Neler yeni
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Cardano, Dogecoin, Shiba, Forumları, Yorumları, Teknik Analiz

Satoshiturk ailesine hoş geldin!

Burada, yatırım tavsiyesi vermeyip, hiçbir projeye para karşılığı destek çıkmadan, kripto dünyasının içinden gelen yöneticilerimizle doğru bilgiye ulaşabilirsin.

5 yıldır aksamadan yaptığımız ödemelerle güvenin adresiyiz.

Bizimle keşfet, öğren ve kripto sohbetlerine katıl. Seni aramızda görmekten mutluluk duyarız!

Blockchain Teklonojisi Nedir?

Mehmetdemir.xd

Uzman Çavuş
Blockchain teklonojisi hakkında ufak tefek bildiğim kadarıyla bilgiler vermeye çalışacağım. İçimizden bir çoğu kişi biliyordur belki de. Aramızda bilmeyenler de çok vardır. Blockchain çevrim içi bir hesap defteri gibi benzetelim. Yada şöyle de anlatabiliriz arkadaşlar:
Bilgisayarlardan oluşan bir ağa binlerce kez kopyalanarak dağıtılan bir hesap tablosu düşünün. Sonra da bu ağın, söz konusu tabloyu düzenli olarak güncellemek üzere tasarlandığını düşünün. İşte blok zincirini anlamaya başladınız. Bir blok zincirindeki bilgi, paylaşılan ve sürekli güncellenen bir veri tabanı halinde varlığını sürdürüyor. Ağı bu biçimde kullanmanın bariz faydaları var. Blok zinciri veri tabanı tek bir konumda saklanmadığı için, kayıtlar herkese açık ve kolayca doğrulanabiliyor. Bu bilginin hackerların erişip bozabileceği merkezi sürümü de bulunmuyor. Aynı anda milyonlarca bilgisayarda barındırıldığından, veri tabanındaki veriye internetteki herkes erişebiliyor. Arkadaşlar kimisi Bitcoin 2008 yılında çıktı diyor, bazı deliller de 2009 da çıktı diyor. Her sayfalara bakıyorum her yerde başka bilgiler var. İnanın ki sadece insanların aklını karıştırmaktan başka birşey yaptıkları yok.

Blockchain teklonojosini hiçbir devlet, şirket, kişi veya kurumlar kontrol edemez. Ama Elon Musk veya başka milyarderler gibi kendini bilmez adamlar piyasayı manipüle ediyorlar. Elon Musk'ın yanında Çin de az değil. Tabiki hepimiz biliyoruz Blockchain zincirinin çoğunu Çin vatandaşları temsil ediyor. Tabiki Çin'in nüfusu çok fazla bu yüzden olabilir. Ama ileride Blockchain teklonojisini Amerika Çin'in elinden alabilir. Geçtiğimiz günlerde Çin Blockchain teklonojisini yasaklamıştı. Bence bu sayede milyar dolarlık zarara uğrayacaklar ilerideki zamanlarda. Blockchain tklonojisini herkes balon olarak tabir ediyor. Ama bir yandan bakarsak devletler para birimi olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Bence bu kadar çok dalgalı seyredilen Bitcoin para birimi kabul edilmemeli.

El Salvador başkanı bence Bitcoin'in fiyatını yükseltmek ve kendisi kâr yapmak amacıyla para birimi kabul ediyor gibime geliyor. Ne yaparsa yapsın balinalar alım yapmazsa piyasada düşüş kaçınılmazdır. Blockchain teklonojisini El Salvador gibi küçük ülke yönetmenlik yapamaz.

Blok zinciri teknolojisi kendisini her 10 dakikada bir otomatikman güncelleyen bir fikir birliği halinde. Kendi kendini denetleyen bir dijital değer ekosistemi olan ağ, gerçekleşen her işlemi 10 dakikalık aralıklarla güncelliyor. Bu işlemlerin her birini "blok" adı veriliyor ve böylece ortaya iki önemli şey çıkıyor: İlki, şeffaflık ilkesinin tüm ağa gömülü ve herkese açık olması. Diğeriyse blok zincirindeki herhangi bir bilgi birimini değiştirmek için tüm ağınkinden daha büyük bir işlem gücüne ihtiyaç olması ve bu yüzden bozulmaması. Bu durum teoride mümkün olsa da, uygulamada olanaksız. Örneğin, Bitcoin toplamak için sistemin yönetimini ele geçirirseniz Bitcoin'lerin değerini de sıfırlamış oluyorsunuz.

Her neyse uzun lafın kısası birçok garibanın gelir kapısı olmuş Blockchain teklonojisi. ?
Satoshi Nakamoto'ya sonsuz teşekkürler. Ytd.
 

Cüzdanınız

BNB
0.00000000

Forum istatistikleri

Konular
13,152
Mesajlar
58,961
Kullanıcılar
6,684
Son üye
Okan.2727
Geri
Üst