Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Bitcoin Yeni Özellik Gelecek mi?

ön satış.jpg


Bitcoin (BTC) bilindiği üzere 2009 yılında piyasaya sürüldü ve o günden beri çok ufak değişiklikler dışında güncelliğini koruyor Ancak bakıldığında piyasaya sürülen yüzlerce, binlerce proje rasında Bitcoin hantal, Bitcoin bir işe yaramıyor.

Bitcoin saniyede yapığı işlem sayısını piyasadaki diğer projelerle kıyaslarsak Bitcoin’i tuvalete atıp sifonu çekmemiz gerekir. Ancak işin aslı öyle değil. Bitcoin bu güne kadar ağ olarak hata vermeden, hacklenmeden yoluna devam ediyor. Bu aşamada yapılacak bir güncellemenin bir hatayı tetikleme ihtimali nedeniyle, Bitcoin madenciliği alanında önde gelen ve söz sahibi şirketler, insanlar bir araya gelerek bu konuları tartışıyor ancak sonuç hep eski haliyle kalması şeklinde oluyor.

Bitcoin bu haline bakıldığında sektörün lideri olmayı hak etmiyor. Ancak markalaşmanın önemi bu noktada görülebiliyor. Bitcoin bir marka. İnsanlar başka kripto paralardan bahsederken bile, “kripto para” kelimesi yerine şu Bitcoinden aldım, bu Bitcoinden aldım diyebiliyor.

Bitcoin’i ilerleyen günlerde bekleyen en büyük tehlike enerji kullanımı. Özellikle çevresel sorunların gün geçtikçe önem kazandığı günümüzde, yüksek enerji tüketen Proof of Stake konsensüsü nedeniyel Bitcoin fazlasıyla eleştiriliyor. Daha çevreci hale gelmeye zorlanabilir gibi görünüyor. Ya da bütün enerjiyi Bitcoin’e gömeriz :)

Tüm açıklamaların ışığında Bitcoin için özünde işe yaramayan bir marka sıfatını koyabiliriz. Ancak piyasayı ayakta tutan kendisi. Aramızda bir gün bir kripto para projesinin Bitcoin’i geçeceğini düşünenler de var. @SatoshiTURK . Projelerin kendilerini ne kadar geliştirdiği ve artık dünyada kullanılan her alanda uygulama imkanı tanıdığı düşünüldüğünde, Bitcoin için markalaşmanın tek başına yeterli olmayacağı ve eninde sonunda projeler tarafından geçilebileceği ihtimali bulunuyor. Ben bu ihtimale inanmakla birlikte Bitcoin’in her zaman ilk 10 proje arasında yerini koruyacağı görüşündeyim. YTD
 
Hocam ağ olarak hata vermişti diye hatırlıyorum. Bitcoin cash ondan ortaya çıkmamış mıydı? Öyle hatırlıyorum da yanlış hatırlıyor olabilirim
 
Hocam ağ olarak hata vermişti diye hatırlıyorum. Bitcoin cash ondan ortaya çıkmamış mıydı? Öyle hatırlıyorum da yanlış hatırlıyor olabilirim
ağ genişliği yani işlem sayısının arttırırılması için hardfork yapıldı. Hata veren bir şey yok.

İlk bloktan sonra hata verdi. Sonra düzeltilip tekrar devam ettirildi. Benim bildiğim o günden beri hata yok
 
Ben de Ethereum'un Bitcoin'i geçeceğini düşünüyorum. Hem de bir gün bir anda geçecek, çünkü aralarında gerçekten çok az, 2,3 kat fark var. Ethereum'un sunduklarıyla Bitcoin kıyaslanamaz bile. Bitcoin'in sonrasında değer deposu olarak kalabilmeyi başarabilmesi gerek. Ytd.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,210
Mesajlar
59,925
Kullanıcılar
6,739
Son üye
kenanx
Geri
Üst