Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin Yasadışı mı? Yasal mı?

Bitcoin ve diğer kripto paraları alıp satabileceğiniz borsalar, Türkiye'de faaliyet gösteren vergi levhası olan firmalardır ve sizden aldıkları komisyonların, transfer ücretlerinin vs. faturasını keserler. Yani yasal olmayan bir durumu yok.
 
Açıkça kendi fikrimi belirtmek istiyorum. Bitcoin ve diğer kripto paralar yasal diye düşünüyorum. Bu konuda bir örneği yasal olmayan bir şey üzerinden vermek istiyorum. Türkiye' de uyuşturucu satmak kesinlikle yasak. Bu bir suç ve hapis cezası var. Devlet uyuşturucu satanları ağır bir şekilde cezalandırıyor ve peşlerini bırakmıyor. Eğer Bitcoin yasal olmasaydı cüzdanlarında bitcoin bulunduran kişiler bir tür ceza alırdı diye düşünüyorum. Söylediklerim tamamen kendi fikrim. Tabii ki de bir şeyin yasal olup olmadığını öğrenmek için uzunca araştırmalar yapmak ve anayasaya bakmak gerekiyor. YTD!
 
Kripto para birimleri merkeziyetsiz varlıklar. Zaten herhangi bir devlete bağlı olmasınlar diye geliştirildiler. Kripto para birimleriyle işlem yaptığımız borsalar yasal olabilirler ancak şu anda bildiğim kadarıyla kripto para birimlerini resmi olarak kabul etmiş hiç bir devlet yok. Belki Venezuela hükümeti yakın zamanda kullanımını yasal hale getirebilir. Belki de tüm dünyada yasal kabul edilecekler. Şu anda bunu tam olarak bilemiyoruz. O yüzden kripto para birimleri yasaldır diyemiyoruz. Bununla birlikte yasa dışıdır da diyemiyoruz çünkü henüz yasaklanmadılar. Evet, durum bu.
 
Merkezi sistemi olmayan Kripto Paralar yasal mı, değil mi, çok tartışılıyor. Kimi ülkeler kabul etse de çoğu beklemede hala. Belki bir gün tüm dünyada yasal hale gelebilir. İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılamak için Bitcoin gibi Kripto Para işi yapmaktalar. Günümüzde Kripto Para işini yapan çok kişi bulunmakta. Kripto dünyası günümüzün popüler para olmakta. Dijital paralar gün geçtikçe hayatımıza girmekte ve bizler için şans denebilir.
 
Altyapısı daha oturmadığı için yasal ve yasadışı dememiz doğru olmaz. Fakat Türk borsalarını kullanırsan mail yoluyla faturanı gönderiyorlar.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,154
Mesajlar
58,976
Kullanıcılar
6,686
Son üye
sjsjsjka
Geri
Üst