Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Binance Launchpad Sıkça Sorulan Sorular

binancea.jpg



Binance’nin Launcpad üzerinden yayınladığı projelerle ilgili hem forumda hem de gerçek hayatta çok sayıda soru ile karşılaşıyorum. Bu sebeple bu sorulara tek bir başlık altında toplayarak cevap veremeye çalışacağım.



Binance LaunchPad ile Nasıl Projeler Listeleniyor?

Binance Launchpad üzerinden 2 şekilde proje listelemeleri gerçekleşiyor. Birincisi IEO dediğimiz borsalar aracılığıyla ilk satışın gerçekleşip piyasaya çıkışın yapıldığı süreç. Diğeri de zaten piyasada olan bir kripto paranın indirimli olarak Binance müşterilerine sunulması. IEO ya örnek SafePal (SFP) ve halihazırda aktif olan TokoCrypto (TKO) verilebilir. Daha önce diğer borsalarda listeli olupta indirimli olarak satılan projelere ise DEGO ve LINA örnek verilebilir. DEGO %40, LINA %30 indirimli olarak satıldı.



Binance Launchpad üzerinden yayınlanan projelerden nasıl satın alabilirim?

Binance Launchpad projelerini Binance Coin (BNB) ile satın alabilirsiniz.




Binance Launchpad’te BNB Ortalaması ne demek?

Bu aslında Binance Launchpad için çok önemli bir olay. BNB ortalaması biraz karışık gelebilir ancak temelde oldukça basittir. Projeden projeye değişir BNB ortalamasının hesaplanacağı geriye dönük süre. Bu bazen 6 bazen 7 gün oldu. Şimdi nasıl hesaplandığına şöyle bir değinelim

Örnek basit olması açısından 1 BNB ile örnek vereceğim. Elimizde 1 BNB var diyelim. Bunun saatlik olarak miktarı hesaplanıyor. Bu BNB’yi nerede tuttuğumuz önemli değil. İsterseniz Stake edebilirsiniz yani. Şuan halihazırda aktif olan Alice projesine stake ederek Alice kazanmaya çalışmak BNB ortalamamızı düşürmüyor yani.

Lafı uzatmadan başlayalım 1 BNB miz var. Ve projede geriye dönük 7 günden bahsediliyor. 7 gün boyunca olan BNB miktarımız saatlik bazda hesaplanıyor. Buna sonra değineceğim. 7 günün 7 sinde de elimizde 1 BNB varsa BNB ortalamamız 1 BNB demektir. Binance Launchpad üzerinden projelerden satın alırken de taahhüt edebileceğimiz maksimum miktar bu BNB ortalaması kadar oluyor.



BNB ortalaması saatlik olarak nasıl hesaplanıyor?

Elimizde kolay anlaşılması için 24 BNB var diyelim ve saat 12:45’te kısa süreli elimizdeki BNB’lerinin tamamını kullanarak bir al sat işlemi gerçekleştirdik ve sonunda yine BNB’ye döndük. Kar – zarar etmedik ve yine 24 BNB’miz var olarak farz ediyorum. Saatlik hesaplamaya göre sizin elinizde 12:00-13:00 arasında BNB bulunmuyor demek bu. O al sat işlemi sizin ortalamanızın düşmesine neden oldu ve finalde gün sonu ortalamanız 24 BNB olacakken, o 1 saat aralığında kısa süreli al satınızdan dolayı orayı “0” sayarak BNB ortalamanızın 23 olması ile sonuçlandı. Hespalama da 23 saat boyunca 24 BNB ve 1 saat 0 BNB'nin toplamı alınarak 24'e bölünüyor. [(23x24) + (1x0)]/24= 23 BNB



Launchpad Projesinde satın alma ne zaman gerçekleşiyor?

Bu projeden projeye göre değişiklik gösteriyor. BNB ortalama hesaplama süreci bittikten sonra BNB ortalamanıza göre Taahhütte bulunuyorsunuz ve taahhütte bulunduğunuz BNB’ler kilitleniyor. Onları projedeki kripto paranın dağıtımı yapılana kadar kullanamıyorsunuz.



Binance Launchpad ile Satın Alma Fiyatı Nasıl Belirleniyor?

Satın alma sürecine geçildiğindi andaki BNB fiyatı baz alınarak fiyat çıkarılıyor. Örneğin 0.10 dolar ile satılacak proje, o an adedi 0.10 dolara denk gelecek BNB ile satılıyor.




Binance Launchpad ile ne kadarlık kripto para alınabilir?

Binance Launchpad üzerinde oransal bir dağıtım uygulanıyor. Yani ne kadar çok BNB taahhüt ederseniz o kadar çok o projeden satın alma imkanına sahip oluyorsunuz. Ama aklınıza şöyle gelmesin 100 BNB taahhüt ettim, 100 BNB2lik gelecek ya da 70-80 gelir gibisinden. Eski çıkan projelerle kıyaslayarak söylüyorum ortalama 100 BNB için konuşursak 1- 1.25 BNB’lik falan alıyorsunuz.



Binance Launchpad Hardcap Nedir?

Binance launchpad projelerinde her projede farklı olmakla beraber bir hardcap belirlenir. Yani 30 bin dolar hardcap olan bir projeye Binance fiyatı satın alım aşamasına 300 dolarla girerse en fazla 100 BNb taahhüt edebilirsiniz. Daha fazlasını da taahhüt edebilirsiniz ama hesaplama yapılırken taahhüt ettiğiniz miktar hardcap miktarıymış gibi hesaplanır. Yani 100 BNB hardcap olan bir projede 1000 BNB de taahhüt etseniz, sizin taahhüdünüz 100 BNB’ymiş gibi işlem görür.



Binance Launchpad Katılım Zamanı Ne Zaman?

Binance Launchpad üzerinden katılım zamanı ile ilgili iki tür uygulama var.

  • İlki IEO denen borsa üzerinden ilk defa piyasaya çıkacak SafePal ve TokoCrypto gibi projeler için. Duyuru yapılıyor ve kullanıcılara ellerinde BNB tutmak için 6-7 günlük bir süre tanınıyor.
  • İkinci durum daha önce borsalarda listeli olan ve indirimli satış yapılacak DEGO ve LINA tarzı projeler için. Sürpriz bir şekilde projenin satışı duyuruluyor ve o andan 6-7 gün öncesinden o ana kadar tuttuğunuz BNB’lerin daha önce açıkladığım şekilde ortalaması alınıyor. Yani bunun için hazırlanma zamanı olmuyor. Bir anda duyuruluyor. Taahhüt edileceği zaman taahhüt ediliyor ve aynı gün dağıtılıyor. Yani 1 gün içinde şipşak her şey bitiyor.


Binance Launchpad BNB İadesi

Binance Launchpad üzerinden satın alma işlemi gerçekleştikten sonra, satın alınan kripto para, satın alma fiyatı üzerinden BNB olarak BNB taahütünüzden düşülür. Geri kalan BNB ve satın almayı başardığınız kripto para hesabınıza geçer.



Binance Launchpad Projelerine katılmak karlı mı?

Öncelikle şu anda belirteceklerim tamamen kişisel görüşlerim olacak. Binance Launchpad üzerinden projelere katılabilmek için en az 6-7 günlük süreçte elinizde BNB tutmanız gerekiyor. Bir BNB holderı yani BNB’ye yatırım yapmış ve onu sürekli elinde tutan kişiler için tamamen mantıklı ve bir ek gelir kaynağı. Ve şahsen bu tip kişilerin kesin katılması gereken projeler. Ancak elinde BNB tutmayan kişiler için biraz sorun olabiliyor. Nedenlerini açıklamak gerekirse;

  • BNB fiyatı proje duyurulduktan sonra yükselişe geçiyor, yani pahalıya BNB satın almak zorunda kalıyorsunuz
  • BNB fiyatı projede satın alma aşamasındaki BNB kilitleme dönemiyle birlikle eski tecrübelere göre düşüşe geçiyor Bu durumda da elinizde kalacak olan BNB’lerin değeri düşmüş oluyor.
  • Elinize taahhüt ettiğinizin %1-1,25 kadarı geçiyor. Sonuçta satın aldığınızın 10 katıyla çıkış yaptığını düşünürsek 6-7 günlük BNB tutmanızın sonucu karınızın %10-15 arasında oluyor diyebiliriz. Ayrıca BNB’deki muhtemel düşüşü de hesaba katarsak bu oran daha da düşebilir Sonuçta bu süreçte kripto para pazarına göre çok fazla olmayan bir gelir elde etmiş oluyorsunuz.
Sonuçlandırırsak, elinde BNB tutanlar için mutlaka katılınması gereken bir proje çeşidi olduğunu düşünmekle beraber, eğer BNB tutmuyorsanız BNB satın alıp girilmesinin mantıksız olduğunu düşünüyorum. Bazıları şöyle yapıyor. Proje açıklanır açıklanmaz BNB alıyor ve BNB fiyatının bu projeden dolayı yükselmesini bekliyor. Yani satın alma işlemiyle işi olmuyor. Proje açıklandıktan sonraki yükselişten kar yapmaya çalışıyor Doğru zamanda girerseniz bu da mantıklı bence.



Kendimce bu zamana kadar bana sorulmuş olan soruları derlemeye ve cevaplamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.
 

Ekli dosyalar

  • binance.jpg
    binance.jpg
    7.3 KB · Görüntüleme: 82

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst