Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin Madenciliğinde Nelere Dikkat Etmeliyiz.

gkkrlmz

Üstçavuş
Bitcoin madenciliği yaparken göz önünde bulundurulması gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Bunlardan bazılarına aşağıdaki yazımızda değinmeye çalışacağız.

Bitcoin madenciliğinde bilinmesi gerekenler

Teknolojinin gelişmesiyle beraber farklı yöntemle Bitcoin (BTC) kazanmak mümkün; fakat bunun devamlılığını sağlayarak kârlı bir şekilde yapmanın en bilinen yolu Bitcoin madenciliğidir. Fakat Bitcoin madenciliği yaparken bazı faktörleri göz önünde bulundurarak doğru bir planlama ile işe başlamak lazım.

ilk olarak belirtmek gerekir ki kripto para madenciliğinin en büyük amacı kâr yaparak para kazanmaktır. Bu sebeple bu iş yapan kripto madencisinin büyük çoğunluğunun endişesi, madenciliğinin 2021 yılında kârlı bir iş olup olmayacağıdır? Bu sorunun cevabını da net olarak vermenin bir yolu yoktur.

BTC madenciliğinin kârlılığını değiştirebilecek birden çok etken vardır. Bitcoin madenciliği yapmayı planlıyorsanız dikkate almanız gereken bağzı notlar:

1. Bitcoin Fiyatları

Bir çok kişinin tahmin edebileceği gibi en önemli unsur fiyat unsurudur şu anda bitcoin fiyatı ortalama olarak 55bin ila 60bin seyrediyor. Geçen sene bu zamanlarda 4bin dolara kadar bir düşüş yaşamıştı. Bitcoin’in fiyat faktörü şurada devreye giriyor 2020 mart ayında sattığınız 1 Bitcoin ile bugün sattığınız 1 bitcoin arasındaki fiyat farkı. Kazandığınız miktarı nekadar yüksek fiyatla satarsanız okadar karlısınızdır.

2. Madencilik İçin Kullanılan cihazların seçimi


Aslına bakılırsa Bitcoin madenciliği için en önemli unsur madenci cihazlarının seçimi ve bu cihazların kurulumudur.


Bitcoin madenciliği cihazlarının tedarik edilmesi ve kurulumu ciddi meblalar gerektirmektedir, çünkü günümüzde bu madencilik yöntemi tek bir ASIC veya GPU ile yapılamamaktadır.


Geleceğe yönelik uzun vadeli planlarınız yoksa bu yükün altına girmeye gerekte yoktur. Madencilik için diğer coinlere yönelebilirsiniz.


3. Bitcoin Yarılamaları Madenci Ödülleri

Dikkat edilmesi gereken bir başka unsurda BTC madenci ödülleridir. Bitcoin yarılanması, Bitcoin ağında yapılan her işleme verilen onaylara karşılık olarak Bitcoin madencilerine verilen ödüllerdir. Belli zaman aralıklarında bu ödüller yarılanarak madencilerin gelirlerini büyük oranda düşürmektedir. 2009 yılında her blok başına ödül miktarı 50 Bitcoin’di, 2012 yılındaki yarılanmadan sonra bu rakam 25'e düşmüş 2016 yılında ki diğer yarılamada 12,5'e düşmüştür. Bu arada blok kırma zorluk seviyeleri de bu oranda zorlaşmıştır.



4. Güç tüketimi


Bitcoin madenciliğinde ençok bel büken ve ençok dikkat edilmesi gereken kullandığınız cihazların güç tüketimidir. Günümüz şartlarında elektirik maliyetleri çok yüksek olduğundan yapacağınız çalışmalarda tüketimizi ve elektrik masraflarınız göz önünde bulundurmanız çok önemlidir.
 
ülkede ki döviz kuru yüzünden artık ciddi anlamda pahalı bir hal almaya başladı
Kur farkı bir yana, artan madenciler nedeniyle stoklarda ekran kartı kalmadı, var olanlar da sistemle birlikte satılıyor ve fiyatları da stok sorunu yüzünden %50-%100 arttı.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,685
Son üye
Wkfrdaken
Geri
Üst