Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin, Küresel Bankacılık Krizi Endişelerinin Arttığı Dönemde ABD Bankalarından Daha İyi Performans Sergiliyor

lit0lit

Kıdemli Üstçavuş
bitcoin-btc-vs-central-banks.jpg


Son bilgilere göre, Bitcoin'in piyasa değeri 2023 yılında 194 milyar dolar arttı. Yılın başından bu yana %66 büyüme oranıyla Bitcoin, özellikle küresel bankacılık krizinin endişelerinin arttığı bir dönemde, Wall Street'in en üst banka hisselerinin çoğundan daha iyi performans sergiledi.

Bitcoin'in fiyatı, S&P 500'ün %2,5 kazancına ve Nasdaq'ın %15 düşüşüne karşın yaklaşık %65 arttı.

Buna karşılık, JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi en büyük altı ABD bankası, yılın başından bu yana piyasa değerinde yaklaşık 100 milyar dolar kaybetti.

Bank of America, Wall Street bankacılık oyuncuları arasında en kötü performansı sergiledi. Hisseleri yılın başından bu yana yaklaşık %17 düştü. Goldman Sachs %12'lik bir düşüşle takip ederken, Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citi ve Morgan Stanley sırasıyla %9,74, %6,59, %3,62 ve %0,84 düşüş yaşadılar.

Tüm bu verilere dayanarak, bu durum, geçen hafta kapılarını kapatan kripto dostu banka Silvergate'in ardından Signature Bank ve Silicon Valley Bank'ın düzenleyiciler tarafından ele geçirilmesi ile daha da kötüleşti. Kriz, First Republic Bank'ın çökme tehlikesi ile genişledi ve son anda Wells Fargo, JPMorgan Chase, Bank of America ve Citigroup'ten toplam 30 milyar dolarlık bir enjeksiyonla kurtarıldı.

Bitcoin'in artan değeri, büyüyen ABD bankacılık krizi karşısında Kıbrıs ve Yunanistan'daki bankacılık çöküşleri sırasındaki tepkisini anımsatıyor. 2013 yılında bölgesel gayrimenkul şirketlerinin aşırı kaldıraç sorunundan kaynaklanan Kıbrıs finansal krizi sırasında BTC'nin fiyatı %5.000'e kadar yükseldi. Durum Mart 2013'te o kadar vahimdi ki, Kıbrıs yetkilileri bankaların çökmesini önlemek için tüm bankaları kapattı.
Bu Metin Sadece Bilgilendirme Amaçlıdır ve Herhangi bir Şekilde Yatırım Tavsiyesi veya Öneri Niteliği Taşımaz!
 
Yunanistan 2015 yılında benzer bir krizle karşı karşıya kaldığında, bankaların çökmesini önlemek için sermaye kontrolleri uygulandığında, Bitcoin'in fiyatı %150 arttı.

Daha da önemlisi,bu veriler Bitcoin'in güvenli liman olarak görüldüğü bir dönemde artış yaşadığını gösteriyor. Geleneksel finansal sistemdeki sorunlar ve krizler, yatırımcıları alternatif varlıklara yönlendiriyor. YTD.
 
Bitcoin ve ABD bankacılık sistemi temelde farklıdır ve ikisi arasında doğrudan karşılaştırma yapmak zordur. Bununla birlikte, küresel bankacılık sistemi olası krizlerle ilgili endişelerle karşı karşıya kalırken, Bitcoin'in geçtiğimiz yıl boyunca önemli bir değer artışı gördüğü doğrudur.

Bitcoin'in performansının bir nedeni, geleneksel yatırımlara alternatif arayan yatırımcıların artan ilgisi olabilir. Bazı yatırımcılar, Bitcoin'i bir bankacılık krizi sırasında endişe yaratabilecek ekonomik belirsizlik ve enflasyona karşı bir koruma olarak görüyor.

Ek olarak, Bitcoin herhangi bir hükümetten veya merkezi otoriteden bağımsız olarak çalışır, bu da ona birçok kişinin çekici bulduğu bir dereceye kadar ademi merkeziyetçilik ve özerklik sağlar. Bu, geleneksel bankalarla aynı düzenleyici incelemeye ve devlet müdahalesi potansiyeline tabi olmadığı anlamına gelir.

Bununla birlikte, Bitcoin'in hala nispeten yeni ve değişken bir varlık olduğunu ve performansının tahmin edilemez olabileceğini not etmek önemlidir. Son aylarda bankacılık sisteminden daha iyi performans göstermiş olsa da, bu her zaman böyle olmayabilir ve yatırımcılar, Bitcoin'e veya başka bir varlığa yatırım yapmadan önce yatırım stratejilerini ve risk toleranslarını dikkatlice gözden geçirmelidir.
Yatırım tavsiyesi değildir..
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst