $53.000 direncini zorluyor. Bu direnci kırdığında 1 trilyon dollarlık piyasa değerine sahip olacak.

Bitcoin'in rallisini 2021 başından beri en yakından takip eden coinler Ethereum, Binance Coin, Polkadot ve Cardano.
Binance Coin son bir haftada %109,14 , son 24 saatte %42,38 yükseldi ve şu anda $262,99'dan işlem görüyor. 41 milyar dollarlık hacmiyle piyasa değeri en yüksek üçüncü kripto para konumunda. Cardano, XRP, Polkadot'u geçen coin bugün Tether'ı dahi geride bırakmış oldu. Görünen o ki 22 Şubat'ta SEC ile olan davasına ilk duruşmaya çıkacak Ripple için duruşmadan iyi haber gelmediği sürece bu coinlerle yarışta kalabilme ihtimali azalacak.

BNB Fiyatı Nereye Gidecek?
Hafta boyunca sürekli yükseliş trendinde olan BNB, bugün $200 direncini çok rahat kırdı ve $300'e doğru uçmaya başladı. $276,64 seviyesini görebilen BNB'de yükseliş ivmesi devam ederse $300'ün de yakın olabileceği düşünülüyor. Ancak son zamanlarda kendini katladığı ve çok büyük artışlar yaşadığı için çok fazla kâr satışı da olabileceğinden $200 altına inebilecek fiyat BNB'yi bir anda düşüş trendine sokabilir. Yani fomo ile kar satışları arasında bir savaş olabilir. Unutulmamalı ki BNB, 1 Şubat günü 43,84 dollardı.

Binance Smart Chain, BNB Fiyat Artışında Başrol
Binance Smart Chain, Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin artmasını fırsat bilerek ciddi bir atılım yaptı. BSC (Binance Smart Chain) son günlerde Ethereum ağındaki işlem sayısını ikiye katladı. Binance CEO'su Changpeng Zhao bunu Twitter'dan büyük bir memnuniyetle duyurdu.

Ağdaki bu etkinlik haliyle BNB'ye olan güvenilirliği ve kullanım oranını büyük seviyedi arttırmış oldu. Ağda gas fee'ler ETH ile değil BNB ile ödeniyor ve Ethereum'a göre çok cüzzi miktar ücret alınıyor. BNB fiyatını arttıran bir diğer etmen ise dex (decentralized exchange) olan PancakeSwap'in de işlem hacmini her gün büyük yüzdelerle arttırması. Merkeziyetsiz borsada işlem yapan kullanıcılar da BSC kullanmayı tercih ediyorlar. Binance, BNB için staking, pool ve IEO etkinliklerine de hız kesmeden devam ediyor. Launchpool'a dün eklenen DODO coin için BNB, BETH ve BUSD ile stake yapıp DODO kazanma imkanı sunuluyor.

Ethereum ağındaki problemler Ethereum 2.0 tamamen kullanılabilir olana ve diğer protokollerle güncellemelerle çözülene kadar Binance Smart Chain'in Ethereum'a kaşı baskınlığı sürecek gibi görünüyor. Dolayısıyla BNB fiyatı da Ethereum'a karşı değer kazanmayı sürdürebilir. Ethereum son bir ayda Bitcoin'e karşı %3,5 değer kaybederken Binance Coin, Bitcoin'e karşı 4 kat değer kazandı.

Binance Coin'in Son 6 Aydaki Gelişimi
Santiment'ten alınan bilgiye göre cüzdanında 100.000 veya daha fazla BNB tutan (yani en az 26 milyon 300 bin dollar) balinaların sayısı son 6 ayda %93 arttı. Şu anda 50 tane BNB balinası var.

Borsa ve Tokenları Rekorlara Doymuyor

  • Binance Coin
  • Uniswap
  • Huobi Token
  • Crypto.com Coin
  • FTX Token
  • PancakeSwap
  • SushiSwap
  • 0x
  • 1inch
  • Curve DAO Token
  • Burger Swap
  • KuCoin Token
  • DODO
  • OKExChain

Gözümden kaçırdıklarım da olabilir. Ama normal ve merkeziyetsiz borsaların coinleri bu şekilde... Ve son bir ayda ath seviyesine ulaşmayan sadece CRO, CRV ve KCS var. Hepsinin yükselmesinin altında yatan ilk sebep borsaların kendi kripto paralarını kullanımına sürekli teşvik etmesi. Birçoğunda stake, farming, pool, lottery gibi imkanlar sunuluyor. Yukarıda da Binance'in bu konuda öncü olduğunu yazmıştım. Bu coinlerin sahibi olan borsaların yine birçoğunda işlem komisyonları kendi coinleriyle ödeniyor ve bu komisyonlarda yüzdesel indirime sahip oluyoruz.

Son bir haftada en gösterişli yükselişi DODO, %205,87 yükselerek yaptı. Bunun başlıca sebebi ise Binance'ta Launchpool'a eklenmesi. Yukarıda bahsettiğim gibi BNB, BETH ve BUSD stake edilerek DODO kazanılabiliyor. Launchpool'a eklenmeden önce $2,27 değerine sahip olan DODO şu anda $7,04 değerinde.




Yatırım tavsiyesi değildir. Sorumluluk reddi beyanı ve feragatname imzamda yer almaktadır.
 
Yakında bir borsa hacki yaşanırsa ben o zaman merak ediyorum bu tokenlerin ne olacağını. Tek bir borsa hacklenmesinden hepsinin olumsuz etkileneceğini düşünüyorum.
Mahvoluruz valla.
 
Hocam, kar satışı aypa diyeceğim ama en son 300 doları görmüştü BNB. Nerede duracağını kestirmek kolay olmasa da, daha fazla çıkmaz diye düşünüyorum. İllaki düzeltme yapacak bir yerde.
Borsa hacklenmesi için mahvoluruz dedim hocam. :) 45 dollara kadar kademe kademe almıştım, 130 dollardan beri de kademe kademe satıyorum BNB.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,149
Mesajlar
58,948
Kullanıcılar
6,682
Son üye
osmanhazar265
Geri
Üst